Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (385)

misterz 

všechny recenze uživatele

V rámci môjho najmenej obľúbeného žánru - muzikálu - som bol milo prekvapený. Celkom zábava a aj keď to bolo pomerne dlhé, mne to tak neprišlo. Alebo že by to bolo tou vianočnou atmosférou? Neviem. No užili si to aj dievčatá, čo je určite v mojich očiach tiež plusom. Dejová linka je akousi zmeskou rôznych rozprávkových postavičiek, ktoré sa stretli na jednom mieste (v lese), no na druhú stranu ma celkom bavila tá bizarnosť vychádzajúca z ich konania ako i dialógov samotných. Taká inovatívna zaujímavosť. Prostredie, v ktorom sa postavičky pohybovali sa mi tiež páčilo - skoro Burtonovské, čo ja môžem. Na druhú stranu toho spievania tam mohlo byť menej, avšak v tomto smere toho veľa zachránil prekvapujúco vynikajúci slovenský dabing (hlavne ten ženský), ten sa vážne vydaril. Priemer. 60/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sliboval jsem si od toho určitě víc, než jsem skutečně dostal. Meryl Streep nezklamala, ale ani nenadchla, minimum Johnnyho Deppa vlastně ani nevadilo. To, jak se zde spojují různé pohádky, v tom je to celkem funkční, ale jako muzikál mi tenhle film prostě nefungoval a nebavil mě. Nejsou zde písně, které by mě opravdu dostali, což byla škoda, protože na nich děj mnohdy stál. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

O mě je známo, že nemám rád muzikály, ale tomuhle hereckému obsazení prostě nešlo odolat. A mé dojmy po zhlédnutí? Překvapil mě scénář filmu, vlastně to bylo složeno ze čtyř známých pohádek a poskládáno do sebe, žádný originální nápad, pouze kopírování. Přesto mě to celkem bavilo, písně nebyly špatné. Ovšem má to hodně přestřelenou stopáž, tomuhle snímku sluší 90 minut a né víc. Já jsem poslední půl hodinu vyloženě trpěl, říkal jsem si, ať už to skončí. Hodnotím tedy průměrem - 3*. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Tři bratři made in US (alespoň co se týče muzikálového konceptu a poslepování několika pohádek). Jako téměř vždy se amíkům nedá vytknout nic ve výtvarné a obrazové stránce, která z čarovného lesa dělá opravdu místo, kam byste na houby asi nešli. Další pozitiva už hledám obtížněji, osobně mám k muzikálům na plátně negativní vztah a tohle je bohužel další ukdákaný film, který by bez zpěvu byl mnohem lepší, děsivější a zároveň vtipnější, protože v muzikálu můžete vtipy pointovat maximálně tak do podoby rýmů. Co se týče postav a herců, tak se ani nedivím, že režisér sehnal takový ansámbl hvězd, muzikál v hollywoodu táhne. Pro mě je to bohužel na škodu, lituji velmi malého prostoru Johnnyho Deppa, který by se svojí postavou dokázal vyhrát mnohem lépe. Průměrný film, který zachraňuje krásné prostředí čarovného lesa a "neklasické" ztvárnění příběhu, jehož jednotlivé fragmenty každý dobře zná (červená karkulka, jack a obři, atd.). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to sice hrůzostrašný znásilnění všech známých i neznámých pohádek, navíc otuplovaný muzikálem, ale já zas nemám až takovou potřebu se rozčilovat. Nějaký impotentní doslovný remake čehokoliv (klasické pohádky) by mě asi zvednul odulé mandle mnohem víc. Než se zjevili obři, bavil jsem se fakt dobře, pak už to uvadá, ale důvodu jít pod průměr fakt nemám. Nominace Meryl Streep na plešouna byl ovšem pěkný omyl. 50% ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení probíhalo v anglických lokacích Doveru, Hambledenu, Waverley a také v ateliérech Shepperton v Middlesexu, kde v polovině října roku 2013 filmování začalo. (jezurka42)
  • Film je natočen podle slavného broadwayského stejnojmenného muzikálu autorů Jamese Lapina, který se podílel na scénáři, a Stephena Sondheima, který stojí za hudbou a texty písní. (kudelicek)
  • Emily Blunt hrá ženu, ktorá nemôže mať deti, aj keď herečka bola počas natáčania zrovna tehotná. (milealelia)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama