Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jestli netušíte jak se Hitler dostal k moci, je tento snímek dokonalým průvodcem co se tehdy stalo. Je neuvěřitelné čeho jsou lidé schopni když jim dáte sílu, mám namysli oddíly SA(hnědé košile), ale i kdo všechno stál u zrodu Hitlera, Hugo Boss, Henry Ford atd... jenže nejspíš to dělali i pro peníze a zviditelnění se, proč by jinak soucítili s tímto psychotickým mužem, který měl mnoho problémů z dětství se kterými se nedokázal srovnat do dospělosti.... A i když jsem o téhle době už četl a viděl dost materiálu, trochu mě překvapilo, že to zas tak Hitlerovi většina národa tzv. nežrala. Byla to především velká shoda náhod co zapříčinila 2.světovou válku... Určitě doporučuji tento dvou dílný dokument skouknout ... HODNOCENÍ: 93% (5*) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o cestě Adolfa Hitlera na vrchol moci. Od jeho dětství přes účast v I. světové válce, pokus o nacistický puč v roce 1923, pobyt ve vězení, vydání Mein Kampf, mnoho let politických neúspěchů až po konečný triumf, nastolení diktatury a počátky teroru ve vlastní zemi. Domnívám se, že právě v dnešní době, kdy svět zase haraší zbraněmi a válkou, by měl tento dokument pozorně shlédnout každý. ()

Reklama

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Povedenej dokument o Vůdci. Pěkně barevnej, poměrně netendenční i když samozřejmě nějaký přehmaty jsou. Jinak musím pochválit, že se autoři vyvarovali pomluv (jak bývá v těchto dokumentech velkým zvykem) a zbytečného patosu. Adolf žil v době největších geopolitických změn a tak je nutné na jeho život a dílo nahlížet. Nesnáším koumistickej výklad historie, kdy jediným viníkem všeho jsou nacisté. Tak to prostě není. Válka začala z mnoha různých důvodů (gdaňský koridor, nepřiměřené válečné reparace, likvidace něm. armády, demilitarizace, ponížení) a třeba takovej pan Churchill, kterýho všichni obdivujete, byl válečnej štváč, kterej se na boj neskutečně těšil. 85% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Úderný, rychle plynoucí dokument. Koukala jsem jako blázen, že Hugo Boss šil esesákům uniformy a Henry Ford jim věnoval svoji tržbu za Německo a auta. Dokonce mu i pomohl jakýsi pilot letadel...Nikdy v životě nepochopím tak ochromující blbost - chcete-li víru v někoho tak nevyrovnaného a psychicky labilního jako byl Hitler. Jak může někdo dvakrát bezhlavě vstoupit do války aniž by vyhrál? Jak mohl být německý národ tak zahleděný do sebe a nechat si namluvit, že jako árijci(mimochodem naprostým neárijcem dost možná s židovskými kořeny)jsou něco víc než zbytek světa....Dost by mě zajímal třeba dokument ve kterém by se vyjádřili Němci nyní jaký mají postoj k válčení a jestli by se do něčeho podobného pouštěli a proč... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jak to vlastně všechno začalo? –––– Ani netreba dvakrát hádať, o ktorej osobe je natočených najviac dokumentárnych filmov. Nevedno z akého dôvodu nám o Hitlerovi televízie servírujú dokumenty takmer denne. Pritom sú to filmársky kvalitné dokumenty s unikátnymi zábermi, ako aj tento. Temné stránky histórie si treba pripomínať, ale už to hraničí takmer s posadnutosťou. Možno sa snažia ľudí poučiť, ale darmo, ľudia sú nepoučiteľní. A tak sú parlamenty a vlády po celom svete plné populistov podobných Hitlerovi, ktorí dokážu pred voľbami sľúbiť modré z neba, a výsledkom ich voľby môže byť peklo a apokalypsa. Pri prvých voľbách začínala nacionálno-socialistická strana v nemeckom parlamente len s 12 poslancami, a kam to dospelo. Z dokumentu ma prekvapilo, že jedným z najväčších priaznivcov a sponzorov Hitlera bol antisemita Henry Ford. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama