Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 038)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl zajímavej, jen jsem doufal, že třeba z toho baráku zdrhnou ven a budou se někde muset potulovat městem, kde to bude pěkně o hubu...místo toho všichni křepčej v baráku, blouděj chodbama a když na sebe narazej, tak kladnej zápornýho zastřelí. Jinak jako nenudil jsem se, ale myslim, že se z toho dalo vytěžit o dost víc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když těžká rutina, pořád celkem obstojná chill zábava. Navíc s fajn obsazením, mrazivou závěrečnou třetinou a jedním nečekaným surprisem. Škoda je naopak některých pohnutek jednotlivých členů Hawkeho rodiny (obzvlášť synátora) a lehce nevyužitýho potenciálu námětu. Ale díky úspěchu se toho třeba dozvíme víc v pokračování s podnázvem Anarchie. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, bohužiaľ nie celkom využitý. Komornosť snímku neodsudzujem, uzavreté priestory mi vyhovujú. Atmosféra sa v nich buduje podstatne lepšie. Obsadenie som pred zhliadnutím bližšie neskúmal, preto ma "lady Lannister" - L. Headey, známa prevažne zo série Hra o tróny veľmi milo prekvapila. V závere potvrdila povesť tvrdej ženy, s ktorou sa neradno zahrávať, inak vám rozfláka lebku o stôl...Film je vlastne klasickou vyvražďovačkou, akých vznikli tisícky. Od iných sa odlišuje práve spomínaným dobre osadeným príbehom a pozadím, ktoré celý film rámuje. Tvorcovia vycítili príležitosť, úspech filmu tiež nebol zanedbateľný, preto už v tejto chvíli letí sieťou kín druhé pokračovanie , ktoré vraj podstatne lepšie využíva alternatívnu budúcnosť a chaos v uliciach. Neviem ako vy, ale ja sa na pokračovanie celkom teším a mám tušenie , že sa rodí nová hororová séria...70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $64,473,115Tržby Celosvetovo $91,100,541Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,133,240 //počet predaných kusov 138,269Tržby za predaj DVD v USA $4,007,679 //počet predaných kusov 217,303║ námet ako taký nie je zlý ale padol do rutinnej réžie a tam to všetko hasne, ešte prvá polovica filmu má čosi do seba ako také napätie tu je vybudované ale potom keď príde na likvidáciu príde na jednu banálnu obohranú scénu za druhou a tým konečný dojem dosť padne, škoda, herci v celku ušli /videl v kine: 45%/ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad je to slušný a určitě se z něj dala vytřískat hodně zajímavá podívaná, která by v nejlepším případě mohla nastavit i nějaké to zrcadlo. Jenže na to se tady bohužel vůbec nehraje. Místo toho dostaneme rutinně natočenou vyvražďovačku s nesympatickými charaktery, kterým přejete smrt od první minuty a nulovou atmosférou. Ona to ani vlastně není moc vyvražďovačka, protože postavy tady dobrou polovinou filmu jen zmateně pobíhají po baráku a hledají jeden druhého. Člověk tak většinu filmu prozívá a říká si, proč se snímek radši nevěnuje dění v ulicích, kde by to mohlo být hodně drsnější. No a závěr se sousedy je už nechtěně vtipná fraška. Tomu se říká promarněný potenciál, jak vyšitý. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 3 miliony amerických dolarů. (NIRO)
  • Lídr očišťovací party mladých studentů (Rhys Wakefield) si před vstupem do domu nabije svoji brokovnici, ale poté si ji nabije znovu, když se chystá zastřelit člena rodiny, přestože z brokovnice ani jednou nevystřelil. (dandislav1991)

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama