Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 9

Recenze (581)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PODCENILI JSME JEJICH INTELIGENCI.“… /// Pohádka pro děti do 15ti let, ve který Čínani bojujou s vetřelci, ale i kdyby jich bylo vo milión víc, bez Matta by dokázali hovno. Dalo by se na to „normálně“ koukat. Ovšem to by příběh nesměl bejt jednoduchá píčovina, spolíhající na vomalovánky, hafo CGI (nebejvá většinou na škodu, ale tady z toho má cákat majestátnost – Čínská samozřejmě) a (ucházejícího) Damona. Navíc je to uvěřitelný jak proslov Kalouska (Mirka). Amíci velkolepě doprasili dalšího fajn režiséra. A podcenili naši inteligenci… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju digitální bordel. 2.) U zdi mám zelený svině. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak ste chceli prísť na historickú prednášku, rýchlo zabudnite. Veľký čínsky múr už pri úvodných titulkoch vysvetlí, že majestátna stavba bola súčasťou histórie i legiend a veľa ľudí tuší, že to nebude asi podľa skutočných udalostí, keď sa na múr štverajú dajaké zombies. Miešanie čínskej legendy a amerického blockbustru je viditeľné v plnej sile - jednoznačne cítiť, čo sa hodí viac a čo prekáža. Nutné prvky amerického blockbustru však zdržujú. Vykreslenie dvoch hlavných postáv? Matt Damon hrá lepšiaceho sa chlapíka, čo nemal ľahký život. Veríte mu nasilu, ale vychádza lepšie ako Pedro Pascal v roli poskoka, hajzlíka so sileným vtipom - slabá postava vo všetkých smeroch, scenáristicky i herecky. Majú byť kamoši, ale občas príde podraz a čím ďalej ich sledujete, tým viac krútite hlavou. Nuda a sklamanie. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když sem poprvé viděl trailer, na tenhle film, tak sem se chytal za hlavu s otázkou na rtech, proč ????? A po dnešní návštěvě kina, proto !!! Ti ŤÍňani to docela dali, ono sice divák musí přistoupit na tu hru, že sou tam digitální monstra a že je to taková laciná zábava. Ale když tohle, divák akceptuje a přestane v tomhle hledat dvojité sysli a jiné historické odkazy, tak si to užije. Akce byla super, nicméně ta akční finále, mi přišlo takové uspěchané, představoval sem si, že to bude ve stylu vybíjená. Je to škoda, jelikož první bitva na zdi byla nejenom dobře vygradovaná, ale i vynikající co se týče týmového boje. I následující bitva v mlze, byla fantasticky udělaná a napínavá a těch nápadů. Ohh tvůrci měli opravdu, hodně nápadů a tvůrčí tvořivosti, sebevražedné komando, ohnivé koule, sekáčky ve zdech, harpuny a další super zbraně. A Raminovi bych hned hodil sošku Oscara, zaslouží si ji, ty chorály, ty bubny jak se stupňovala akce, tak se i stupňovala bojová hudba. Nicméně ta délka, je prostě nepřítel celého filmu, uspěchané finále je jedna věc, ale ani vedlejší postavy (hlavně generálové) prostě díky tomu nemohli vyniknout. Matt Damon však vynikající, já sem věděl, že ta retadovaná postava Bourna, kterou musí hrát neni jeho chyba, ale opět chyba režiséra či scénáristy. Zde si roli, užívá a jeho postava mně zajímala, hned bych bral prequel abych se víc dozvěděl o jeho postavě. No co se týče, jeho kámoše Pedro Pascal, i tady mně zajímala jeho minulost, nicméně mně mrzí to, jak se rozhodl a udělal co udělal, přeci jenom sem si ho představoval ve finální řežbě po boku Matta a té fešné generálce. Happy End, lze tvůrcům odpustit a poslat jim čtyři hvězdy, a musím podotknout, že je to lepší, než čtyřicet sedm paniců s Keanu Reevesem. https://www.youtube.com/watch?v=NwF5kcgdAso ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako Vikingové křížení s Princem z Persie a snad i Johnem Carterem nebo Třemi mušketýry od P. W. Andersona, příběh je nesmírně nablblý, leccos je digitální a každý druhý záběr je zpomalený, herci jsou takřka zbyteční... A přesto to je docela zábavný film s několika efektními scénami, který mi svým zvláštním způsobem připomněl ta kouzelná béčka, k nimž dělal triky Ray Harryhausen. Určitě bych nebyl tak přísný. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je zcela jasné, kdo si pochutná na Zlatých malinách, a to hned v několika kategoriích. Matt Damon se upsal vskutku vynikajícímu filmu, kde si mohl ve zpomalených záběrech zaválčit proti hordám rozběsněných ještěrek. Není tajemstvím, že se v Číně hojně holdovalo opiu. A právě při jednom z opiových dýchánků vznikla i tato legenda, která nikdy neměla být brána vážně a už vůbec se neměla dočkat filmového zpracování. Zeď byla příliš vysoká na to, aby Čína odrážela útoky Mongolů či nějakého podobného póvlu. Na scéně se tedy objevily ještěrky a musím říct, že než se objevily, tak mi film nevadil. Hrál všemi barvami a zeď byla skutečně kolosální. Bohužel se to postupně zvrhlo v nesnesitelnou píčovinu. Dialogy se nedaly poslouchat, ani když je vedli páni herci. Příběh má neskutečně primitivní a debilní vývoj. Zpomalené záběry působily maximálně komicky. Stejně tak i záběry, které zpomalené nebyly. Neskutečná bída. Prostě tvůrci vymysleli totální píčovinu a aby to celé bylo alespoň trošku divácky atraktivní, tak tuhle píčovinu zasadili na Velkou čínskou zeď. Očekávání jsem neměl velká, ale toto jsem neočekával ani v těch nejhorších snech. Tvůrci nepodcenili pouze inteligenci ještěrek, nýbrž i diváků. Katastrofa! ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Štáb nedostal povolenie natáčať pri Veľkom Čínskom múre, neskôr bol v post-produkcii dosadený zvlášť. (belinko)
  • Pre svoju rolu lukostrelca trénoval Matt Damon (William) s maďarským svetovým šampiónom Lajosom Kassaiom. (belinko)

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama