Reklama

Reklama

Holy Motors

  • Francie Holy Motors (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Leos Carax, nevyzpytatelný enfant terrible francouzského filmu, se po třináctileté pauze vrátil triumfálním způsobem. Ve filmu, který měl podle mnohých letos v Cannes získat Zlatou palmu, ztvárnil režisérův věrný druh Denis Lavant tajuplného pana Oscara, beroucího na sebe v průběhu jednoho dne nejrůznější identity ve zneklidňující show snímané neviditelnými kamerami. „Kvůli čemu to ještě děláte?“ ptá se Oscara jeho šéf, ztvárněný Michelem Piccolim. „Pro krásu samotného gesta,“ odpovídá Lavantův chameleonský hrdina a charakterizuje tak režisérovo krédo „rozprostřené“ do pěti filmů v průběhu téměř třiceti let. Pro Caraxe typické, bolestně romantické vidění světa se snoubí s hravou provokativností a nezměrnou láskou k bizarním milníkům v dějinách filmu (mezi mnoha jinými Oči bez tváře Georgese Franjua). Jeho uhrančivý spektákl je prostoupen obdivem k Paříži, která bezmocně přihlíží pomalému zániku legendárního obchodního domu Samaritaine v sousedství Pont Neuf, ale třeba i k mizejícímu světu limuzín či zpěvu Kylie Minogue. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Diskuze

ad

ad (hodnocení, recenze)

Carrax je fajn a zřejmě pro místní publikum svérázný, ale nechci generalizovat... Pro plné vychutnání je asi lepší znát některé jeho starší kousky, na které v Holy Motors odkazuje... Zdejší řeči o pseudointelektualismu i intelektualismu jsou každopádně úplně mimo mísu.

Uživatel ad smazal svůj příspěvek.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Oplati sa to? Najskor som si precital koment strejdu Verbala, potom Poma a par mojich oblubenych ludi tomu dalo *. Nejsem moc funda Carraxa, a neviem ci ist do tohto.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

JohnMiller

Carax je číslo, nemajú ho radi ani mnohí ťažkí intelektuáli, iní ho naopak neskrývane milujú. Otázka preferencií... Carax je totiž len jeden.

na příspěvěk reagoval JohnMiller

JohnMiller

JohnMiller (hodnocení, recenze)

Podľa príspevkov ,očividne konzumných divákov, konštatujem, že to bude asi film pre mňa.. 

na příspěvěk reagoval Madsbender

darthhokro

darthhokro (hodnocení, recenze)

nepomohlo ani vyhulení jointa, před projekcí filmu. To už jsou lepší teletubbies.

Uživatel goat smazal svůj příspěvek.

Angelic-77

Angelic-77 (hodnocení, recenze)

Někomu víc sedne polopatický, v médiích donekonečna omílaný mega film, někomu zase film, nad kterým se musí trochu zapřemýšlet a hlavně je nutné mít ke snímkům tohoto typu nějaký vztah.  Odsuzovat jedno nebo druhé tedy rozhodně nelze :). Btw...s Transformers to nemá rozhodně nic společného :).

DareDeVill

DareDeVill (hodnocení, recenze)

nehnevajte sa na mna .. nazyvat ludi co toto ohodnotia 5timi hviezdami za pseudointelektualov je prilis dobre ohodnotenie.

srackoidny wannabe  film, ktory dokazuje, ze natocit normalny film zacina byt v dnesnej dobe riadny problem. 

mam cash, chcem byt cool, natocim uplnu kokotinu. holy fuck you and your insanity carax motors. 

vysvetlite mi kcomu je takato sracka dobra ? k nicomu..fuj. mam dost. pustim si lebowskeho radsej.dovi dopo

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama