Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler uvnitř! Ze začátku vypadá vše nadějně, prostředí opuštěného města dodává správnou atmosféru, jenomže pak všechno naráz přestává fungovat a nastupují často nelogické pasáže a mutanti, kteří se chtějí napapat. Od té doby film ztrácí kouzlo. Aktéři jsou tam chvíli a hned se jim spálí obličej a div nezemřou a mutantíci tam pobíhají vesele dál, jakoby na ně radiace nepůsobila. Konec nepotěšil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na film se příjemně Kouká, Naštěstí nenudí, Ale není to nic nového..Jedna či dvě Lekačky, Žádná krev.. místy hodně roztřepaná Kamera.. Ale ten Chaos a Zmatek.. Kdy do reaktoru vejde 5 lidí a utíkájí, utíkají po 5 minutách zbydou jen 2 a já nevím kam se Poděli.. Tohle mě na filmu celkem štvalo. Potěšil medvídek! Ale u mně přesný průměr! Vidím to na takový Povedený Remake filmu Evidence ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem tomu dát šanci. Vážně chtěla. Jenže styl "vezmu kameru a točím", už je dost ohraný, asi jako Schwarzenbergův pěvecký výstup… A mě to pomalu začíná unavovat. Když se hodně soustředím, zahlédnu jakousi čmouhu v záběru; tak nevím… byla to ta černobylská mutace, nebo jsem taky viděla jen (ne)zřetelný hovno. Jasný… je to hovno. No, nic… hážu na to bobek a jdu sledovat budoucí hvězdu SuperStar. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako polnočný film na víkend v televízii sú Černobyľské denníky vhodným zabijakom času. Prečo sa ale tento film objavil v kinách a chcel po divákoch plné vstupné? V nejakom zastrčenom zavšivenom kine za dva doláre/eurá prečo nie, ale široká distribúcia? Bohužiaľ treba konštatovať, že Černobyľ, katastrofa a jej obete tu nie sú spoločenským odrazom ničoho a nikoho, jedná sa iba o vhodné hororové lokácie a monštrá. Denníky tak vznikli iba ako súčasť pásovej výroby nízkorozpočtovej hororovej tvorby. Pôsobí to potom značne dehonestujúco a tie monštrá sú napokon ziskuchtiví tvorcovia, že. Lenže film slušne funguje, obsahuje jednu výbornú scénu (medveď) a proste pozerať sa na horor odohrávajúci sa na sídlisku vo východnej Európe má pre nás pridanú hodnotu navyše. 50% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

To co z tohoto snímku dělá aspoň průměrný horor je výborné prostředí opuštěné Pripjaťi a její okolí plné neobydlených domů, odstavených aut a samozřejmě tajné podzemní chodby vedoucí do Černobylu. Jinak to jsou asi všechny klady tohoto snímku. Postavy se chovají opět divně, pořád běhají úplně zbytečně a nelogicky z místa na místo, příběh je taky těžce neoriginální ale nedalo by se říct že je by nějak nefungoval. 90 minut akorát a film až na začátek nenudí. Silnější 3. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • V Rusku a USA se ozvaly hlasy, že celá myšlenka je cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy. (Sufferer)
  • Je všeobecně známým faktem, že vlivem radiace uvnitř zóny uhynuly téměř všechny jehličnaté stromy. Ve filmu přesto postavy často prochází okolo vzrostlých borovic. (Adrai)
  • Keď hlavní hrdinovia filmu vchádzajú do agentúry k Urimu (Dimitri Diatchenko), ktorá sa údajne nachádza v Kyjeve, môžeme si všimnúť na ulici auto, na ktorom je nápis "Telekom Srbija". Jedná sa o najväčšiu telekomunikačnú spoločnosť v Srbsku. (ShortyIC)

Reklama

Reklama