Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Superhrdinské historické fantasy mě fakt okouzlilo na (líbivě barvitý) pohled, bohužel ale pramálo zaujalo přízemním příběhem či stylizovanými postavami, přestože si s jeho vyprávěním a jejich patáliemi dalo poctivě (a pomalu) na čas. Až mi bylo líto, jak mě emočně minulo, ovšem může si za to i samo žánrovou rozháraností (z romantizované nostalgie přes srdceryvné drama šup do grotesky (zloduch)). Ani dynamické komiksové bitky krev nerozproudily (i když digitální tekutinou jinak nešetřily), nebylo jich mnoho a byly krátké, nijak epické, často přehnaně zběsile sestříhané. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

Reklama

Doldus 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu na vážkách. Kdyby se více upustilo od anime stylizace (jedna postava tam tahá dvoumetrový meč ála Berserk, bojovníci na sebe pokřikují svoje techniky jak v Pokémonech, atd. atd.) a víc se přidalo na estetice samurajských filmů, je to na dost dobré čtyři. Jednoduše na mě tenhle mix nefungoval, a to jsem schopen i ochoten sledovat obé "žánry". Co tomu nemohu odepřít je doopravdy špičková choreografie, kvalitní kulisy, či některé skvělé postavy (mafiánský kápo). I navzdory příběhovému vysvětlení, potažmo věrnosti předloze, jsem byl trochu zaskočen vzhledem hlavního borce, který je prostě až moc velký a uhlazený hezoun, a spíš by se vyjímal v romantické komedii (i když akci dává s přehledem). ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Rurouni Kenshin jako anime je super. Tenhle film nebyl nějak špatně zpracován, to ne, ale tak nějak mi to vadilo. Nelíbily se mi scény, kde herci lítají vzduchem jako ve filmu Ang Lee Tyge a Drak :( V dnešní moderní době už to není taková parádička jako před 14ti lety. Hlavní zloun filmu se mi nelíbil vůbec, měla bych pro něj několik hanlivých označení. Hudební doprovod se mi zdál taky poněkud mimo mísu a Takeru Sató mi prostě na Rurouni Kenshina nesedí. Jinak by to i šlo, slušný akčňák se samuraji a tak, ale já jsem prostě přespříliš ovlivněná původním anime. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z anime série jsem neviděl ani minutu, z mangy jsem nečetl ani stránku, ale po tomto slušném hraném akčním náhulu se záporáky, kteří by neudělali ostudu ani v Mortal Kombatu, si je dovedu představit. Pěkný vizuál a solidní výprava mě na zadek neposadí, leč akce mě choreografií, kinetikou a dravostí hodně překvapila a potěšila. Neříkám tím, že by nešla ještě vypilovat - na úrovni Tygra a draka vskutku není -, ale mezi japonskými filmy typu Shinobi či Azumi patří k tomu nejlepšímu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama