Reklama

Reklama

Jaro 1958, Francie. 21 letá Rose Pamphyleová (Déborah François) žije se svým ovdovělým otcem, bručounem, který provozuje vesnický obchůdek. Rose je zasnoubená se synem místního automechanika a zdá se, že jejím údělem bude poklidný život hospodyňky. Ale po takovém životě ona netouží. Odjede do Lisieux v Normandii, kde podstoupí přijímací pohovor na místo sekretářky pojišťovací společnosti, které šéfuje velmi charismatický Louis Echard (Romain Duris). Pohovor dopadne katastrofálně, ale Rose aspoň předvede, že umí neuvěřitelně rychle psát na psacím stroji. Mladé ženě se tak nevědomky podaří v Louisovi probudit sklony ke sportovnímu fanouškovství. Rose se pod jeho vedením zúčastní své první soutěže v psaní na stroji. Cesta k opravdovým trofejím je však složitá. Láska ke sportu a k ženě si někdy mohou překážet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Jossie 

všechny recenze uživatele

První třetina byla hezká, bylo to takové retro, ústřední dvojice byla poněkud nezvyklá (ona poněkud praštěná, on stále zamračený), byla tam hezká zápletka s mizernou sekretářkou, která umí velmi rychle psát na stroji, ale pak už toho psaní na stroji bylo trochu moc a vlastně už to o ničem jiném nebylo, takže se kouzlo poněkud vytratilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film poradí, jak se naučit rychle psát na klávesnici. 1) Ani neobvyklý půvab hejna sekretářek u předmětů své vášně mi neodpoví na otázku, proč se snímek o rychlém psaní na stroji v první polovině tak pomalu vleče. 2) Naštěstí je tu 38letý podmanivý Romain Duris (pojišťovák Louis Echard), jemuž film vděčí za trochu té přitažlivosti...dokud se nezačne soutěžit. Pak to jde i bez něho. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Retrokomedie, u které naskakují slova jako "příjemně rozverná" nebo "pohodová". Zápletku má Populaire (značka strojů) poměrně originální, ale je až narážející, jak zpomaleně a líně film působí - a to vypráví o mistryních v rychlopsaní. Duris je šarmantní švihák, Bejo nevyužitá kočka a Francois projde značně schematickou proměnou z šedé myšky do oblíbené hvězdy. Škoda. Kostýmy to však má pěkné a scéna s cha-cha písní nebo dramatické prostřihy (obličej-ruce-stroj-papír) na soutěžích docela baví. [Kino] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Láska všetkými desiatimi rýchlymi prstami je klasický športový film so všetkými svojimi klišé. Lenže jedná sa o šport veľmi netradičný, dokonca až tak, že to šport nie je, ale napínavé súťaže sa v ňom odohrávať môžu. No a ďalším ospravedlnením naivity príbehu je jeho príjemná retro atmosféra, ktorá ma dostala od prvých minút. Menší problém je v tom, že ak by bol film natočený v 50tych rokoch, svoje kúzlo by mal automaticky a bolo by autentické. Každopádne obdiv za skvelý nápad a za príjemné obsadenie. Takže v skratke je to príjemný, pohodový filmík najlepšie na rande vo dvojici. Buď do kina, alebo v televízii pri rozohriatom krbe. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Kromě své pohodové atmosféry a půvabné elegance připomínající filmy z poloviny minulého století mě Populaire bohužel ničím nezaujalo. Příběh byl velmi jednoduchý a předvídatelný a i nevšední téma soutěže v psaní na psacím stroji mě po chvíli taktéž začalo nudit, obzvlášť když výsledky soutěží ničím nepřekvapovaly. Déborah Francois se do hlavní role výborně hodila, zato nesympatický Roman Duris mi výrazně znepříjemňoval celý zážitek. Film mi připadá docela zbytečný a asi velmi brzy na něj zapomenu, ale své diváky si jistě najde. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Během světového finále v New Yorku můžeme nakrátko zahlédnout i soutěžní text psaný v češtině. Stejně tak se na otáčející Zeměkouli nad podiem nachází i česká vlajka. (Milan25)
  • Auto, na ktorom vo filme jazdí Louis Èchard (Romain Duris), je Panhard Dyna 55. (Laslo)
  • Pro scény ze závodů v psaní všemi deseti hledala Productions du Trésor profesionály ve Francii, Belgii a České republice. Po navázání kontaktu se světovými rekordmany Helenou Matouškovou a Jaroslavem Zaviačičem se spolupráce s českou stranou ukázala jako zásadní. Ve filmu tak můžete vidět přes 20 českých děvčat v rolích soutěžících. Děvčata se mnohdy do svých rolí tak vžila, až je tým musel žádat o zpomalení, aby fiktivní favoritka Deborah Francois nebyla nejpomalejší. (Ladaque)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama