Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (277)

pepo 

všechny recenze uživatele

Milunka akcna hovadinka. Keby to malo lepsie triky, kameru, hercov, hudbu, rezisera a scenar mohla to byt dokonca super pripomienka 90. rokov, podobne ako vyborny White House Down. Viem si to totiz predstavit, ze namet vznikol stylom "Co sa dialo vonku pocas pribehu Crimson Tide?". Proste zase raz fajn sympaticke becko. 6/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další Butlerovo průměrné akční kinobéčko. Slabší povahy nevydýchají už zápletku se záchranou ruského prezidenta Amíky a budou blekotat něco o propagandě a ti, co jsou nad věcí, jen zalitují, že to ani tentokrát nemělo zajímavější scénář a že kvalitní herci ve vedlejších rolích zase neměli co hrát (Stephens a Nyqvist ale aspoň nezapřou charizma). A že Butler ani nikoho nesejmul! Zato vystřihl celkem fajn kapitána ponorky, taky pár pěkných záběrů a lokací by se našlo... ale to je fakt všechno. Příběh nepřekvapí, příliš nenapne a neškodilo by přitlačit na akci. 50 procent. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Dost to připomínalo film ze studené války, akorát zbraně byly o třicet let novější. A zároveň docela propaganda americké armády. To byla víc než zjevné. Stačí se podívat na to, jak jsou koncipované záběry na americké a ruské námořnictvo. Celkově ale jako akční podívané dost dobré, asi jedna z nejlepších, co jsem v poslední době mohl vidět. A taky jsem byl rád, že opět viděl Michaela Nyqvista a přijde mi líto, že on už moc filmů nepřidá. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na Útok z hlubin jsem se těšil. (Proč použil distributor v ČR stejný název jako už byl jednou použit u filmu z roku 1999?) Gerard Butler, áčková produkce a ponorky. Mohu se zklamat? Vlastně jak se ukázalo tak velmi. Příběh je jak z laciné knížky, efekty cgi tragické a hlavně je film nabitý nesmyslnými akčními scénami. Odpustil bych, kdyby se jednalo o film co má hodinu a půl. Ale sledovat dvě hodiny tuhle nudnou operaci bylo vážně utrpení. Butler je nezáživný, ponorky nevyužité a hlavně když jde do tuhého tak rozhodování charakterů rozhodně nezasluhuje medaili. Rusové mluví anglicky a já od půli filmu začínám film docela komentovat. Když z toho pak tvůrci udělají Rychle a zběsile pod vodou, tak jen kroutím hlavou ale film dokoukávám. Bohužel, těšil jsem se na thriller s ponorkami. Mám naprostý béčko s hloupým příběhem, který se dá snadno předvídat. (35 %) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To, že jsem se já podívala na tenhle film, mi připomíná takové ty automobilové nehody, kdy auto vyletí ze zatáčky a skončí zabodnuté ve střeše nějaké stodoly ve velké výšce a všichni se diví, jak se tam dostalo, ale pravda je taková, že jsem si to vlastně celkem užila. Je to taková naivní pohádka pro dospělé, ale pasáže s Tobiáškem byly celkem napínavé, film nechal být prezidentem ženu a Linda Cardellini vypadá v obleku s drdolem proklatě cool. Plus jsem si nějak dřív nevšimla, že Michael Nyqvist je mrtvý, a tak mě jeho hrdinská role a krvavé oko docela dojalo, odpočívej v pokoji, Michaeli Nyqviste. Kdybych mohla cestovat v čase do před-produkce filmu a navrhnout nějakou změnu, tak by to bylo vykašlat se na Garyho Oldmana a do jeho role obsadit nějakého levnějšího a klidně i no name herce, a za ušetřené love si pořídit někoho pořádnějšího do role kapitána místo Gerarda Butlera. Ten se hodí tak do rolí hláškujících side-kicků, ale nebyl to dobrý tah svěřit mu hlavní charakterní roli. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • V čase 01:47:00 má kapitán Andropov (Michael Nyqvist) stále výrazné krvácení v levém oku, ovšem v následující scéně během rozhovoru s kapitánem americké ponorky Arkansas Joe Glassem (Gerard Butler) má již oko naprosto v pořádku. (Mufuck)
  • Při tiskové konferenci se jeden z novinářů zeptal prezidenta ruské federace Vladimira Putina, co na tento film říká. Putin odpověděl: „Je to málo pravděpodobný scénář – fantastický. Dva malé čluny, které darovaly USA Ukrajině, nepropluly přes Kerčský průliv. A ty chceš aby atomová ponorka vplula na naši základnu. Špatný film.“ (Maulincio)
  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)

Reklama

Reklama