Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

sigin21 

všechny recenze uživatele

Pilot: z letošní nabídky US Tv asi to nejlepší, co bude bojovat o divácký zájem. Má to velmi solidní herce, nadstandartní technickou stránku a kupodivu velmi dobrý scénář, který se snaží vyhýbat žánrovým klišé. Martin Campbell na režisérské stoličce je prostě jistota kvality a Shawn Ryan .. stačí říct The Shield a jsme doma:). 85% s tím, že naprosto netuším, kam tvůrci chtějí zajít v dalších dílech .. manévrovací prostor si totiž udělali pěkně těsný. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Last Resort je snad po všech stránkách tak rozporuplný, že málem ani nevím jak hodnotit. Na jednu stranu přišel pilot se zajímavým tématem a atraktivním prostředím. Na druhou stranu ale hned ze začátku skřípou i na televizní poměry otřesné herecké výkony. O to hůř když je na stranu třetí polovina dílů příběhově naprosto zbytečná a jen otrocky oddaluje jakékoli rozuzlení, které se mezi tím promění z lákavé zápletky v šílenou imperialistickou konspiraci. Jenže hle, seriál nebyl obnoven na další řadu a tak se na čtvrtou stranu v posledním díle náhle všechny příběhové linky uzavřou. Přechod z utahaného vyprávění plného všech představitelných klišé je sice nepřirozeně rychlý, ale přesto mi zůstala vyset čelist, něco takového se totiž v televizi stává jednou za uherský rok. Od začátku bylo jasné, že by téma více sedlo méně komerční stanici, než je ABC, nebál bych se tvrdit, že ideální by pro něj byla řemeslně lépe odvedená minisérie, ale i takto dopadl Last Resort nad očekávání dobře a já mu proto rád trochu přidám. ()

Reklama

Paviozo 

všechny recenze uživatele

Super seriál, jemuž plné bodové hodnocení kazí jenom místy dost nesmyslná zápletka. Preventivní nukleární útok bych ještě zkousnul, ale že se na ostrově pod námořní blokádou US Navy postupně zvládnou vylodit ruské komando a pak i pakistánské námořnictvo, už je to trošku přehnané. Jinak díly mají štávu skoro všechny, Daisy Betts jako admirálova dcera je nejen sakra pěkná, ale vypadá to že umí i hrát. Příjemné překvapení. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ponorkové filmy mám rád a tento seriál tiež nieje najhorší. Príbeh je celkom dobrý a každý diel dokáže niečim zaujať. Hlavne posledné časti majú celkom šmrc a dokážu prekvapiť. Herecký je to obsadené viac ako slušne a postavy tiež nie sú zle napísané. Jediné mínus je trochu naťahované tempo a skoro žiadna akcia, ale inak príbeh dokáže zaujať až do posledného dielu, ktorý je dosť dobrý. 80% - 4* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Akce 7/10/// PLUS: výborně zpracovaný dramatický úvod a okamžité vtažení do děje, známé tváře (Scott Speedman, Andre Braugher, Robert Patrick a Dichen Lachman) k nim velmi sympatické obsazení (Daisy Betts, Daniel Lissing a další), zajímavý scénář a několik dramatických momentů, má to uzavřený děj MÍNUS: postupné klesání napětí a skutečnost že se tu vyskytuje několik dějových línií, které zbytečně ředí děj, později jsem měl problém pochopit motivaci postav a nevěděl jsem kdo jedná správně a kdo špatně, každý kope sám za sebe, rovněž jsem se ztrácel v poitických debatách a vůbec ve scénách které měli politické pozadí, kdo je tady vlastně ten špatnej?/// Shrnutí: Poslední základna je hodně dobrý seriál. Dalo se z něho vyždímat ještě víc...akce. Je to někdy víc politický thriller a lidské drama než válečně akční seriál jak se ze začátku tváří. Nemít to uspěchaný závěr, kdy ještě v předposlední části máte pocit, že musí být dalších pět, tak by to bylo ještě lepší. Alespoň, že je tam ten konec. A jak jsem již zmínil herci to táhnou hodně nahoru, každý si tu najde nějakého oblíbence nebo zajímavou postavu./// Celkem 75%/// ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama