Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

TonySad 

všechny recenze uživatele

Já mám na olympiádě nejraději úvodní ceremoniály a na tento jsem se ohromně těšil. Vůbec mě nezklamal. Nejvíce mě zaujala pasáž zvaná Pandemonium, která měla naprosto úžasnou choreografii, efekty a soundtrack. Při písničce z této pasáže, jsem tvořil celý svůj profil. Jen taková zajímavost... (haha) Docela jsem byl překvapen, že i královna přistoupila k scéně svého entrée s Danielem Craigem. Dále pak Mr. Bean, Emele Sandé nebo i Rowlingová. Myslím, že Boyle vytáhl všechny "poklady" co Londýn má a vytvořil z nich jednu velkolepou show, na kterou budu rád vzpomínat a určitě si ji někdy připomenu. Peking neboli jedna velká spartakiáda, se mi moc nelíbila ve srovnání s tímhle, ale možná je to tím, že je to přeci jen trochu jiná kultura. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou zase vařili dort a vyčpělý Mr. Bean si u toho rozpačitě dloubal v nose. Ani ten patos už není, co býval. Zůstalo jen rutinní pozlátko a vespod žádná pýcha, prostě nic. Dějiny jednoho království zcenzurované na dřeň - až zbyla jen nekonfliktní popkultura. Tak chválabohu za ty úsměvavé černošky v průvodu, ty jejich jemné rysy a těch odstínů pleti... ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Hudební výběr super, docela jsem se bavil tím, že jsem znal hodně skladeb, a moderátoři jen tak útrpně mlčeli, protože neměli páru co to tak může hrát. Takže za Davida Holmese velkej dík, stejně jako za Prodigy, Blur a spousty dalších... Velkej mínus za absenci byť jen pár tónů od Depeche Mode. Jinak super, technická revoluce bomba a popkulturní pasáž taky pecka!! Atkinson svoje hraní hodně odfláknul a i konceptuálně mi tam vůbec nesedl a relativně tak pohled na zahájení pokazil (naštěstí jsem ho - Beana viděl až ze záznamu, protože zrovna když byla ta jeho scéna, přecházel jsem z baru domů....) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších otváracích ceremoniálov, z najfarebnejších, ozaj im to vtedy vyšlo, posledné roky to proste stojí za to ako oslava športu a v krajinách ako je Británia sa často aj dbá na cez rôznych aktivistov na to, aby sa minimalizovali nejaké problémy. To, že svet má problémy aj inde je smutné a nedá sa to veľmi prehliadať, ale zas pokiaľ to nebolo stratové tak sa dajú niektoré veci odpustiť a hlavne to spája svet, národy, ľudí, čo je dôležité. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Oh Danny... Nejen že je zde výrazná absence zásadnějších ikon pro britské ostrovy (nepočítám aktuální hvězdičky po kterých nikdo za několik let ani neštěkne), těch pár co se dostaví nenaplňuje ani zdaleka očekávání. A to přitom kupříkladu jeden seriál přímo vybízel o účast. No škoda. Gumový Craig coby prcmrndávač bond, pár nevýrazných štěků a těžké zklamání od mého oblíbence Boylea. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Zahajovací ceremoniál sledovalo prostřednictvím živého vysílání České televize 861 tisíc lidí, což předčilo sledovanost ceremoniálu předchozích olympijských her v Pekingu, který u nás vidělo 780 tisíc lidí. (FIBO)
  • K příležitosti slavnostní ceremonie byl vydán do prodeje i oficiální soundtrack nesoucí název „Isles of Wonder“, kterého se prodalo 10 000 kusů během prvních 24 hodin od zahájení prodeje. (FIBO)
  • Kvůli možným dopravním komplikacím, které mohly nastat po skončení ceremoniálu, byl program režírovaný Dannym Boylem zkrácen zhruba o 30 minut. Zcela byla vypuštěna akrobacie na kolech a motocyklech. (ČSFD)

Reklama

Reklama