Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ke snímku jsem se dostal díky předchozímu filmu mistra Hiraniho o třech idiotech, který si mě absolutně získal. Tento kousek je konceptem hrozně podobný. Pojednává však o zcela jiných věcech. Konkrétně pojednává o náboženství a snad všech otázkách s ním spojených. Na Indii, kde se kříží tři nejsilnější náboženské proudy se mi to zdá kapku odvážné, a to já mám rád. Tohle obvykle nedělám, ale hrozně se mi líbila jedna vyřčená myšlenka hlavního hrdiny, kterou si troufnu parafrázovat. "Jsou dva bohové. Ten, který stvořil nás a ten, kterého jsme stvořili my." O tomhle je celý snímek. Jako průvodce se nás ujme emzák z naprosto zidealizované planety. Může snad být ještě někdo nezaujatější? K vidění je tedy dost silná kritika všeho, co by mohlo být u nás jiné a lepší. Dýchá na nás Bollywood, takže vůči velmi častým tanečním a pěveckým vystoupením jsem byl obrněn, ba dokonce bych si troufl přiznat, že se mi ve většině případů tato vystoupení líbila. Neodpustím si ovšem výtku k přepálené stopáži. Příběh je velmi jednoduchý a přímočarý. Neubránil se tedy poměrně výraznému stereotypnění. A ten přeslazený závěr, to snad také nebylo úplně nutné. Na každý pád, líbilo se mi to. Kombinace existenčních otázek, které nesouvisí pouze s náboženstvím, pohodové atmosféry a občasných legrácek. Předchozímu Hiraniho snímku o třech idiotech tohle z mého pohledu nesahá ani po kotníky, ale za zhlédnutí to určitě stálo. Lepší 3 *. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Bollywood navstivim len raz za uhorsky rok, ale ked na to dojde, nelutujem. Ani v tomto pripade usateho namakaneho mimona, ktory valcuje a bombarduje triezvym zmyslanim pohlad na nabozenstvo a kto ma Filipa, zatlieska mu. Scenaristimali vo vsetkom jasno, nebali sa logicky vysvetlit celu "schemu". Nadupane, farebne, vesele, smutne, nesetrilo sa samozrejme vaznostou. Taktiez ma trocha prekvapila "absencia" muzikalovych vloziek, pre nich typicky aspekt(P.K obsahuje skoro tri), ktore su opat vizualne paradne vychoreografovane a nasnimane. Na zaver este spomeniem uz len vylozene vymakanu kameru a strih. Cista patkombinacia bez vycitiek. !!Gentleman na moste ma dostal do kolien!! ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem jen tiše trpěla a přemítala, jak přežiju do konce. Ale stalo se nečekané, začala jsem se bavit. Pohled na chod naší civilizace očima neznalého mimozemšťana je vtipný. A satirou prošpikované téma slepé důvěry v tu či onu víru a v jejich samozvané vůdce se mi zdá v indických lokalitách přinejmenším odvážné. Takže kašlu na zpěvy a tanečky a hodnotím výše než bych původně čekala. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rajkumar Hirani po skvelých 3 Idiots prináša po 5 rokoch ďalšiu parádnu dramédiu, a opäť s vynikajúcim Aamirom Khanom v hlavnej úlohe. Tentokrát však Rajkumar vsadil na parádnu náboženskú a spoločenskú satiru, ktorú zrealizoval prostredníctvom mimozemského muža nazvaného PK. Začiatok možno trochu rozpačitý, ale potom už to bola satirická dramédia ako sa patrí. Všetko to čo PK prezentoval ohľadom náboženstiev a viery je naozaj na zamyslenie a je možné, že mnoho ľudí v nábožensky rozmanitej Indii tento film trochu pobúri, ale naozaj tá prezentácia veľmi primeraným spôsobom argumentovala mnohé otázky ohľadom viery a cirkvi ako takej (btw. ďalší výborný indický film s podobnou témou náboženskej satiry je aj OMG). Každopádne, PK naozaj nesklamal - skvelý scenár, sympatické postavy, pozoruhodné posolstvá na zamyslenie, príjemný soundtrack (až na tie marťanské zvučky),... celkovo teda vydarený kúsok. 5* ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Aamir Khan má svoju pointu. Otvára množstvo citlivých otázok, v ktorých sa navyše ešte s chuťou porýpe, akoby solil už tak pekne krvavú ranu. Avšak na jednu otázku by som i ja rád poznal odpoved': v Indii je milon krajších herečiek, tak prečo on si vybral do tohto filmu práve takú, ktorá sa celý film ksichtí, akoby si špliechla do gatí a nevie, kam to vyhodiť... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama