Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to spíše mezi 3 - 4 hvězdami. Některé pasáže jsou přece jenom neskutečně utahané a bez vtipného dialogu nebo pointy. Ale většina těch scén je velmi příjemná, vtipná (bagr na hřbitově samozřejmě vede!), i ty odkazy třeba na Butch Cassidyho a Sundance Kida potěší, i to, že dědci si dokážou ještě užívat, i když po svém. Zcela nejlepší jsou scény, kde ten vtip je jako kdyby mimochodem. Mít to pevnější kostru, klidně o čtvrt hodiny kratší stopáž, sevřenější strukturu, není ohledně hodnocení co řešit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si alternativní vesmír, kde Tony Montana s M-16 a klopami od koksu uhájil svou vilu a šel sedět. Plus mínus to časově odpovídá těm 28 letům, nicméně z vězení vyšel mírný člověk. Jen považte. Za necelých 24 hodin jen nákup v lékárně a pánské konfekci, aniž by bylo otevřeno, čtyři čísla s běloruskou prostitutkou, předávkování léky, krádež auta, příprava obávaného mobu k Louskáčku, jeden expresní funus a během noci a rána snězeného jídla, že by to vystačilo pro malý cirkus. Tohle maximálně donutí kněze, aby si při zpovědi povolil kolárek.. Butch Pacino a Sundance Chris, aneb než si pro nás přijde, vezme si i někoho jiného. Nepříliš funkční scénář bojující s nedostatkem nápaditosti a sentimentalitou ti dva dokážou chvílemi přemoci. Jsem rád, že poměrně okoralý Al si v roli, která lehce mohla sklouznout do trapnosti, udržel důstojnost (i navzdory vzdouvající se přikrývce na pohotovosti).. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

"No tak čo budeme robiť ? Žuvať, alebo zabíjať ? Žuvačky mi došli." a potom to už prišlo bang - bang. Starší herci sa teda s tým vôbec nepárali, práve naopak vystrájali ako odtrhnutý z reťaze. Bez strachu a bez starosti čo príde si skvele užívali posledné vyčíňanie, ktoré občas vyznelo aj vtipne. Film vo mne extra zážitok nezanechal, ale hudba ta bola neodolateľná ako zmrzlina v horúcom lete, ktorá vynikajúco sprevádzala každý krok gangsterských seniorov, takže po skončení filmu som hneď siahol po tomto soundtracku. 50% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako za starých čias. Teda s trochou dôchodcovského rozvláčneho tempa a malým podielom Alana Arkina, ale aj tak - staromilských skorogangsteriek nie je nikdy dosť. Keď už by vás to scenáristické teoretizovanie na tému "keď vyjdeš z väzenia a chceš si pripomenúť staré dobré časy, vráti sa to dobré aj to zlé" prestávalo baviť rovnako ako dej preplnený gagmi a situačno-konverzačným humorom, je tu ešte šanca, že si všimnete niektorej z pár desiatok citácií známych filmov, či už prostredníctvom postáv, scén, paralelou s obsadenými hercami či celými motívmi príbehu. Ja som spoľahlivo objavil odkazy na Reservoir Dogs, Pulp Fiction, The Bucket List, Scarface, The Maiden Heist a mnohé ďalšie. Keď človek chce, v Stand Up Guys nájde všeličo. Veselý film, ktorý zlepší deň a dokáže vám, že nielen Arnold Schwarzenneger či Bruce Willis ešte nepatria do starého železa. Aj tí neakční hrdinovia minulej éry tu stále majú svoje miestečko a divákov, ktorí úprimne tešia na chvíľu, keď ich znovu uvidia na plátne. Alebo aspoň mňa :-) 80% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

''Vraví sa, že umierame dva razy. Raz, ked' dych opúšťa naše telo a druhý raz, ked' posledná osoba, ktorú poznáme, vysloví naše meno.'' Výborne som sa bavil na dôchodcoch! Vynikajúce hlášky a kupodivu žiadna trápna (dokonca ani scénka s penisom v nemocnici). Chlapi mi prišli, že si to užívajú na plné gule. Ale s jednou vecou nesúhlasím; nech sa deje čokoľvek, jeden chlap druhému by nemal pozvoliť neznámej ženskej, aby mu rozmlátila vajcia bejzbalkou! To je unfair! Rozhodne vynikajúci tip na zakončenie víkendu pred skurveným pondelkom... a treba vložiť boky do toho! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Fráze Doca (Christopher Walken) a Vala (Al Pacino): "Je na čase někomu nakopat prdel, nebo si dát žvejku. - Žvejky mi došly." byl sice odkaz na film Jsou mezi námi (1988), ale kultovní se stala až ve hře "Duke Nukem". (JohnFitzgerald)
  • Kradené auto, ve kterém jezdí trojice kamarádů, je Dodge Challenger SRT-8. (Lumberjack)
  • Celý film bol natočený v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama