Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

porky93 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaná dokumentární série o největším válečném konfliktu všech dob. Předností jsou především výjimečné autentické záběry, které jsou zde navíc převedené do barvy. Nutno říci, že dokument je určen spíše pro řadové diváky. Člověk, jenž je v tomto tématu více zainteresován, zřejmě nezíská moc nových poznatků (zejména poslední dva díly byly poměrně dost stručné), ale i tak se jedná o přehledné a působivé shrnutí této apokalypsy. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Přehledně zdokumentovaný vývoj 2. světové války, jehož kořením jsou barevné záběry, které značně zvyšují intenzitu prožitku při jejich sledování. Osobně bych měl výtku k rozložení obsahu do jednotlivých dílů. Skoro celé čtyři díly jsou věnovány období války do konce roku 1942, částečně i proto, že tam hraje velkou roli Francie, ale to je vzhledem k tvůrcům dokumentu logické. Zároveň je do poslední epizody napasován závěrečný rok a půl války a moc prostorů nedostane naprosto zásadní vylodění v Normandii. Navíc správně nezapomínají ani na boje v Africe a Tichém oceánu, což ale vede ke zbytečně častým a zkratkovitým skokům mezi frontami, kterým se lehce dalo předejít a to přidáním klidně jen dvou epizod. Frajeři jako MacArthur a Patton by si větší prostor jistě zasloužili. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ta nejlepší ukázka destruktivní povahy člověka a důkaz toho, jak je celá planeta ovládána pár lidmi, lačnícími po moci. Byl jsem udiven, jak arogantní a slepé byly mnohé národy, jak drzý a nelidský byl zakomplexovaný Hitler, potažmo jeho vysoce postavení důstojníci, jak slepě jej všichni následovali (Rusko, Itálie) a kolik lidí muselo zemřít zbytečně, z rozmaru. Seriál, který je plný dobových záběrů mrtvých lidí a poprav z vás vydojí všechny emoce, protože zasáhne hluboko do vaší lidské duše a přímo z něj sálá ta bezmoc, kterou obyvatelé Evropy zažívaly, když musely opustit své domovy. Nutné vidět. Tohle by měly pouštět ve školách a ne se to učit z učebnic... ()

divak84 

všechny recenze uživatele

nepřeberné množství dokumentů o největším vojenském pekle, které lidstvo zažilo, nabízí hned několik, které vynikají. Apokalypsa je jedním z nich. spousta "nových" záběrů, které jsem osobně nikdy předtím neviděl, ale hlavně hudba, je to co z tohoto dokument.cyklu dělá špičku na tomto velmi smutném poli. Během sledování tohoto cyklu vás magická hudba vnese do atmosféry bojišt, zatímco velmi poutavé vyprávění orámuje vše, co vidíte. střelba, zvěrstva, smutné pohledy civilistů, přehlídku techniky. výborný dokument, chytlavá technická stránka. ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Podrobné informácie o celom priebehu 2. svetovej vojny vtesnané do šiestich hodinových dielov. Skvelý francúzsky seriál, ktorý aj keď kruto, ale pravdivo vykresľuje podrobne priebeh vojny. Aj keď je takýchto seriálov mnoho, tento považujem za jeden z najlepšie prevedených najmä vďaka českému dabingu. Aspoň, že Francúzi majú dobré dokumenty, keď ich armáda stojí za .... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama