Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (725)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled snaha o něco svežího a nového, plus čerpání z osvědčeně funkčního. Represivní režim ala Hunger Games, hranatá futuristická auta ala The Island. Lze namítat, že se tvůrci vizuálně drželi svojí opulentnostní trochu při zemi a že rok 2073 tu vypadá spíše jako 2037, ale ono co se za poloviční rozpočet oproti velkým spektáklům dá vytvořit ? Těžko lze hanit i až na dvě jména víceménně béčkový casting. Narozdíl od Glenn Close, která je mimo, se do toho Noomi Rapace opět opřela. Jednak jako akční hrdinka proti své vůli a jednak dávat 7 různých hereckých poloh asi není plně easy. Plus k dobru hraje i to, že takovouhle fyzickou roli "mužské hrdinky" dneska dokáže kromě ní zahrát jedině Charlize Theron. Vyjma posledních 20ti minut máme celkem slušný mix Bourna a čehosi s pochmurnou společensko post-apo atmosférou. Závěr je nepovedený a twist předvídatelný. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svižná sci-fi s několika krvavými momenty. Nečekanými... než jsem zjistil že to točil saďour Wirkola. Celková koncepce světa je fajn a padouši to zase jednou myslí dobře. Překvapivá vyústění a zvraty fungují náramně. Škoda že čím blíže jsme ke konci tím více hapruje logika. Za pár peněz ale poměrně skvělá muzika. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápadité, novodobý problém signalizujúce, vďaka zápletke zaujímavé, tempu dostatočne záživné, a tak smelo môžem skonštatovať, že toto je pozornosti hodné scifíčko bez tradičných vizuálnych orgií, na pevných základoch príbehu postavené, ktoré nijak nesklamalo, ba práve naopak, milo prekvapilo. Skutočne sa niet načo výnimočne sťažovať, aj keď je rozuzlenie čitateľné, ako chrípku predpovedajúci sopeľ na brade. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|93%| Tak tohle jsem teda nečekal. Že to bude taková naprostá pecka, paráda! Spoustu lidí tu vytýká tu onu stejnou věc a to nelogičnost postav. Hm, já si toho téměř ani nevšiml. Aha, počkat, myslíte ony sestry? Proboha, dyt žili 30 let v jednom stejném bytě, těžko se adaptovali ve společnosti a o to hůř se bránili tomu nekompromisnímu násilí. Našel jsem tu dvě nelogické scény, ale nijak zvlášt mi zážitek ze skvělého počinu nepokazily. Začátek snímku se rozbíhá perfektně, seznámíme se tu s pravidly a prostředím blízké budoucnosti. Poté to začne být zběsilá a napínavá, akční jízda. Po akční stránce je to natočeno celkem dobře, hlavní je, že je krvavá, krutá a nekompromisní. Zíral jsem s otevřenou pusou, jak jedna sestra podruhé začali umírat a to někdy hroznou a nečekaně rychlou smrtí. V akci je tu i pár skvělých nápadů, třeba uříznutí prstu protivníka, nasazení oné sestry na svůj chybějící, aby mohla střílet. Nuda zde rozhodně nehrozí, klidně bych přidal dalších cca 30 min stopáže. Finále je skvělé, má ve finální pointě pár zvratů – všechny dávají rozumnou logiku. I hudba byla vcelku vydařená. Noomi Rapace svojí sedmiroli zvládla výborně – dokazuje mi, že má skvělé charisma a hrát umí. Takže v kostce, jedná se o netypický, nekompromisně Rkový sci-fi film, který brutalitou nešetří, i nějakou tu myšlenku má. Líbila se mi i ta sesterská oddanost, pomáhali jedné druhé, ale moc jich ke konci nezbylo. Během dvou dnů jsem viděl film 2x a mé velké hodnocení se nemění. 100% bych dal, kdyby byl film ještě delší, toť vše. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Čekal jsem, že by se mi tento snímek mohl líbit, avšak skrze moji nedůvěřivost ke snímkům sci-fi žánru jsem k Wirkolově počinu přistupoval s opatrností. Brzy mě však příběh vtáhl do děje a bavilo mě i celkové zpracování - hudba, vizuální stránka, kamera, herci, resp. Noomi Rapace 7x jinak, ale i její kolegové ve vedlejších rolích. Nad tím vším však dle mého ční samotný příběh, jenž možná nevědomky servíruje jednu silnou myšlenku a staví zrcadlo potenciálnímu velikému problému nedaleké budoucnosti - přelidnění Země a nedostatku potravin k uživení pozemšťanů. Pro mě je tohle za jasných 5*. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Herečka Noomi Rapace vytvárala s umeleckým maskérom Giannettom De Rossim každej sestre špecifický vzhľad a s kostýmovou návrhárkou Oanou Panescu farbu šatníku a typ oblečenia. Dospelé sestry sa dajú rozlišovať aj podľa účesov: Nedeľa - culík, Pondelok - dlhé vlnité vlasy, Utorok - ryšavá hlava, Streda - stredne dlhé vlasy, Štvrtok - krátke vlasy, Piatok - pletená čapica, Sobota - platinová blond. (classic)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)
  • Ve čase 1:42:00 si lze všimnout zabezpečovacích systémů, pomocí kterých strážní otevírají dveře. Jako rekvizity byly použity neupravené herní klávesnice Logitech G13. Přidána k nim byla pouze kamera. (Rejfa)

Reklama

Reklama