Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 1

Recenze (298)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aj slepý by zistil, že je to od tvorcov animáku Autá. Nie je to zlé, lietadlá mám celkom rád a na tie prelety sa celkom fajn pozerá, ale aby to dosiahlo kvalitu svojho štvorkolesového kamoša, by Lietadlá museli mať lepší príbeh, pretože miestami to fakt vyzerá ako keby išli cez kopírak, no tento krát vo vzduchu. Inak detí určite poteší, tých dospelých už moc nie. Za zmienku stojí aj fajn hudba Marka Mancinu a tradične dobrý slovenský dabing. 60% - 3* ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

to ma zase raz vytiahli moji najmenší do kina, nemám rad tieto "pretechnizovane" rozprávky, neoslovili ma ani vláčiky ani auta ani lietadla ... mám dojem ze filmoví a počítačoví grafici sa nudia a z nudy vymýšľajú takéto filmové kreácie, Ešte aj päťročný vnuk radšej siahal po pukancoch a džúse ako sledoval film. Je to daň za tento pretechnizovaný svet ? To naozaj sa súčasní "Andersenovia, Grimmovci, Dobšínskí a iní rozprávkari budú venovať len tomuto ??? Naozaj sa detské srdiečka a dušičky majú tešiť z takychto "hovadin" ??? ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

U Aut 2 jsem si říkal, že spojení s Disneym bylo krokem do prdele. Po Letadlech jsem si tím jistý. Je strašně smutné, když jsem po pěti minutách přesně věděl, jak se celý děj bude odehrávat, kdo s kým, jak, kdy, kde, kdo je zlý,... Zklamání a dehonestace značky Pixar. Dvojku nechci vidět ani za nic, to bych snad obrečel. 30% ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Další poměrně zbytečný animák, který nepřináší nic nového a pouze rozšiřuje svět Aut. Děj je neoriginální a předvídatelný. Animace je naopak na velmi slušné úrovni. Pár vydařených vtipů se tam také najde. Přesný průměr, který nezatíží, ale po odchodu z kina ho rychle vypustíte z hlavy. Pro pobavení dětských duší, to však stále stačí. 50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V podstatě o tom samém jako spřízněná Auta, akorát tomu chybí ona pixarovská nápaditost, svěží humor a vlastně jakákoliv šťáva. Tady se prostě jede celou dobu na neutrál a je na tom až bolestivě vidět, že to celé mělo jít rovnou na dvd a tvůrci se tak o nějakou extra porci humoru a zábavy ani moc nesnaží. Děti budou nejspíš opět zase spokojené, lidé starší dvanácti let už ale usnou někde v polovině filmu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • V kvalifikácii zavadí jedno z lietadiel krídlom do pilóna a musí núdzovo pristáť lenže pristáva iné lietadlo. (Raketoplan)
  • Pracovným označením filmu boli aj názvy World of Cars: Planes či Disney's Planes. (MikaelSVK)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama