Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

oLí 

všechny recenze uživatele

Největším negativem budiž levnější vizuál, herci a zřejmě hodně slabý rozpočet, to se na filmu z tohoto prostředí a s podobným tématem asi zákonitě projevit muselo, ale až tak moc to nevadí. Tohle vše zmíněné je spolehlivě převálcováno bizarní a chorou myšlenkou - Nazi, experimenty, Frankenstein a způsob "tvoření" monster a jejich vizuál. Jasně nejlepší je "Mosquito Man" a za ním "Propellerhead", chybu nemaj ani ostatní. Hlavně to ale celé působí jako noční můra, věrohodný zlý sen, peklo, deprese. Raaphorstův příští projekt budu s nadějemi vyhlížet a zatím věřit, že FA nebyla náhoda a že podobných myšlenek má v hlavě daleko víc. 8/10 ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva to není, ale na druhou stranu je to docela dobré a po atmosférické stránce příjemné překvapení. V hlavní roli Karel Roden, vytvářející nacistické a antikomunistické kyborgy, to byl docela slušný a nezapomenutelný zážitek. Found footage styl natáčení se mi u tohoto hororu velice líbil, zvláště když se jedná o válečnou tématiku. Příjemná atmosféra, nestvůry krásně propracované, posedlý Roden. Já jsem spokojený. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přes ty počáteční rozpačité ohlasy jsem nakonec dostal to, co jsem přesně chtěl. K čertu s rozpočtem, příběhem nebo mizerným castingem. Tady jde o béčkovou, skoro až trashovitou zábavu, a jako taková šlape spolehlivě. Díky konceptu FF, který mi začal smrdět už před lety, je Frankensteinova armáda však příjemně špinavá a syrová, a takový první střet komunistických vojáků s biomechanickými monstry je vážně nakopávající a nepříjemně klaustrofobický. Tvůrci si s jejich designem opravdu vyhráli, a kromě úžasně přehrávajícího Rodena, je tohle i jejich největší výhra. Protože jejich pohyb a to, jak občas nechávají oběti kolem sebe pobíhat, je věc druhá. Každopádně jedno z mých letošních "guilty pleasure". ()

T2 

všechny recenze uživatele

hlavne dobrý nápad, aj kamera újde na to ako to teda pojali a masky tých oblúd fakt vydarené rôznorodé až dokonca neskutočne uletené ako ten z tou vrtuľou ako že lietadlový frankie, len potenciál utopený v úplnej béčkovitosti, je to celé také hrrr a tak o bodovaní napätie či atmosféry nemôže byť skoro reč, bazírovanie na nechutnostia troška prestreli v závere a hlavne z tými mozgami, postavy nulové otravné, je to ako na bežiacom páse /40%/ ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Má to slabší až amatérský začátek, který bych dokázal natočit líp i já na poli u nás za barákem, ale příchodem Rodena se z Frankensteinovy armády stává neskutečně zvrhlá, nápaditá a zábavná záležitost. Příšery svým provedením a kreativitou střčí do kapsy všechny Silent Hilly a podobné mnohem dražší konkurenty. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Scéna na konci filmu s visícími mrtvolami se natáčela v hornickém muzeu Landek Park v Ostravě. Ve skutečnosti se jedná o řetízkovou šatnu pro horníky. (Fight_back)
  • Natáčelo se v Hornickém skanzenu Mayrau na Kladně, kde po filmařích na několika místech dokonce zůstaly skvrny "krve", které se správcům nedařilo smýt. Dále se filmovalo v Karlových Varech. (dobrota128)
  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)

Reklama

Reklama