Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

John8 

všechny recenze uživatele

Důkaz že podle anime jde převést do filmové podoby. Zdroj jsem neviděl ale dovedu si představit každou postavou bez otravného pocitu že herci přesně kopírují jednotlivé scény. Samotný příběh by mohl být o půl hodiny kratší, ale bojové scény jsou jednoduše nádherné, kde každá rána má svou váhu (krom meče na koně, který mě nedokázal přesvědčit ani za nic) a divák ji cítí do detailu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne absolutní PECKA!!!! Samurajský žánr patří k mým zcela nejoblíbenějším, takže tady bylo rozhodnuto o zábavě již předem. Ovšem dostal jsem mnohem více, než jsem čekal. Na jednu stranu mírně nadlehčená a tím nezvyklá atmosféra, mírně "comixově" laděný styl podání, ovšem výsledek absolutně dokonalý. Například již vizual filmu je úžasný. Špičková kamera, prostředí, úžasné kamerové záběry, ... Hlavní postava je takovej holčičí klouček, žádnej těžkotonážní samuraj co rube nepřátele silou jak polínka na dřevo. Právě naopak neuvěřitelně svižný a rychlý chlapeček, proti kterému nemá absolutně nikdo vůbec šanci. Děj je sice naprosto tuctový a je spíš zhmotněním anime seriálu a mangy do filmové podoby (a daří se ...). Hlavní je akce a té je opravdu hodně a od začátku je porcovaná divákovi v pravidelných dávkách. To mne však stejně nepřipravilo na "samurajské akční INFERNO", které trvá bezmála 30 minut závěru filmu a skládá se z poražení 250ti nepřátel u vily záporáka. EXCELENTNÍ souboj "katana vs dýka" (nejlepší souboj ve filmu) a závěrečný souboj s ultimátním samurajským hovadem, který trvá neuvěřitelně dlouho a je to totální adrenalinová jízda!!! Jo!!!! Tohle sakra jo!!!! Lepší než všechny USA-akčňáky co jsem viděl za poslední měsíc, Asie je prostě moje, Asie vládne!!! Obrovské překvapení ... Doporučuju zejména příznivcům mangy,seriálu a samurajského žánru. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film je pre mna sklamanim. Dufal som, ze bude aspon takym milym prekvapenim, akym bol Azumi v 2003-tom. Postradam tu nejaky pocit pribehu, ci poslania hlavneho hrdinu, v tomto pripade mladeho sermiara. Opat typicky japonske, mladucke deticky v peknych farbickovych kostymoch, ktore maju dostatok casu popri teatralnych pozach v "zapale" boja a strojenej dolezitosti zastavit sa a a vyslovit nejaku heroicku hlasku, ci vystruhavat nejaky podareny ksichtik. Taktiez vedlajsi zaporaci su smiesny. Pribeh samotny je taktiez odsunuty niekam "do prec". Z traileru som dufal v nejaku fakt vypiplanu choreografiu bojov, avsak okrem toho zaverecneho ma nicim nezaujali. Vzdy slo o machanie kusom plechu v postojoch, ktore so sermom nemaju nic spolocne. Zasluzenu hviezdu za hlavneho zaporaka a jeho par pouzitych vychytaviek v zaverecnom suboji. Skoda, ze to cele nebolo ponate vo vaznejsom duchu, bez smiesnych postav a naivnych dialogov s dorazom na kvalitu subojov (aspon na urovni toho na konci). Mam dat slabe dojhviezdie, tak to radsej silnu hviezdu za zaverecny suboj a charakter bojovnika s konktaktnymi sosovkami. Pouzitie hypnozy sice udajne patrilo do umenia "hasisinov" avsak jej naivne pouzitie v tomto filme to zabilo. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Dosti nekonzistentní, skvělé momenty se střídaly s pasážemi o dvě třídy horšími. Chápu, že se tvůrci drželi předlohy, ale toho sadistického „Okamuru“ bych z toho vystříhal. Nic proti podnikání, ani proti nástupu éry Meidži a japonské průmyslové revoluci, ale mě prostě tahle linie kazila dojem z jinak zajímavě zpracovaného samurajského příběhu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama