foto

Teri Hatcher

  • nar. 8.12.1964 (51 let)
    Sunnyvale, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Teri Lynn Hatcher se narodila 8. prosince 1964 v Californii, USA, jako jediné dítě rodičů Owen a Esther Hatcher. Její otec je nukleární fyzik a matka počítačová programátorka.

Na Fremontské střední škole byla kapitánkou tanečního týmu roztleskávaček Featherettes, stala se členkou profesionální skupiny roztleskávaček amerického fotbalu Gold Rush. V průběhu studia herectví na Americké divadelní konservatoři v San Francisku navštěvovala na vysoké škole v Kalifornii kurz matematiky a inženýrství.

Teri Hatcher přišla do Hollywoodu podpořit svého přítele na konkurzu. Ačkoliv to byla právě ona, kdo dostal roli zpívající a tančící mořské víly v televizním seriálu THE LOVE BOAT. Poté si zahrála jako Penny Parker v seriálu MACGYVER. Když tento seriál skončil, dostala roli důvtipné Lois v seriálu SUPERMAN. O této roli řekla, že ji vzala i proto, že nechtěla zůstat u ztvárňování hezkých, ale nepříliš inteligentních postav, jakou byla Penny. Zahrála si také v „bondovce“ ZÍTŘEK NIKDY NEUMÍRÁ.

Po nějaký čas zůstala v ústraní před tím, než dostala roli v populárním seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY. Právě tento seriál vynesl Teri Hatcher na seznam „áčkových“ herců. Její ztvárnění rozvedené matky, Susan Mayerové, dokázalo, že v Americe byla postava Susan často zmiňována jako nejoblíbenější zoufalá manželka. Teri Hatcherová vyhrála Zlatý Glóbus za nejlepší herečku tohoto seriálu, dále cenu SAG (Screen Actors Guild) opět za nejlepší herečku seriálu a to dokonce ještě před tím, než první série „Zoufalek“ vůbec skončila.

Jejím prvním manželem se r. 1988 stal Marcus Leithold, se kterým se rozvedla o rok později. Marcus se o jejich manželství vyjádřil, že skončilo ještě před tím, než si nechali vyvolat jejich svatební fotky. V květnu 1994 si vzala herce Jona Tenneye, se kterým se v březnu 2003 rozvedla. 10. prosince 1997 se jí narodila dcera Emerson Rose Tenney, o jejíž opatrovnictví se s jejím otcem dělí.

V polovině 90. let se fotka Teri Hatcher, zabalené pouze v červené supermanovské pláštěnce, stala nejstahovanější fotkou na America Online. Teri byla v r. 2005 jmenována jednou z 50 nejkrásnějších lidí časopisem People. Také byla jmenována jednou ze 100 nejvíc sexy žen světa v letech 2005 a 2006.

Jana "Bast" Parolková

Herecká filmografie

2016 I Brake for Gringos
2015 The Odd Couple (TV seriál)
2014 Letadla: Vitamočka - Letecká show
Letadla 2: Hasiči a záchranáři
Stan Lee’s Mighty 7 (TV film)
2013 Letadla
2012 Jane by Design (TV seriál)
2009 Koralína a svět za tajnými dveřmi
2007 Reportér v ringu
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 A Touch of Fate
Dva a půl chlapa (TV seriál)
Two Girls From Lemoore
Ve spádu událostí (TV film)
2001 Jane Doe (TV film)
Say Uncle (TV film)
Smallville (TV seriál)
Spy Kids: Špioni v akci
2000 Milenky v akci (TV film)
1999 Horečka
1998 „Sladká“ pomsta (TV film)
1997 Zítřek nikdy neumírá
1996 Dead Girl
Drsný a drsnější
Nebeští vězni
1993 Drtič mozků
Nový Superman (TV film)
Studený pohled
Superman (TV seriál)
Závazky pouze náhodné
1992 Haló, tady Shirlee
1991 Brotherhood, The (TV film)
Bublifuk
Mrtvá ve vodě (TV film)
Sunday Dinner (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Tango a Cash
Velkofilm
1987 Karen's Song (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
1985 MacGyver (TV seriál)
1982 Capitol (TV seriál)
1977 The Love Boat (TV seriál)

Dokumentární

1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
1998 Divas Live: An Honors Concert for VH1 Save the Children (koncert)
1997 Highly Classified: The World of 007
James Bond: Shaken and Stirred (TV film)
Secrets of 007: The James Bond Files, The (TV film)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)

TV pořady

2009 35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2005 Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad) - a.z.
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Tony Danza Show, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace