Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak dvojka nebo trojka. Teprve až tohle je ten pravej horor! Dobrou hodinu a čtvrt jsem zíral na patnáctiletou blondýnku, která místo toho, aby po večerech masturbovala pod peřinou, radši toká přes sociální sítě. Občas nahlídne do obýváku a kuchyně, aby jí překvapil třesoucí se lustr nebo přesunutý nábytek, ale to nás, veterány, pouze donutí si během filmu ostříhat nehty na nohou a pomazlit se s přítulkyní. No a když se začne konečně něco málo dít, totálně to pohřbí závěrečný titulky. A to jako vážně? Záhada, jak něco takhle trapnýho dokáže vydělávat sta miliony. Nad touhle mašinérií zkrátka lámu hůl, zatímco ostatní už se samozřejmě těší na pětku a šestku, kde se prý začne vařit polívka v mrazáku. ()

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička nasadila vysokou laťku, na kterou dvojka neměla ani zdaleka a které se trojka zdatně přiblížila, ovšem tohle se k té laťce nepokusilo ani vyskočit. Nechápu, jak to mohli takhle zvorat, když když se jim podařilo najít slušnou zápletku s dítětem od sousedů, čímž se odlišili od předchozích dílů a velmi sympatické postavy, hlavně Alex. Celou dobu to nebylo moc strašidelné, tak jsem si říkal, že nevadí, že finále mi napraví chuť a ono skončilo dříve než začalo. Smrti naprosto nic moc a hlavně finále po nastavované hodině a půl trvalo asi 2 minuty, kdy se jen Alex motala dokola a chtěla něco najít, pak se tam objeví nějaký čarodějnický borky, Katie udělá baf a je to... Aspoň kapka originality by tohle zachránila na průměr, ale finále to pro mě pohřbilo nejhlouběji, jak to šlo. ()

Reklama

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem všechny díly tohoto nesmyslu a musím skutečně a bezkonkurenčně tvrdit, že tenhle je nejmíň logický a hlavně úplně nezáživný. Člověk se přirozeně lekne pouze u scén kdy najednou padá nůž ze stropu nebo za postavou, která se zrovna vyskytuje v záběru stojí jakási Katie, která stihla ve všech předchozích dílech umřít bez zjevné příčiny ( a shledávám logický a v celku přijatelný průměrný horor pouze první díl, který měl ještě šťávu typickou pro tento typ hororu). Pomineme, že nemáme absolutně žádný přehled o tom, kdo je kdo nikdo nikde nevysvětlil příběh jejich rodiny a postavy se svévolně pohybují s notebooky po domě a natáčí jakési zelené tečky a teleportují se jakoby se nechumelilo. Asi si budu muset v této době zvyknout, že je u Američanů naprosto normální, že chodí po cizích domech a v klídku si tam filmují kdejaké interiéry a vlezou i tam kam by normální a i ten nenormální člověk NIKDY nevlezl jenže vlézt do baráku z kterého pochází podivný kluk Robbie co přitáhl k vám jakéhosi ducha a jeho matku nikdo nikdy neviděl pouze jednu vteřinu v jednom záběru jakási postarší ženská a nic k vysvětlení. Co je na tom jako strašidelného??? Tvůrci si ke konci nemohli odpustit velkou hromadu ženských s divnými xichty a zjevně to mělo symbolizovat oběti těch "démonických duchů". V tomto případě nechápu kdo v závěrečné scéně jako točit tu bloncku jak jí něco táhne po zemi a pak najednou zase točí ona? A já jsem asi úplně mimo nebo nevím....strašné! Hloupější než dům v růžích nebo americké romantické šlágry na které se nedá dívat. K pobavení mi musela nutně sloužit scéna kde se kluk MUSEL utopit, protože ho duch topí ve vaně asi pět minut a najednou vyleze ven jako rybička...Pátý díl???? SERIOUSLY??? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To pořád někomu přijde normální, že barák je prošpikovaný kamerami víc, jak v nějakém špionážním filmu, a kde není kamera v místnosti, tak běhá kdejaký pošuk s kamerou v ruce? Tohle mi už přijde tak nedomyšlené a tak svazující pro tento typ filmů, že to odvádí hodně pozornost od toho, co by možná tvůrci chtěli říct. Problém je, že všechny tyto filmy jedou ve stejném mustru - nějaká rodinka, sem tam divné věci, šok na závěr bez jakéhokoliv vysvětlení. Jestli se tahle série má pohnout dál, musí dodat nějaká vysvětlení, a hlavně se zbavit těch kamer. Může reflektovat třeba policejní vyšetřování, jak co bylo, ale už normální, statickou kamerou. Tady u tohoto filmu se nějak celou dobu neděje ani náznak nějakého logického chování postav, ani pokusy zjistit víc o podivném klukovi, prostě se objeví a je, no problemo. Chlápek stojí po půlnoci uprostřed pokoje s nožem, a manželka mu řekne, pojď spát, vůbec se nediví? Zmatek v postavách. Naprosto nudný a zbytečný ani ne film, ale skutečně home video, nebo spíše YouTube video. Včetně těch divných střihů... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

člověk tak nějak pořád doufá,že se tvůrcům podaří tuhle sérii někam posunout,ale ono nic a čtvrté pokračování není tak ničím jiným než vařením z vody.Jednička sama o sobě nebyl žádný zázrak,ale fungovala.Dvojka už byla dost nudná,ale měla alespoň pár sušných lekaček a solidní finále.Trojka pak zklamala v tom ohledu,že trailer sliboval mnohem mnohem víc a nakonec se opakovalo to stejné jako v předešlých dílech.Čtvrté pokračování má pak nejblíže ke dvojce (prakticky je to ůplně to samé).Bohužel s tím rozdílem,že lekačky už nikoho nepřekvapí a když už divák přetrpí skoro hodinu a půl bezbřehé nudy,kde se opět jen zavírají dveře a někdo někde dělá rámus/bordel,přijde finále,které nejen že opět nepřekvapí,ale trvá dohromady asi tak dvě minuty.To je po takovém nášupu nudy a nedostatku čehokoliv byť jen podobnému invenci zatraceně málo.Hodně vážně zvažuji,že pětku už nedám a tvůrci by o tom měli zauvažovat také...20% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • V kinectové kameře je vidět, jak se Alex (Kathryn Newton) jde podívat do prvního patra, co shodilo míč. V dalším záběru z normální kamery, kterou Alex nese dolů po schodech, ale míč není. (t.mon)
  • Natáčelo se v Hedesonu v americké Nevadě. (rafix)
  • Keď príde Ben (Matt Shively) za Alex (Kathryn Newton) a bavia sa o tom, že sa pôjdu von prejsť, má Alex vlasy v cope a sú strapaté. V ďalšej scéne, keď sú v domčeku na strome, ich už má upravené a cop je vyžehlený. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama