Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Devátý díl a už se musím pustit do hodnocení. Hodně příjemný seriál. Hlavně tím, že je každý díl něčím trochu jiným. Jinde by stačil tenhle námět bez dalších vychytávek na XX serií seriálu. Tady je to od pátého dílu vždy nějaké malé překvapení a otázky pokládané od začátku jsou divákovi za pár dílů zodpovídány. Moc se těším, co přijde dál a jestli to bude ještě gradovat, tak snad i zvednu hodnocení. Po konci hvězdičku ještě přidám, i když v posledním díle bylo tolik pitomostí. Takhle by totiž měla vypadat každá mini serie. Každý díl byl něčím nový a nedočkal jsem se žádných nudných pasáží. Konec navíc slušně podtrhl celý děj, když byl docela nepředvídatelný a plný silných scén. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Tunajsie popisky su trochu nepresne. Ostrov nie je opusteny. A s tym prikazom a mocnymi v DC to nie je take jednozacne. Kazdopadne vo Washingtone bude nieco zhnileho, jeden vojak nieco posral... a posadka (vo vedeni sami spravnaci) s po periskop vyzbrojenou ponorkou ostava na ostrove bez doveryhodnych informacii a sama proti vsetkym, v nudzi i vlastnej krajine. Pilot slusny, dobra herecka zostava, ziadne lacne triky, napatie budovane postupne. // Zatial som zaseknutá niekde okolo e4, ale hádam ľady pohnem. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Akce 7/10/// PLUS: výborně zpracovaný dramatický úvod a okamžité vtažení do děje, známé tváře (Scott Speedman, Andre Braugher, Robert Patrick a Dichen Lachman) k nim velmi sympatické obsazení (Daisy Betts, Daniel Lissing a další), zajímavý scénář a několik dramatických momentů, má to uzavřený děj MÍNUS: postupné klesání napětí a skutečnost že se tu vyskytuje několik dějových línií, které zbytečně ředí děj, později jsem měl problém pochopit motivaci postav a nevěděl jsem kdo jedná správně a kdo špatně, každý kope sám za sebe, rovněž jsem se ztrácel v poitických debatách a vůbec ve scénách které měli politické pozadí, kdo je tady vlastně ten špatnej?/// Shrnutí: Poslední základna je hodně dobrý seriál. Dalo se z něho vyždímat ještě víc...akce. Je to někdy víc politický thriller a lidské drama než válečně akční seriál jak se ze začátku tváří. Nemít to uspěchaný závěr, kdy ještě v předposlední části máte pocit, že musí být dalších pět, tak by to bylo ještě lepší. Alespoň, že je tam ten konec. A jak jsem již zmínil herci to táhnou hodně nahoru, každý si tu najde nějakého oblíbence nebo zajímavou postavu./// Celkem 75%/// ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Slušný patriotický štart, uvidíme ako sa to bude vyvíjať... Pilot bol chytľavý, soundtrack geniálny a tak už len počkať, či si tvorcovia na scenári nevylámu zuby ! PILOT 4****, 78,911% 2.DIEL - 4**** , 3. DIEL 4****. Úroveň si seriál zatiaľ drží, let tak ďalej !!! 4. DIEL - 4****, 5.DIEL - 5*****, zatiaľ nalepší diel. K_O_N_I_E_C !!! Celkom slušný seriál, ale mohol byť menej rozťahaný, kľudne o polovicu, alebo príjemná miniséria čítajúca 3 diely. Všetká tá zápletka by prišla inteligentnejšia, akčnejšia a ako som vravel, výsledok by bol príjemnejší a menej úťahaný. Speedman bol vo svojej úlohe v pohode, kpt. Marcus Chaplin (Andre Braugher) zasa moc prehrával. Rýchly koniec je dôkazom toho, že scenáristom to nejak na konci nešlo, a tak to rýchlo spackali. 4**** 72,011% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože nosná premisa na přesvědčeném americkém vlastenectví a armádní loajalitě víceméně celá stojí a leží, zaslepenou patetičnost drží úspěšně na uzdě – jelikož je vrchní velení USA válkychtivé a zkorumpované a vzbouřivší se kapitán jaderné ponorky balancuje na hraně autoritářského despoty, namísto očekávaného otcovského ochranáře. Brzké utnutí seriálu paradoxně spíše pomohlo, nemohl tak v klubajících se vztahových propletencích spadnout do přešlapující telenovelové limonády, přitom hlavní zápletku dovyprávěl. ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama