Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie s Vítkem mají dvě dospívající dcery, Dita s Ondrou dva dospívající chlapce. Rodiny bydlí v domech vedle sebe, nemají mezi sebou ani plot a jsou to dobří přátelé, kteří se navštěvují a společně večeří. Vítek a Ondra jsou kolegové v práci a jejich děti spolu chodí. Na první pohled se zdá, že těmto lidem nic nechybí a lze jim jen závidět. Po mnohaletém soužití však trochu ochabuje jiskření mezi manželskými páry a dalo by se říci, že se spolu nudí... Jednoho dne jsou Vítek s Ondrou vysláni do Karibiku, aby tam opravili elektrické vedení poničené hurikánem. A protože Vítek zrovna vyhrál ve Sportce nějaké peníze, udělají si výlet i jejich manželky. Ondra s Vítkem se navzájem svěří, že manželský sex už není takový jako dřív a že je oba přitahuje manželka toho druhého. Napadne je, že by si postelovou nudu mohli zpestřit ve čtyřech. Dita s tím okamžitě souhlasí, trochu problém je s Marií, která je věřící a nezdá se jí to, ale nakonec si dá říci. To, co se zprvu zdálo jako čirá fantazie, se změní ve skutečnost, která se líbí všem... Dají si však dvě pravidla. Za prvé – vždycky to bude pod dohledem ostatních a za druhé – dvojice se do sebe nesmí zamilovat. Také se dohodnou, že si to rádi zopakují, ale spíše jako sváteční příležitost, než aby se to stalo pravidlem. Ondrovi rodiče v době jejich nepřítomnosti nechali postavit mezi domy ohyzdný plot, protože jim vadilo, že jsou jediní, kteří plot nemají. Nikdo o plot nestál, ale rodiče to mysleli dobře, a tak to nechají být. Po nějakém čase se čtveřice rozhodne si zážitky z Karibiku zopakovat a málem je u toho přistihnou děti. A jejich pravidla se trochu začínají vymykat kontrole... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (430)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jako nebyla to špatná komedie - v některých situacích se člověk musel fakt smát. Libilo se mi, že se tvůrci nebáli nahoty a nesnažili se za každou cenu zakrýt každej kus šulina nebo kozy. Zajimavy taky byly incestní scény párku Čermák-Čermáková, což jsou sourozenci a né manželé, jak jsem si nejdřív myslel. Každopádně výběr herců se povedl a v podstatě jsou mi všichni sympatičtí a námět byl taky docela originální - na tohle téma se moc filmů nevidí. Ale hlavně mi šlo o to, že jsem se dobře bavil a smál, což u Hřebejka začíná být docela zázrak. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

44% na kontě, to vskutku není moc. Obzvlášť, pokud se jedná o Hřebejkův film. Každopádně já bych to takto kriticky neviděl. Mě to bavilo i pobavilo a 70 minut čistého času jsem bez problémů vydržel. Jiří Langmajer mě navíc znovu přesvědčil, že je vedle pana Vetchého můj nejoblíbenější český herec. Hynek Čermák je ovšem taky kvalitní herec a srandista. Kdyby to mělo více úsměvných momentů a svižnější tempo, pro 4 hvězdičky bych nešel daleko. 68% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Prohodí si partnery. Nic jiného nehledejme, nic jiného ani tvůrci nenabízí. Teď je otázka, zda čtyři holé zadky tuzemskému divákovi stačí? Jedni zažívají pocity studu až ponížení, druzí si v téhle látce možná i něco najdou, jiní si připomenou chvíle s ošuntělými videokazetami východoněmeckého porna. Nějaké dramatické vztahové momenty nečekejme. Pokud tu totiž má někdo pochyby, stačí pár bezduchých slov od zbývajících tří spolunocležníků a chmury se rozplynou. Nic víc potřeba není. Takže ani žádný vývoj nečekejme. Přesto alespoň u mě pocit nějaké výrazné trapnosti (zas tak hrozné to opravdu není) vzdálila profesionalita tvůrců, třeba obrázky kameramana Martina Šáchy nebo přístup režiséra Jana Hřebejka, který se solidně popral s absencí vypointovaných dialogů. A vlastně i děje. Nepřepnul jsem. Stále razím, že raději Hřebejka (příště už prosím bez Viewegha, Hřebejkova Nevinnost mě navíc navýsost potěšila), než Trošku nebo Poledňákovou. Z kníru Jiřího Langmajera nicméně mrazilo. Příjemně ale nikoli!! ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

• Viewegh se nechal inspirovat nováckou výměnou manželek, aby tu výměnu dotáhl do doslovného důsledku. Hřebejk jakoby to poťouchlé libertinství Viewegha nedokázal úplně vstřebat, natočil film totálně asexuální s přihlouplým trapným obsahem, takže nevzniklo ani to softporno, které mohlo být nejvyšším uměleckým levelem obou autorů._____Prvoplánově lascivní scénář, celý film a vieweghovsko-hřebejkovké povrchní vidění světa se dá shrnout asi takto: 1. Dva manželské páry skončí v jedné posteli, poněvadž to je přece sen každého. 2. dozví se to jejich náctileté děti a meditují o tom rodičovském skupinovém sexu. 3. dozví se to jejich rodiče a babička při té příležitosti prozradí dědečkovi sladké tajemství, že i ona za mlada jako studentka souložila ve skupině. :-)))) :-)))) Typický Viewegh. A Hře-bejk na celý karibský výměnný pobyt nasadil žlutý filtr, snad aby diváka ujistil, že se dívá na velké umění. Tu už chybí jen veselý bonus z natáčení, třeba s prezidentem republiky jak Hřebejkovi ukazuje hůlkou na filmovou kameru a říká: „ale nastav si to, támhle to máš obráceně, at´ je v záběru pěkně vidět její holá prdel.“ 30% Produkce: In Film Praha ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Film o mimořádně nadstandardních sousedských vztazích. Leckoho může urazit Hřebejkova jednoduchost nebo Vieweghova setrvačnost v nahotě a touze zasunout .. jenže mně jedině přišlo líto, že mám sousedy jehovisty a do žádný výměny párů (byť jsem sám) nepůjdou : ) No, snad brzo vznikne trošku odvážnější pokračování, kde se vedle vysvlečených rodičů objeví i jejich dvě dcery tak jak je Pán Bůh stvořil (synů netřeba ..) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • K této komedii Viewegh napsal svůj úplně první původní scénář. Všechny předchozí filmy, k nimž vytvořil scénář, totiž tvořil podle vlastních knižních předloh. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)
  • Scény z Česka vznikaly v jedné lokalitě s řadovými domky v Kosmonosech, zatímco jejich interiéry postavili na Barrandově. Hřebejkovi stačila dokonce jedna stavba dekorace, protože oba domy jsou uvnitř úplně stejné. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (hippyman)
  • Scény z Karibiku sa nakrúcali na ostrove Salt Cay. Ich natáčanie trvalo 12 dní. (Michal74)

Reklama

Reklama