Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Dokonalé spojení tradičních, klasických prvků martial arts filmů s uměním a dramatem. Klišé, ohranost, ale zhmotněná režii Wilson Yipa do neskutečného zážitku z něčeho tak pokleslého jako může být kung-fu film. Režie půlí film na drama a akci, kde souboje jsou přímou součástí dojemného příběhu způsobující zasloužené dojetí a obdiv. Technicky brilantní dílo - kamera, střih, nasvícení, choreografie, zvuk a opět Kawaiova úžasná hudba. Donnie Yen je v současnosti stále bezkonkurenční komplexní představitel bojovníka na jehož styl se dokážu nekriticky dívat a věřit mu, že i ve skutečnosti by většina jeho fyzických výkonů dala na frak jiným filmovým bijcům. Lákadlem (zbytečným) je zde cvičený Tyson, který dostal prostor ukázat jaké motovidlo, že je. Stejně tak vsuvka s Bruce Lee mi přijde spíše do traileru pro lákání diváků. První díl Ip Man považuji za jeden z nejlepších filmových zážitků v žánru. Tento díl, díky tomu, že tu divák může projevit i emoce, tak mohu poctít podobnou poklonou. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na třetí díl jsem se hodně těšil, už jen proto, že filmy o Ip Manovi považuju za jedny z nejlepších bojových fláků současnosti. Trvalo sakra dlouho, aby se trilogie uzavřela, ale nakonec se čekání fakt vyplatilo a trojka to zakončila s velkou parádou. Ačkoli na mě nepůsobila úplně tak jako předchozí dva díly, pořád měla co nabídnout, a to hlavně čistokrevnýho Ip Mana se všema jeho kombama. Nejenže je zde nespočet soubojů 1vs1, ale nechybí ani dobře známé "1vs100", na což se fakt nádherně kouká. Ústřední zápletka byla sice trochu o ničem a skoro působila jako nutná vata - Mike Tyson se jako hlavní záporák víceméně předvedl jen v jednom duelu, ale to vůbec nevadilo. Mnohem záživnější byla totiž vedlejší dějová linka o novém mistrovi, kterej byl velkej sympaťák, a film i zahrál na citlivou niť a zaměřil se na Ip Manův osobní život a jeho manželství, což bylo v tu chvíli důležitější než nějakej přerostlej Amík. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Není nad to si tu vesměs západní kinematografii proložit něčím východním a vůbec nejlépe něčím hongkongským. Donnie Yen byl vždycky číslo 3 (Za Chanem a Li), ale rád na něj koukám, i přes jeho omezený výrazový rejstřík. Kung-fu se vždycky oháněl uměl a již tradičně má tenhle třetí kousek výborně zvládnuté akční pasáže, které prostě u hollywoodských spektáklů vidět zpravidla nejsou. U provazování příběhu to trošku drhne a Mike Tyson je jedno velké wtf, v závěru ale přijde i na nějaké ty emoce a celkově jsem se poměrně dobře bavil...7/10 ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

tak trochu zbytečný film o ničem, tady už se opravdu čekalo na začátky Bruce Leeho, ale ne, ten se tu objeví jen na dvě minuty, kopne pět krát do cigaret a utře si dva krát nos, ale hlavně že je tady Tyson, ten to celé pozvedl....jako ty scén kdy jich tam bojuje 100 a možná víc a stejně to nakonec prohrají, to už je fakt na hlavu tohle a toto má být podle skutečných událostí. Zklamání ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

I v tomto pokračování nechybí souboje jeden na jednoho nebo proti početné převaze. Akční režii dělal Yuen Woo-Ping. Příběh se odehrává v roce 1959 a to bylo Ip Manovi (narozen 1. 10. 1893 - zemřel 2. 12.1972 ve věku 79 let) 66 let. Konzultanty na Wing Chun byli Ipovi synové Ip Ching (nar. 1936) a Ip Chun (nar. 31.7.1924). Mezi top souboje patří Ip Manův střet s thajským boxerem (Sarut Khanwilai ) ve výtahu a na schodišti. Mike Tyson (Frank) je boxer a dostal přesně takový prostor, který maximálně využil. Cheung Tin-chi (Zhang Jin / Max Zhang), který o sobě prohlašuje, že reprezentuje autentické Wing Chun, je Ip Manovi ve finále rovnoceným soupeřem. Danny Chan Kwok-Kwan se jako Siu Long / Bruce Lee objeví pouze ve dvou krátkých scénách a k dovyprávění by to chtělo čtvrtý film. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama