Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jen mně připadlo, že sex mezi příbuznejma není úplně to nejlepší téma do rádoby válečnýho filmu, kterej se tváří jako romantická teenage sračka. V Lodýně vybuchne atomovka, tak pojedeme přebírat zeleninu, mezi tím půl anglické populace vyvraždí nějací povstalci. A hlavní paranoidní hrdinka pak uteče, ujde minimálně 800 kilometrů a za celou dobu potká dva lidi. Mám pocit,že Merejsev by byl zajímavější . Tohle se vážně moc nepovedlo. Jednu hvězdu vytáhnu za Osiris Ronánkovou,protože byla docela sympatická. Jinak je to nebetyčná kravina. 15% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Saoirse Ronan moc nemusím, takže hlavní lákadlo filmu na mě vůbec nefungovalo. Co se týče toho ostatního, tak pokud by byl film rozdělen na nějakou minisérii, která by nastínila válečné dění, asi by mu to dost prospělo. Takhle jsem měl celou dobu pocit, že vlastně tvůrci neví, proč film vznikl. Mělo to být drama upozorňující na hrůzy války? V tom případě se válce věnovalo až moc málo prostoru, působilo to zkratkovitě a bylo mi celou dobu úplně jedno, kdo (jestli) z hlavních postav zemře. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Dej si majzla na třetí světovou..může rozbít vše cos kdy měl rád. Naprosto dokonalý mix zamilovaných emocí s nenávistí, válečným stavem a hledání sama sebe. Geniální myšlenka, zasazená do nádherného prostředí. Hlavní hrdinka, s pohledem šelmy, ...co víc si přát... opět naprosto podhodnocená záležitost, zřejmě nepochepna zdejšími csfd "škůdci".. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další variace na americký Red Dawn, tentokrát v podání Britů avšak s roztomilou američankou Saoirse Ronan v hlavní roli. Oproti zmíněnému Red Dawn je ale How I Live Now spíše taková nenáročná slaďárna. Bohužel i dosti povrchní, postavy jsou málo propracované a jejich chování zvláštní. Jakmile se ale objevil náznak akce, najednou film chytl jakoby druhý dech. Atmosféra byla výborná a hrátky s kamerou a barvitou přírodou anglického venkova byly parádní. Jenomže celá "válka" proběhla strašně zkratkovitě, pořád někdo někam utíkal a najednou byl konec a happy end. Chyběla tomu nějaká pointa, díky čemuž tenhle film hodnotit lépe nemůžu. Ale jako oddychová podívaná pro fandy Saoirse je to fajn. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Mix Stmívání a Vláken s atmosférou Potomků lidí? Proč ne! Sedlo mi to asi víc, než by mělo. I přes to, že se film snaží být umělecký v pasážích, kde by se mělo víc tlačit na pilu. Teda některé kamerové přelety a zasněné pohledy provoněné filtry jsou vážně hezký, jen je jich tam na můj vkus trošku moc. Sympatické mi bylo, že se to nesnažilo moc pitvat v originu celého příběhu a to, že se neřeší, která strana je hodná a která zlá, prostě se hlavní hrdinové vrhnou do situace, která je v prdeli ze všech stran. Saoirse Ronan tu ale hraje celkem obstojně a i ta teenage-romance linka mne tu spíš bavila, než vadila. Z ostatních herců tu nestojí nikdo moc za zmínku, ani George MacKay s ptákem. NIcméně rozhodně to doporučuju, když se přenesete přes mix žánrů, kterej je fakt divokej - od pobíhání s pejskama a koupání v řece s dětmi se tu přejde v explicitní scény se znásilňováním a přehrabáváním v mrtvolách. 7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama