Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (724)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení založené jen a pouze na tom, že mě každou minutu z poměrně štědré stopáže velmi bavilo (o což jde ostatně při sledování filmů v prvé řadě). A to přesto, že každý zvrat je čitelný dlouho dopředu a že inteligenčně je tato dystopická scifi přesně na takové úrovni, jak by se od režiséra zombie splatteru Dead Snow a Jeníčka a Mařenky čekalo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Koneckonců, nikomu, kdo je ochotný obětovat někoho ze své vlastní krve, se nedá plně důvěřovat.“ Tak tahle „scifárna“ mi sedla. Vytknout se jí sice dá až hanba, od impotence Úřadu účinně zasáhnout přes možnost nabourat se kamkoliv až po nesmrtelnost postav (největším „sci-fi“ je pak konec). Ale zaměřit se jen na nedostatky by byla velká škoda. Má jít o budoucnost...ale ta vypadá až nepříjemně reálně, snad o žádném výstřelku, ať už technickém či ideologickém, se nedá s jistotou říct, že tu za „pár let“ skutečně nebude. Ale pochopitelně nejvíc jde o souhru postav a opatření, bez kterých to nejde. O sestry jsem se bál, fandil jim. Užíval si napětí a atmosféru. A co říct k Noomi… maskéři jí samozřejmě pomohli, přesto dokázala vdechnout život 7 různým postavám, což by každý neutáhl, za to klobouk dolů. Vůbec je casting zajímavý, ač jde o hollywoodský film, norský režisér si přizval hned několik seveřanů a žádný z nich se neztratil (třeba takový Hagen, ten se pro role slizounů snad narodil). I přes výše zmíněné zápory končím na solidních 4*. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Několik identit si vyzkoušel McAvoy a teďka šla do podobné výzvy i Noomi Rapace. Obstála přijatelně, ale mým prioritním úkolem nebylo ani tak hodnotit zda a nakolik se jí tuto hereckou výzvu povedlo splnit. Film rozvíjí zajímavý svět, dokonce se občas inspiruje i u takového lidumila jako byl Hitler. Glenn Close musela sebrat hodně odvahy, aby ztělesnila takovou zrůdu. Bohužel je zde málo Hagena. Celé je to přes občas solidní akci, které je ovšem málo a nápady, kterých je taky málo, takové obyčejné a průměrné. Wirkola je nejlépe využitý v Dead Snow. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Naomi, tady ji dostane rovnou sedmkrát. A to se vyplatí! Malinko rušivě na mě působil ten hlavní hrdinný agent, zjev prodejce kebabu byl asi vyžádán aktivisty pro druhovou rozmanitost, nicméně sem se hodil asi jako šlehačka na döner. Celkový dojem ale na slušných 75%, to je na béčkovou scipárnu furt dost dobrý. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celý ten súboj s vymysleným režimom a la Drozdajka, záverečné nablblé good guy/bad guy zúčtovanie, klišé a sebaobetovanie prebili toho Wirkolu, u ktorého sa pri krvavých scénach zasmejete od radosti, a celé to dotiahli niekam totálne na mainstreamovú pôdu. Krok späť aj pri Noomi nasiedmu. A na tak cool vybíjanú to dve tretiny filmu vyzeralo. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Název se během postprodukce změnil na Seven Sisters, ale když Netflix film koupil, byl změněn zpět na What Happened to Monday, což byl původní název filmu. (veronikajel)
  • Jméno Settman (Willem Dafoe) zní téměř stejně jako „Settimana“, což v italštině znamená „týden“. (veronikajel)

Reklama

Reklama