Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

mcb 

všechny recenze uživatele

Úvod s Branaghem, následné pasáže s Craigem nebo Atkinsonem výborné, ale když na scénu nastoupily děti z nemocničních lůžek a "cool" omladila, která začala tančit do rytmu statusů, začalo to směřovat k obyčejnému lacinému (ale nezbytnému) kýči, který opájí davy. S tím modernistickým pojetím to tak přehánět nemuseli. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší úvodní ceremoniál, co jsem kdy viděl. Danny Boyle využil britský potenciál na výbornou. Branagh, Bean, Craig a McCartney potěšili. I ta pasáž okolo moderní techniky a omladiny byla překvapivě super, i když zde za to může Boyle vděčit hlavně zvolené hudbě. Na zahájení her zkrátka naprostá spokojenost, tak dobrý jsem to ani nečekal. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Vyděl jsem to až dneska ze záznamu na netu. Upřímě řečeno nechápu , proč se okolo toho dělá takový povyk. Je mi jasné že každá země chce urvat tu nejlepší pověst " zahájením " OH , ale takovej cirkus okolo ? Trochu moc dlouhé a občas jsem přeskakoval , a tak nějak nevím jestli kdybych byl přímo tam ( jako lajf na stadioně ) jestli bych měl zážitek jiný , ale záznam mě moc nechytl. Danny Boyle , by měl asi zůstat jen u filmu. Slušné 3 hvězdy ( dokážu si představit kde by těch xy milionů udělalo větší parádu ) ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jóóó - bomba, nejlepší zahájení OH od Albertvilu. Jak jsem viděl na place Branagha, hned bylo jasné že to nedopadne špatně. A potom ten Craig s královnou, Bean atdatd. Hudba - samé kvalitní skladby. Vše ještě umocněno bezva oblečením české výpravy - nápad s holinkami úžasný a s designem podle Kupky geniální! Má to úplně jinou úroveň, než Peking před 4 lety. A nakonec se o tu blbou olympiádu začnu zajímat i já.... ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

V úvodní části celkem zábavný popkulturní produkt odkazující na uzoulinkou výseč britské historie a bohaté dědictví britské POPkultury posledních padesáti let... Boyle zařídil, že zahajovací ceremoniál (zvláštní svébytný umělecký útvar) byl tentokrát ne-nudný a o poznání snesitelnější než všechny předchozí, které jsem od Soulu nebo Barcelony viděl. Sice to byl slepenec velmi vzdálený vznešeným Coubertinovským myšlenkám z konce předminulého století, ale čekal snad někdo něco jiného..? Druhá, oficiálnější část ceremoniálu již nepostrádala onen obvyklý patos a planetární monumentálnost, což však Boyle mohl ovlivnit pouze v detailech. _ Česká výprava v gumácích a s deštníky, znuděná královna, twitterující Usain Bolt a Paul McCartney obdivující zvuk svého popěvku z úst desetitisíců dívek a žen... Vidět a zapomenout. _ Jsme na filmovém serveru, tak ještě palec nahoru za dvouvteřinový záběr na letící Kes... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Zahajovací ceremoniál sledovalo prostřednictvím živého vysílání České televize 861 tisíc lidí, což předčilo sledovanost ceremoniálu předchozích olympijských her v Pekingu, který u nás vidělo 780 tisíc lidí. (FIBO)
  • Vlajkonosičom českej výpravy bol badmintonista Petr Koukal (GTS_PUNK)
  • Vlajkonosičom historicky najmenšej slovenskej výpravy bol strelec Jozef Gönci. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama