Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Moly 

všechny recenze uživatele

Začátky jsou rozpačité, ale pakliže se prokoušete jako já do druhé poloviny seriálu, pochopíte, proč si zaslouží ****. Seriál se neobejde bez klišé, ale zatímco v první polovině jsou jednotlivé postavy (snad s výjimkou zajímavého Aleca a Kelogga) až zoufale ploché, postupně nabývají prostoru a barev, jejich motivace se vyjasňují stejně jako proplétají a celek konečně začíná dýchat. Těším se na druhou sérii. EDIT: po pauze mezi sériemi se dobrý dojem ve mně nabytý neudržel. Snad někdy se dodívám, ale spíše jen, nenaskytne-li se nic lepšího. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prva seria celkom fajn. Druha kvalitativne klesla. O tretej uz ani nehovorim. Slaby priemer. Po stvrtej uz istotne nesiahnem. Rachel Nichols vie sice s mimikou pracovat velmi sikovne, ale v konecnom dosledku vsetko, aj s jej pozou, posobi amatersky az strojene. Ako znacne pozitivum vnimam postavu Alec-a Sadlera a jej stavnenie. To je v skutku velmi autenticke. Ako celok vsak vsetky tri serie tvoria podpriemerne sci-fi. A hoci hratky s casovym kontinuom a ohybanim reality mam celkom rad, hlavne tretia seria ma zacala znechucovat. ()

Reklama

Druby 

všechny recenze uživatele

Ideální letní seriál, pro milovníky syfy navíc nutnost! Uvidíme, jak se první sezóna rozjede - první díly však vypadají velmi nadějně..zatím 80 % ---------- 4 díly za mnou a to týdenní čekání je otřes. "Flashbacky" do budoucnosti dokonale zpestřují honičku "na pozadí". Pro velké rýpaly by se dalo namítnout, že jednotlivé díly na sebe bezprostředně nenavazují, ale to dost možná ani nemusí být na škodu. 90 % ---------- Pilot měl navíc v Kanadě na Showcase rekordní sledovanost, tak doufám, že to po první sérii nepotopí. [stejně jako seriály Flashforward / Caprica] ()

erased 

všechny recenze uživatele

Zajímavý konspirační sci-fi námět slibuje hromady technologických vychytávek, efektní akci a zamotaný příběh, ale televizní rozpočet se na něm podepisuje až příliš silně. Předně právě ty několikaminutové vymazlené scény z budoucnosti na začátku a konci téměř každého dílu nejsou ani zdaleka tak zábavné, jak by být měly. Když se pak děj přesune zpátky do současnosti, rozpadne se na sérii epizodických detektivních případů, které jako by jen oddalovaly jakýkoli vývoj nebo rozuzlení. Z komplikovaných konspirací tak už skoro od začátku zbude jen několik obličejů přetahující se o Alecovy vynálezy a kvůli jasně vyloženým kartám je jakékoli napětí i tajemno fuč. Jen sympatické postavy, občasné drobné využití technologií a závěry obou řad jakž takž drží kvalitu i zábavu nad vodou. Do třetí řady by to chtělo napěchovat více děje, akce i efektů, jinak se Continuum asi nevyšplhá na nic víc, než průměrnou guilty pleasure. To téma by si to rozhodně zasloužilo. EDIT: A přesně výše zmíněného se třetí série dočkala. Karty se spolu hromadným cestováním v čase a jeho důsledky od začátku do konce mění, a tak je všech 13 dílů i přes stále přetrvávající epizodičnost napěchováno dějem tak důkladně, až se skoro zdá, že se Simon Barry se svým projektem rozhodl rozloučit. Tomu nemálo nasvědčuje i nenadálé měnění stran a objevování se a opětovné ztrácení postav i motivů, a rozuzlení příběhu by to i přes tyto drobné kiksy nebylo vůbec špatné, byl by však hřích, pokud by se na samotný velkolepý závěr nijak nenavázalo. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

S01 - Dost dobré letní scifi překvapení, které zabíjí snad jen nějaké scénáristické kiksy, kterých si nešlo nevšimnout zejména v poslední epizodě (nevím, jestli jich předtím tolik nebylo nebo jsem byl jen nepozorný...snad první možnost), kdy jsem si snad 4x říkal "WTF?" Jinak ale slibný úvod příběhu, který by se dal slušně rozvíjet, jak nám naznačila poslední epizoda této série, a nakonec se to začalo i pěkně zaplétat. Líbivá kamera, výborní badassáci (až tak, že mi i vadí, že občas někdo i umře - snad to někdo neshledá jako spoiler, s tím se snad počítá), u některých postav 'klaďasů' mi casting není zrovna po chuti, ale u dvou to ještě překousnu. Často jsem čítal, že jsou efekty na velmi dobré úrovni. To je docela diskutabilní. Já bych spíš řekl, že to je dobře maskované, filtrované, protože třeba v posledním díle šlo asi 2x vidět, že to zase taková sláva není...ale nic vyloženě špatného taky ne. Nový 'black style image' hl. hrdinky, který ke konci dostala, mi udělal radost, pač už ten její super obleček nevypadá jak krávě vytažený z prdele, což mě děsně iritovalo. Zatím velmi slibný nadprůměr a sice 65%, přesto ale zatial jen tři*. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)
  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)

Reklama

Reklama