Reklama

Reklama

Rodinná tradice velí, že šťastný sňatek bývá až ten druhý a proto Isabelle již deset let otálí s vdavkami s mužem, jehož miluje od prvního okamžiku, kdy se setkali. Její sestra ale vymyslí plán, který přivede Isabelle do cesty trochu praštěného redaktora. A všechno je najednou jinak... Valerie trpí rozvodem se svým mužem a následnou osamělostí, kterou nedokáže ničím nahradit. Její sestřenice však vytáhne správný kalibr utěšování - příběh své sestry Isabelle. Ta se poddala rodinné tradici, podle níž je šťastné vždy až to druhé manželství. Když se tedy chce provdat za svou lásku, zubaře Pierra, musí nejdřív prožít jeden "nepovedený" vztah. Podle sestry spočívá řešení v Dánsku, kde se může vdát a ihned rozvést. Plán selže, protože po internetu domluvený ženich se neobjeví. V letadle se Isabelle seznámí s reportérem Jeanem-Yvesem. Isabelle s ním odjede od Afriky, kde se za něj provdá při masajském obřadu. Netuší, že on dal mezitím jejich "sňatek" v Paříži prohlásit za právoplatný a ona se tudíž nemůže provdat za Pierra. Snaží se po návratu do Francie sehnat svého nového "manžela", aby jí podepsal rozvodové papíry. Když ho konečně najde a přesvědčí k podpisu, Jean-Yves zjistí, k čemu opravdu posloužil. Jakmile papíry podepíše, Isabelle už ví, že udělala chybu. (TV Nova)

(více)

Recenze (109)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pohodová komedie, kde je poměr ztřeštěností, romantiky a nehloupých dialogů krásně vyvážený. Kruger i Boon jsou sympatičtí a působí mile, zápletka je ulítlá tak akorát, podíváme se na zajímavá místa... . Vlastně není moc co vyčíst. Snad jen stopáž je na komedii přetažená. Nicméně pokud je vám v milé společnosti fajn, na hodinky nekoukáte. Romantické komedie fungují tehdy, když postavám fandíte, když je očima tlačíte k setkání, polibku, žádosti o ruku. A to tady bylo splněno beze zbytku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně zdlouhavá záležitost, kdy se nic neděje, jen se pořád dokola opakují trapné momenty a "humor" má vycházet z nadsazených situací, které ale nejsou ani vzdáleně vtipné. Snímek bez špetky šarmu a jakéhokoliv vysvětlení, proč ta láska nakonec přece jen propukne. No, u chlapíka se nedivím, protože Diane Kruger má v sobě precizní německou krásu, ale proč by se měla zamilovat ona do něj, je záhadou, kterou nemám chuť luštit tím, že bych se na to ještě někdy podívala. /20. 5. 14./ ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

(K)lamač srdcí režiséra Pascala Chaumeila byl pro mě před rokem sympatickým zjevením na poli (francouzské) romantické komedie. Všechny ingredience (tedy obsazení originálním duem Romain Duris-Vanessa Paradis, romantika, ironie a chvílemi naprostá parodie na sebe sama) tehdy utvořily témeř bezchybný, a hlavně originální filmový zážitek. A při geniálním předvedení scény z Hříšného tance to vše tak nějak zapadlo do sebe. U Perfektního plánu si ovšem tvůrci ve snaze o originalitu upletli na sebe leda tak bič. Už vstupní premisa s "prokletím" prvního manžela je trochu krkolomná, vláčet hrdinku po všech čertech ve snaze ženicha uhnat taky není nejlepší a hlavně - byť to spolu Diane Kruger a Dannymu Boonovi sluší, Chaumeil jim nedá na trase Kodaň-Nairobi-Paříž-Moskva a zpět vpodstatě ani chvíli oddych, tudíž věřit opravdovosti citů obou můžete jen s oběma očima zavřenýma. A to ani nemluvím o tom, že zatímco v boji o Vanessu se Duris utkal s rovnocenným soupeřem (Andrew Lincoln), tady je snoubenec jen těžce do počtu. Takže jako jednohubka tenhle film neurazí, přemýšlející divák si ovšem bude muset celý příběh představit jen jako historku od stolu, na níž je pravdy co by se za nehet vešlo. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Tfuj! Netuším, zda si Chaumeil vytýčil za cíl překonat americké teen komedie, ale pod heslem „dohnat a předehnat" je tímto filmem překonal. Hloupé, primitivní, nudné, omšelé, zkrátka nekoukatelné. A český dabing stlačil film ještě hlouběji do kinematografické žumpy. Za vrchol lze považovat tu příšernou parafrázi ruštiny, kterou hovoří rodilí mluvčí. Odmítám si kvůli tomu sehnat originální znění, ale domnívám se, že ve francouzském originálu si tohle snad nedovolili. Dle mého to zavinil český pocit, že všichni jsme Gogo a hovoříme plynně rusky. Gogo možná dabéři jsou. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, která si svou cestu na výsluní razí dosti neobratně, neboť vybrané způsoby, vkus a elegance jsou jí cizí. Leč její svérázný, poněkud humpolácký až buranský styl vás možná zaujme - záhy seznáte, že si na nic nehraje ... a než si toho stačíte povšimnout, omotá si vás kolem prstu - svou neomalenou výřečností i střelenými nápady. Budiž jí přáno ... takže nakonec (trochu v rozporu sama se sebou) jí přihazuju solidní 4*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem iných lokalít i v Moskve. (dyfur)
  • Když Isabelle (Diane Kruger) a Jean-Yves (Dany Boon) pozorují noční oblohu, vyjmenovávají souhvězdí severní polokoule, která jsou v blízkosti Kilimandžára jen stěží vidět. (veronikajel)
  • Jedná se o druhé společné setkání Diane Kruger a Danny Boona před kamerou. V roce 2005 se oba objevili ve snímku Šťastné a veselé. (claudel)

Reklama

Reklama