Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Bronson riskuje svou skrytou identitu, aby se se svou přítelkyní dostal do Los Angeles, kde na ně čeká jejich životní šance. Brzy je však vyčmuchá Charlieho bývalý kamarád z gangu a chce, co mu patří. Zábavný road – trip se tak mění v bláznivou honičku, do které se připletou i Federálové a banda podivínů. (oficiální text distributora)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (270)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tenhle ryze americký subžánr road movie má dlouhou tradici a čítá legendy typu Vanishing Point, Dvouproudou asfaltku či odkazuje ještě dále až k Bezstarostné jízdě. Slabost pro koně pod kapotou a burácení motorů, vůni spálených gum, rychlost coby synonymum svobody, vytuněné oldschoolové koráby silnic, cesta, která je cíl. To všechno už tu bylo v drsných, ale svobodných 70. letech. V roce 2012 je realita ovšem trochu jiná. Už jen díky proměně dopravní infrastruktury se nedá jen tak nasednout do bouráku a s policajty v patách ujíždět za svobodou. A to dokonce ani v Americe. Změnily se podmínky, proměnil se subžánr. Rastr politické korektnosti velel hrdinovi bažícímu po svobodě usadit se, namísto ,,Born to be wild" ho donutil poslouchat nový hit ,,Born to be normal", ze solitéra se stal partnerem výrazně emancipované ženy, která ho nutí mluvit politicky korektně a neví nic o jeho minulosti. Je to peklo a jediné, co mu zbylo, je jeho nádherný černý Lincoln. Pak už je ale všechno jinak, než to bývalo kdysi, namísto dramatu je tu nově akční romantická komedie, namísto hledání svobody padání do chomoutu. Co zbylo, je láska k tomu, co kdysi ten Lincoln se sedmi sty koňmi pod kapotou představoval. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Dva režiséři... to mě mělo varovat. Slepenec stupidních (někdy až neskutečně stupidních) dddddllllloooooóóóóuhýýýýých rozhovorů, pár (a když píšu "pár" tak myslím dva) vtípky a pár (tentokrát víc než dva... celkem tři) nádherně natočený automobilový honičky střídaných v taktu: vtípek - 25 minut kecy - 5 minut honička - vtípek - 25 minut kecy - 5 minut honička - 25 minut kecy - 5 minut honička - kecy do konce filmu (s několika pokusy recyklovat již použitý vtip). Prostě jeden rejža si spatlal žvatlací části a druhý ten zbytek... Výsledek naprosto nesourodá podívaná, která neví co chce. Fuj tohle 2x určitě nemusím... ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dax Johnson natočil akčnú komédiu. A zo striedavými úspechmi. Niekoľko super vtipov sa tu nájde. Ale polovica je už v trailery. A občas to má grády. Ale občas to naopak prešlapuje na mieste. Sám Dax mi príde ako veľmi slabý herec do hlavnej úlohy. A niektoré postavy boli nedotiahnuté do konca. Napriek kritike musím dať minimálne tri lebo pár krát som zomieral od smiechu a občas to má dobré aj scény, ktoré nesúvisia s humorom. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ojojojoj. A sakra. No ty voe. No shit. Asi víte, co tím chci říct, co? :) No prostě se to nepovedlo. Dal jsem filmu rovných 33 minut a pak přišlo nekompromisní vypnutí. Co dodat? Snad jen, že film, který je založen na naprosto nezáživných dialozích nemůže přece diváka bavit. V některých filmech mi přišel Dax Shepard v pohodě (např. ve filmu Hurá do basy), ale tady přestřelil. 20% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Malé milé prekvapenie roku 2012. Netaktný humor s množstvom narážok, správne prestrelený príbeh, rozumne zvolená solídne odsýpajúca stopáž, pár slušných akčných (zastúpených automobilovými naháňačkami) scénok, miestami správne krvavé, inokedy provokujúce (nahí starci), herecky správne afektované a uvoľnené (Bradley Cooper, ale ani ostatní neberú svoje role prehnane vážne) ... uznávam, že toto bude film naozaj len pre určitý špecifický okruh divákov, ale ja som sa niekoľko krát naozaj zasmial, po celý čas viac menej výborne bavil, a čo iné si pri takomto type filmu želať? Tie mierne nadstrelené 4* bez problémov prihodím, keďže po skončení som mal príjemný pocit. Niekedy to úplne stačí. Režisér si týmto očividne splnil svoj sen bez ohľadu na to, čo si pomyslia niektorí diváci, určite sa nesnažil o „Oscarový“ snímok a kto sa správne naladí, tomu určite udrie na nôtu. Neskutočná oddychovka, ktorá sa ani v najmenšom nehrá na nič viac. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, kdy Randy (Tom Arnold) telefonuje s Charliem (Dax Shepard) a zároveň řídí, drží svůj iPhone vzhůru nohama. (Dr Lizal)
  • Počas záverečných titulkov máme možnosť sledovať poslednú scénu filmu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama