Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Jak jsem úplně přestal sledovat seriály tak s tímhle přišel úplný zlom. Po mnoha letech první seriál, který mě posadil na zadek a to nejen tím, jak skvěle je zpracován, ale tím, jaké napětí dokáže vytvořit a to i přesto, že je vystaven na zcela základních a ohraných základech zombie filmů. Po dlouhé době se stalo, že bych hltal epizodu za epizodou a těšil se na další a další díly. Po dvou sériích jsem se absolutně sžil s hlavními postavami, ať už novými nebo starými a našel jsem si svoje sympaťáky (Rick, Shane, Daryl, Hershel) a zároveň i postavy, které nejsou ničím špatné, ale tolik jsem si je neoblíbil (Lori, Andrea, Carl). Při sledování třetí série jsem definitivně zjistil, že si hodnocení pěti hvězd seriál zaslouží a to díky tomu, jak je třetí série neustále zamotaná a o mnoho...MNOHO krvavější a brutálnější než obě série předchozí. Walking Dead jsou závislost, protože se přesně trefili do mého gusta a vraždění mrtváků ať pokračuje ještě hodně epizod! Walking Dead je kult, kterému jsem prostě propadl a hltám ho jak nikdy nic. Mám doma knihy, komixy a hltám každou informaci o něm.. Tohle je prostě můj nejoblíbenější seriál! 1. série celkem: 90%, 2. série celkem 90%, 3. série 100%, 4. série 90%

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Nejlepší válečný seriál všech dob popisující historii "éčka" od výcviku až do konce války, na kterém se výrazně podepsala produkce Stevena Spielberga a Toma Hankse a velkolepý rozpočet, díky kterému si tvůrci mohli dovolit velkolepé válečné scény typu "Saving Private Ryan". S otevřenou pusou pokaždé sleduju, jak moje srdcová "Easy Company" prochází celé evropské bojiště. Celá série popisuje, co mám rád a co je mi je z historie druhé světové války nejbližší. K těmto mužům chovám opravdu úctu a tenhle seriál je opravdová pocta hrdinům kterými jsou Buck Compton, Don Malarkey, Carwood Lipton a mnoho dalších! Viděno zatím třikrát a rozhodně ne naposled. Nemůžu jinak než 100%. Epizody: 1. Currahee - 100%

Spartakus: Bohové arény

Spartakus: Bohové arény (2011)

Po shlédnutí série Gods of the Arena musím říct, že jí budu hodnotit víš, než Blood and Sand, protože se ještě více soustřeďuje na intriky mezi lanisty a podrazů je tu opravdu dost. Největší předností je ovšem to, že tam kde Krev a písek nechal nezodpovězené otázky, tam Bohové arény odpovídají a díky tomu, se dozvídáme vše o vývoji postav, které jsme si v Krvi a písku oblíbili. Díky tomu stavím tuto sérii ještě výš. Ten progres a změna charakteristiky postav je přímo fascinující. Takže to shrnu asi takto: Kdo se zamiloval do Krve a písku a touží se dozvědět více o původu hlavních postav, ať ihned pouští Bohy arény. Na sérii, která vznikla vlastně z nouze v období mezidobí je to skvělá podívaná. Těžko jsem se zde loučil s Gannicem, Oenomaem nebo Melittou a za odměnu posílám tento seriál do mých TOP 10.

Arrow

Arrow (2012)

A máme tady moderního Robina Hooda! Bože jak já tyhle temné seriály a komiksový postavy miluju! A to nemluvím o hrdinech, kteří se ukrývají za převlek a chrání své město. Arrow je další seriál do mý noty a zapadá do mýho ražení. Hlavní hrdina je skvělej a v převleku mu to sekne. Když začnou lítat šípy z luku tohohle mstitele, tak nemám slov. Flashbacky zpátky na ostrov jsou parádní a díky nim aspoň víme, co se tam teda vůbec stalo. Líbí se mi, že seriál není jenom o vybíjení záporáků, ale že se tu taky rozjíždí kolotoč intrik. A nakonec už jenom dodatek, že seriál kterej se v pilotním dílu nebojí kopnout do série Twilight a nebo do Kardashianek a v průpovídkách tohle zesměšnit se prostě musí ocenit. Jenom doufám, že se tenhle seriál moc neprovaří a zůstane tak nějak stranou, tak to mám radši.

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Okresní přebor je můj nejoblíbenější český seriál. Přinesl nový čerstvý závan do seriálové zábavy českých obrazovek a zvlášť jsem byl překvapen, že z produkce od TV Nova, může přijít takový počin. Okresní přebor popisuje dění a zákulisí vesnického fotbalu a kdo má tu čest fotbal na vesnici hrát a nebo na něj chodit, tak opravdu ví, že to ve většině případů funguje přesně tak, jak o tom Okresní přebor vypráví. I podobné či stejné charaktery na normální vesnici najdete. Oceňuji, že drtivá většina epizod je vkusně vtipná a nechodí do extrémů a zároveň, že se tvůrci nebáli jít i do černého humoru (viz. popel Pepika Hnátka). Jirka Luňák v podání Ondřeje Vetchého a Jarda Kužel už se stali legendami. Musím ještě podotknout, že Ondra Vetchý zahrál asi nejlépe, co jsem kdy viděl. Jeho Jirka Luňák zakládající si na kapitánské pásce a tím, jak by dejchal pro klub je nepřekonatelný. Dlouho mě žádný český seriál neupoutal tak, jako Okresní přebor.

Poslední základna

Poslední základna (2012)

Patriotismus, hrdinství, vlastenectví, čest...v tomto seriálu tolik opakovaná slova. Last Resort je hlavně o tom, že během chvíle se z někoho respektovaného těšícícho se národní hrdosti může stát lovná zvěř a to jen díky tomu, že se z těchto námořníků díky neuposlechnutí prapodivného rozkazu stanou muži na okraji. Seriál o tom, že hrdost a čest je to největší, čeho bysme se měli držet a o tom, co se může stát, pokud to tak uděláme a pokud vás bude chtít vlastní vlast využít a vy se rozhodnete neposlechnout a špínu nevykonat. Je to patos až na půdu, ale i přesto mě to díky těmto hodnotám, kterých se hlavní hrdinové drží baví. Jednají správně a já jim fandím. P.S." V té největší bolesti je naše síla, to nás žene kupředu!"

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

"Symbol jedna zadán! Symbol dvě zadán!" Stargate SG-1 je kult pro fandu sci-fi jako jsem já! Sledoval jsem ho jako malý děcko a dost mě to bavilo. Když jsem si tenhle kultovní seriál připomínal po pár letech a to v dospělosti, pořád mě to bavilo, takže je jasný, že na něm asi něco bude a právem patří mezi mé oblíbené seriály opravdu že jo. Stargate má svoje obrovský kouzlo a láká toho, koho lákají cizí světy a vesmír. Nejlepší postava pro mě vždycky byla nevím proč generál Hammond, ale mám samozřejmě hodně rád celej tým SG-1 a nejvíc plukovníka O´Neilla a kapitána Carterovou.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Z nuly až k mým nejoblíbenějším seriálům, to je teda nástup! Zprvu jsem si nechával rezervu a prvně jsem hodnotil třemi, ale po shlédnutí většího počtu dílů musím přiznat, že je seriál výborný. Dříve jsem Četnické humoresky přímo nesnášel (a fakt nevím proč), ale teď s odstupem času musím ohodnotit kvalitu a přihlédnout ke kvalitním hereckým výkonům se zvlášť excelujícím Arazímem v podání TT. Asi jsem musel k tématu dospět. Jednotlivé zápletky dílů nejsou vůbec dětinské a jsou i něčím zajímavé, takže se humoreskám opravdu velice omlouvám a hodnotím je jako kvalitní český seriál o předválečném četnictvu, který mě hodně bavil. Čest klukům z četnické pátrací stanice Brno - opravdu! :-)