Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Gradovať zápletku bez dynamických zvratov, tomu hovorím umenie. Nepríčetná mamička je tiež pomerne originálny nápad. Myslím, že v Baleríne ani tak nešlo o balet, ako skôr o umne klišovitú mozaiku detských snov, ktoré sa aspoň na plátne vyplnia pre radosť školopovinného publika. Aj dospelí si tam nájdu nejaký ten odkaz (kebecká vlajka). Nemyslím, že ide o druhotriedny animák naopak, je lepší, než som čakal. Trošku ho kvalitatívne zráža dolu SK aj CZ dabing, ktorý mohol byť lepšie zvolený. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Motiv jakožto morální poučení („jdi za svým snem“) zazní naplno hned v úvodu a je tedy velmi dobře odhadnutelné, jak se příběh tancem nadané siroty v Paříži bude odvíjet; nepřekvapí snad skoro ničím – od prvních kroků přes "rockyovský" trénink po grandiózní úspěch. Je to celé takové sympatické, že se na nikoho nedá moc zlobit, přestože dramatický konflikt v závěrečné třetině vyznívá zbytečně nuceně; a aby se bavili i kluci a nejenom holky, zařazuje také dvě hódně přestřelené akční sekvence (útěk ze sirotčince, finále na Soše svobody). ()

Reklama

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie od Frantíkov. Keď si to pustíte s vašou dcérkou, určite neprehlúpnete. Bude sa to páčiť vám, bude sa to veľmi páčiť malej copani. Paríž, Eiffel, balet..to najlepšie čo frantíci majú poskladajú do slušného príbehu s peknými postavami. Vadil mi len nezmiselný koniec s kladivom a pobehovaním po veži. Inak spokojnosť. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Téma plnenia detských snov a prostredie historického Paríža, kde sa táto rozprávočka odohrávala, sa mi celkom pozdávali. Len škoda, že je to robené čisto pre detské publikum, a tak to celé pôsobí až príliš naivne a miestami veľmi absurdné, resp. hlúpe. Napriek peknému vizuálu, ktorý sa môže rovnať americkým animákom, a spomínaných predností však tomu chýbala ešte jedna dôležitá vec - a síce dôvtip, ktorý je pre mňa osobne pri animovanej tvorbe dosť dôležitý. Takže tak. 3* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Animák, který se mi moc líbí, škoda, že ve druhé části lehce ztrácí dech. Je to tím, že je zbytečně dlouhý. Mít to o deset minut méně, zkrátit lapálie se záporáky, které jsou vcelku ubíjející, mělo by to lepší švih a já dám plný počet. Krásná animace, hudba, příběh, vtipné, poučné i hezky nadabované. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)
  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 2016 na festivalu Mon ve Francii. (ČSFD)

Reklama

Reklama