Reklama

Reklama

Kdo přežije - Jižní Pacifik

(série)
  • USA South Pacific
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Obsahy(1)

Dvacátá třetí sezóna se opět natáčela na ostrově Upolu v souostroví Samoa. Osmnáct odvážných trosečníků je rozřazeno do dvou kmenů – červeného Savaii a modrého Upolu. Mezi těmito soutěžícími jsou i dva hvězdní hráči z předešlých sérií. Můžeme se těšit na soutěže o imunitu a odměny. Posledních dvanáct soutěžících se sloučí do kmene Te Tuna a od této chvíle hraje každý sám za sebe. Vítěz této soutěže si odnese milión dolarů a titul „Poslední trosečník“. (Deco.20)

(více)

Recenze (79)

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery! Oblíbení hráči: Ozzy - i když byl párkrát arogantní, stejně nechápu, jak může být tak silný a odhodlaný, ke konci hry jsem mu opravdu moc fandil a dále s velkým odstupem Keith, který toho sice moc nepředvedl, ale byl jednoduše sympatický a pár dalších hráčů. Neoblíbení hráči: Tak v této kategorii mám tentokrát problém, protože žádný hráč mě tu neštval tolik, aby byl neoblíbený. Bohužel to byla opět řada, kde bylo hodně průměrných hráčů, až moc. Od začátku mně přišel sympatický Brandon a chtěl jsem fandit i Cochranovi, ale postupem času se ukazovala jejich povaha, která mi příliš nevoněla. Brandon byl neskutečnej pánbíčkář, což mu dokonale zničilo pověst a pokazilo hru, kterou by mohl mít dobrou, no a Cochran byla dobrá parodie, působil malinko i arogantně v tom jak mluvil a že uměl mluvit celkem dobře a i díky jeho tahu nebyla takto série zase tak hrozná, jen škoda, že to pomohlo jinému kmeni. Coach opravdu působil lepším dojmem, než v Tocantins, kde jsem ho neměl rád. Vítěz není špatný, jen bych to přál více čtvrtému. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série je sama o sobě slušná. Fanoušci Survivora už jsou zblblí a jakmile to nemá 16 blindsidů, není to podle nich dobrá sezóna. Série jako tato a i ta minulá jsou ale rovněž důležité! Je potřeba, aby ta soutěž byla průhledná. Aby skutečně někdy aliance vydržely. Aby divák nenabyl pocit, že veškerý průběh je vlastně hra na náhodu. Takový dojem jsem měl naopak z těch sérií plných zrad a podrazů. Že to prostě dotáhne do konce ten, kdo má štěstí a podraz se mu vyhne. Zde i v minulé řadě to dotáhli do vítězného konce ti, kteří si tuto pozici skutečně od začátku budovali nejlépe. I blindsidy se přejí a konkrétně já jsem rád, když rozumím tomu, proč někoho vyhodili a je to pro mě klíčové k tomu, abych téhle reality show důvěřoval. Ozzy a Coach jsou nejdůležitější postavy téhle sezóny, ale i mimo nich je tu celá řada pozoruhodných postav, zejména Cochran a Brandon. Ale také tři velmi inteligentní lidé, kteří se tak trochu báli něco podnikat, ale potenciál měli velký - Sophie, Jim a Albert. To je na jednu sezónu poměrně velké množství zajímavých charakterů, není to jako minule, kdy kromě Bostona Roba a Russela zbýval pouze Phillip.. Bohužel South Pacific je šíleně zamořený náboženstvím, který sem přitáhli hlavně Brandon a Coach a v některých fázích je to až nechutné. Dále je čím dál tím průhlednější, jakým stylem CBS stříhá díly i upoutávky, takže je relativně snadné odhadnout, co se stane. Mám pocit, že je stále méně a méně záběrů z života kempu, že se vlastně jen soutěží, pár záběrů na moře a kmenovka. Mám čím dál tím větší pocit, že toho o spoustu přicházím, což mi často potvrdí díly A Closer Look. Vadí mi, že se CBS snaží za každých okolností dělat z vyloučení drama, i když je to jasné. Vždycky některá z postav řekne, že by vlastně mohla volit i někoho jiného, i když je to nesmysl a nakonec tak samozřejmě nevolí. Skoro to vypadá, jakoby tyhle řeči od nich CBS vymáhala. Dále zde byla opravdu očividná snaha dostat Ozzyho hodně daleko, jednak díky institutu Redemption Islandu, tak kvůli tomu, že mu podsouvali soutěže na tělo (včetně dvou, které suverénně vyhrál v Cook Islands). Čím dál víc je ze Survivora cítit umělost (viz 14. díl a stojan s imunitou po Jeffově pravici před samotnou soutěží), ale je to samozřejmě pořád velká zábava. ()

Reklama

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: Pro mě průměrná sezona, přesto se objevilo pár moc zajímavejch charakterů. Coach, ukázal možná až překvapivě velice kvalitní manipulační hru se svými "bratry v Kristu", Ozzy, opět extrémně namyšlenej, a to díky svým skoro nadpřirozeným sportovním výkonům, avšak nulovou social game a Brandon, neuvěřitelně otravnej, labilní mladej kluk, kterej nepředvedl ani ň (to už jeho otec za to odpoledne v kempu udělal pro hru víc). Co však mi vadí nejvíc na téhle řadě je přílišný zveličování víry na úrovni např. hledání imunity a modlení se při každé situaci a vítězka jak bývá zvykem strašná: měla štěstí - např. skládačka proti Ozzymu, nedělala strategický tahy - nešla do rizika a zahořklá porota opět (ne)zklamala. Oblíbenci: Coach, Cochran ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Návrat dvou hvězd mě znovu potěšil. Ozzy patří mezi moje nejoblíbenější hráče vůbec a na Coache jsem zase změnil názor v Hereoes vs. Villains, takže jsem byl zvědavý jakou cestou se vydá tentokrát. Ozzy podle očekávání znovu dominoval v soutěžích i táboře. Byl jsem také zvědavý na jeho údajnou aroganci. Nebudu tvrdit, že jsem ji neviděl, ale zrovna on si to opravdu může dovolit a nebylo to nic strašného. Bohužel nejdůležitější soutěž projel, takže se neopakovalo velkolepé vítězství z minulé série. Na druhou stranu je nutno dodat, že soutěže, šité jemu přímo na míru, také nechyběly. Coach sice pokračoval na náboženské vlně a v kecech o poctivosti, ale bylo vidět, že si to znovu neskutečně užívá a stmeluje kmen. Když pak v nejdůležitější fázi přiměl Cochrana přejít, tak bylo jasné, že hraje svou nejlepší hru a vítězství není daleko a taky nebylo. Bohužel se ke konci trošku sesypal, hrál zoufale na všechny strany, krmil Ozzyho soubojem titánů ve finále, místo aby vyloučil šedou myš, která neměla žadné nepřátele v porotě. Shrekova nevěsta je snad tím nejhorším vítězem. Celá finálová trojice to slušně schytala. Zásluhu na tom měla drsná porota, která si nebrala servítky a málem z finále udělala slzavé údolí. Mezi zajímavé hráče bych zařadil klauna Cochrana a také Brandona, který sice hrál naprosto tragicky, ale jeho vnitřní souboj dobra se zlem byl epický. Favorit: Ozzy, Oblíbenci: Coach, Whitney, Cochran. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je možné přát výhru některému z navrátilců, tak jako v předchozí sérii Boston Robovi? Úplně mi to nebylo tak sympatické. Z Coache se stal kázající pán o Bohu, což bylo časem velmi otravné a tím pádem i celý jeho kmen. Více sympatií si získal kmen Savaii, proto jsem hledala svého favorita tam. Kvalita série dílem od dílu klesala, poslední kmenová rada byla jen hořkou tečnou na závěr. Vítěz prostě jedno velké NE. Ač Ozzy nebyl mým favoritem, měl se stát vítězem - ale když ještě zmíním Boston Roba, tak on se vrátil celkem 4x, Ozzy zatím jen 3x :-) Coache už vidět nechci. Velkými postavami se stali ještě Brandon a Cochran, ale z obou se mi převrací žaludek a vidět je již nechci. Vím, že se ještě objeví, ale prosím NE! Favorit: Jim Rice ()

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama