Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neobratný zločinec Bill Hayward, kterého podmínečně pustili po osmi letech strávených ve vězení, se má postarat o své dva syny, které téměř vůbec nezná. Metodou pokusu a omylu pracuje usilovně na tom, aby jim konečně byl tátou. Když se mladší chlapec dostane do potíží kvůli Billovu bývalému zločineckému gangu, musí Bill svým synům ukázat, jakým otcem a člověkem vlastně chce doopravdy být - dobrým tátou, nebo tátou, který zůstane na svobodě. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (32)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Angličané mě nikdy nepřestanou překvapovat. Někdy umějí natočit skvělou komedii, jindy hloupou, někdy směšné drama, jindy zase naprosto dokonalé. "Divoký Bill" je dramatem skvělým, navíc podaným tak, že sem tam ani prostě nemáte pocit, že je to drama. Je to hlavně díky "hrdinovi", kterým je titulní Wild Bill. Ten se vrací z vězení, aby se staral o své dva syny. Starší, kterému je 16 let, živí mladšího. Matku již nemají, ta zemřela. Starší nemůže otci odpustit a odmítá ho. Dává mu jasně najevo, že o něj nestojí. Jenže Bill je dost tvrdohlavý. Na první pohled má všechno na háku, člověk by i řekl, že je to docela pohodář. Je fakt, že zdání klame. Je to drsňák, který umí dát najevo, kde by měl kdo mít své místo. Synové se asi potatili, protože oba se nacházejí v problémech. Ten mladší se rovnou zaplete s mafiány, ten starší "jen" s láskou. Oba problémy se dají řešit a nakonec se i vyřešit. I když film končí vlastně celkem dobře, je to skvělá a docela temná sonda do života britských dělníků a jejich rodin, které se velmi často nacházejí na hranici zákona, neméně často u za ní. Film se vyznačuje téměř civilními hereckými výkony, které jsou neskutečně uvěřitelné, především pak u šestnáctiletého syna je to víc jak patrné. Jeho představitel Will Poulter nebyl o moc starší. I když filmu chybí humor, stejně se mu daří udržovat si úroveň, která je velmi příjemná na sledování. Potěší i rolička Andyho Serkise. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/rebelka-perfect-sense-sprosty-holky.html ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sebrané spisy asociální z britských ostrovů téměř nikdy nezklamou a vždy něčím překvapí, obzvlášť výběrem klientů institucí pro lidský odpad, tentokrát jsem nemohla spustit oko z Willa Poultera, s přehnanými rysy oživlé komiksové postavy, které mu stačily na vyjádření všech hnutí mysli. Periferní klasika je zde konfrontována s přípravami na bombastickou olympijskou událost, kde v kontextu každodennosti jeho obyvatel ční rozestavěné sportovní chrámy neskutečně a vzdáleně, jako z pohledu na Mars a ne z okna vlastního ošoupaného bytu, kde mají i malá vítězství mnohem větší cenu a za chyby se musí tvrdě zaplatit, zvlášť za ty promlčené a nezjevné... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane výborná sociálna dráma z londýnskeho predmestia, plná drog, násilia a každodenného boja o prežitie. To sa týka hlavne tých dvoch bratov, z ktorých predovšetkým Will Poulter odviedol kus poctivej hereckej roboty. Za zmienku stojí aj pekný morálny odkaz týkajúci sa vzťahu otca so synmi. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv může poster lákat na boxer, nevěřte tomu. Připravte se na další sociálně ladění příběh se špatnými herci a nevhodnou hudbou. Na scénáři spolupracoval i Daniel Michael King, ale jeho předloha nebyla dobře natočena. Druhý scénárista tohoto filmu Dexter Fletcher si zde poprvé vyzkoušel režisérské křeslo. Ve filmu zazní This is Freedom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Britská sociální klasika odehrávající se ve špíně londýnského předměstí, kde ulicím vládnou drogové gangy a děti se učí starat se o sebe už na pískovišti. Typicky syrové a bez příkras. Vedle výborně hrajícího, takřka neznámého, Charlie Creed-Milese zaujme zástup známých tváří - Gregory, Maskell, Serkis, Flemyng, Rheon či Olivia Williams, to už jsou vesměs prověřená jména a o to víc mě tady potěšili. Paráda. 90% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení převážně probíhalo v londýnském East Endu a Newhamu. (Terva)
  • V záverečných titulkoch je spomenuté, že film je venovaný zosnulému otcovi režiséra Dextera Fletchera, no poďakovanie patrí okrem iných aj svetoznámemu britskému kuchárovi Jamiemu Oliverovi. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama