Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Z hlubin Indického oceánu se vynořilo baculaté, silně radioaktivní seriálové monstrum, které zahájilo zničující palbu - všemi myslitelnými klišé raketami. Zaútočilo jimi nejen na Pakistán, ale i na náš zdravý rozum a divácký vkus. Je to nudné a zbytečné jako včerejší zprávy, nesmyslné jako sama atomová válka a dramaturgicky tupé, jak oblá hlavice Tomahawku. Scénář, to je vlastně jen opsaná hlavní kapitola učebnice "Co všechno mě rozčiluje na seriálech z USA". Mimochodem, za ten mnou dokoukaný pilot očekávám alespoň medaili Za zásluhy! A nebýt toho, že jsem u dílů 2 a 3 zbaběle používal rychloposuv, nárokoval bych si i Purpurové srdce. Jen pro úplnost: alespoň trochu normální příběh o plechových neckách ocenit umím, ne že ne. Např. seriál The Last Ship (2014) jsem si docela užíval. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy namet, ktory bolo mozne rozvijat na velmi velkom priestore, k tomu prijemne kulisy evokujuce uz takmer zabudnuty Lost. Potencial tu teda bol. Vysledok je vsak viac nez rozpacity a to v dosledku niekolkych faktorov. 1. herecke obsadenie je slabe a chemia medzi postavami v podstate nefunguje. 2. serial na kratkom priestore chce riesit mnozstvo veci, co sa nedari. 3. ta najvacsia vytka...scenar, scenar a este raz scenar, ktory nuti uz tak slabych hercov prednasat idiotske zvasty, ktore serial miestami posuvaju na uroven BckovoCeckovej produkcie. 2,5/5* ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se mě poslední zhruba tři díly snažily přesvědčit o opaku, je to napínavej a zajímavej seriál, kterej hodně těží z neokoukanýho tématu. Má to svoje chyby, postupem času jich přibývá, ale dá se to zvládnout. Souhlasim s tim, že kabelovka by z toho dokázala dostat víc. A něco víc by tam třeba předvedla i Daisy Betts... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na Last Resort jsem byl velice zvědav, protože jako jeden z mála seriálů mě dokázal navnadit už trailerem. Námět byl výborný a možná by tomu slušela víc kabelovka. (například kvůli sporům s Pakistánci nebo Číňany). Bohužel sledovanost zapříčinila, že se dožil jen jedné série. Na druhou stranu je fakt, že je dostatečně dobře uzavřen, alespoň příběh kapitána Markuse. S rozpletením konspirační teorie v D.C. už tolik spokojenej nejsem. Co se týče obsazení, tak pro mě byla jedna velká neznámá, v paměti jsem měl pouze Terminátora Patricka a Sierru z Dollhouse, kterou hrála Dichen Lachman. Další věc je, že když se podíváte po Ostrově, kde ponorka zakotví, tak vám nemůže naskočit nic jiného než Lost. Každý záběr na krajinu ho připomíná. Některý epizody mi přišli takové zmatené, překvapilo mě, že se postavy v klídku dostávaly z ostrova, kdy se jim zachtělo, aby se následně vrátily jak se jim chce. A vysloveně mě vadilo, jak tam nechaly dělat samozvaného vládce ostrova co se mu zlíbí. Přesto, přeze všechno jsem byl nakonec se seriálem spokojenej, protože mi nabídl dostatek akce a napětí, dostatek emocí i nadmíru patosu (která mi ale nevadila). Škoda jen, že samotné finále přineslo tolik zvratů, že by to vystačilo na dalších deset dílů. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Tak nějak obecně si myslím, že Američané mají tendence zabíjet dobré seriály nepřiměřeně vysokým počtem sérií, ve kterých prostě jen ždímou a ždímou až do naprostého omrzení ten jeden původně dobrý nápad. Bohužel, občas se objeví naprosto opačný extrém, kdy by kvalitnímu seriálu slušela další série, ale vedení to z nějakých důvodů zatrhne - to byl třeba případ seriálu Firefly. A také Last Resortu, který měl navíc tu smůlu, že (podle toho, jak mi to dějově přijde) byl ustřihnut už v polovině první série. Přitom rozhodně měl co nabídnout, originální příběh, poměrně tažné vedlejší linky a především postavu charismatického kapitána Marcuse Chaplina. Bohužel ten konec byl tak rychlý, že jsem se nestačil ani pořádně vzpamatovat. I když to je možná dobře, protože závěrečný zvrat byl šitý tak horkou jehlou, že od naprostého rozpadu ho dělil jen kousíček. ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama