Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

jolanek 

všechny recenze uživatele

Po pilote a nasledujucej casti musim uznat ze ak zmiesate technologiu Alcatrazu s konspiraciou Jericha, da sa na co divat. Vyzera to slubne, urzuje v napati, herci velmi prijemni na pohlad a i sci-fi prostredie a technologia uveritelna. Takto si to zatial predstavujem, je tu velmi slubne, a dufam ze to nepokazia. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Platí pro I.sérii....Po všech stránkách vyvážený seriál s chytlavým dějem a výborným castingem v čele s Rachel Nichols (která mi hodně připomíná Jodie Foster) a Victorem Webstrem,které doprovází "kouřící muž" ze seriálu Acta X. Především lze pochválit změny v nastálých situacích,které nezavádí seriál do stereotypu a přitom se nikde neptlačí moc "na pilu",tudíž např. výstroj z budoucnosti se pokazí a je nutné se více spoléhat na instinkty apod. Flashbacky z budoucnosti pak vhodně doplňují chování hlavních postav v r.2012 a konfrontace s naší současností stojí za úvahu (zcela jistě pak narážka na finanční krizi 2010). Tohle se dost povedlo. Platí pro II.sérii.....Nejen,že se nic nezhoršilo,spíše naopak a druhá série příchodem Nezávislých získala více na napětí a dramatičnosti. Tuto sérii jsem již "hltal" a jdu na třetí,protože časová linie má trhlinu-Keiru. Platí pro III.sérii.....Hrátky s cestováním začínají (jak jinak,bez toho se málokterá scifi obejde) a objeví se stejné identity (postavy), u kterých není žádané,aby se potkali. Zároveň se rozjíždí dilema,která identita je lepší. A s tím souvisí i otázka,zda bude lepší i budoucnost. Parádní scifi jízda pokračuje. Platí pro IV.sérii....I ta je obzvláštněna příchodem lidí z budoucnosti,kteří chtějí mnohé zlepšit,ale jdou za svým cílem příliš přes mrtvoly. A to musí skončit,tak jako po šesti epizodách končí seriál. Celkově jde o zjevně nadprůměrné dílo,které v rámci solidního akčního tempa přináší i citlivá témata dnešní doby,ale především se zabývá otázkami, co a jaké povahy mohou změnit svět,který se v krátké budoucnosti může ocitnout ve velkých (a válečných) problémech. Pátá hvězdička utekla jen o fous (osobně bych pár bojových scén vynechal a dal více prostoru "myšlenkám"),ale vše podstatné je v seriálu řečeno a solidně zpracováno. ()

Reklama

PerToon 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších sci-fi seriálů současnosti (bez definice současnosti), který mě doufám ve druhé řadě nezklame, a zároveň který doufám včas skončí, ať netrpí natahováním. Cestování v čase můžu, zvlášť když se všichni snaží přijít na to, zda se snaží budoucnost změnit, nebo naplnit, a čím dál tím víc není jasné, kdo jsou ti dobří, kdo ti špatní, a není to jasné ani samotným postavám. Rachel Nichols je skvělá, další postavy dost dobré, přítomnost 'Brejtaka' a 'Kuřáka' je jen jednou z mnoha velkých třešní na dortu. Vřele doporučuju a čekám na další řadu. Solidních 5* [originál] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za kameru, hudbu a některé triky nedávám jen 2 *, ale 3. Jinak mne ale seriál moc nezaujal. Resp. měl jistý zajímavý námět, kdyby se časové linie interaktivně prolínaly. Ale už po pár dílech bylo vidět, že autoři vaří z vody, neustálé srdceryvné záběry na syna, na brečící policajtku, dementní chování současných policajtů, nelogičnosti v ději, který je přitom hodně řídký, to vše dělá ze seriálu ufňukanou agitku za práva korporací a monopolních podniků. Námět skutečně vykrádá Life on Mars, jen s jistým posunem, jen nenabízí jasné mantinely - její oblek chvílemi funguje, jindy ne, její hacker na telefonu si jen seběhne do ledničky, pozdraví nevlastního tátu a bráchu, a zas šupajdí radit, a i celé to propojení a rychle nalezená funkce mentora na telefonu mne štvaly. Jaké schopnosti z budoucnosti si přinesli ti údajní zločinci? Proč ta všeho schopná koule najednou nefungovala, a dokonce z ní kus odpadl? Přijde mi to zkrátka divné, že bez problémů se z budoucnosti přenesou do současné doby, ale se svými znalostmi furt tahají za kratší konec pilky. Navíc policajtku všichni pokládají za schopnou, ale teroristy ne a ne chytit, to by ji po několikátém pokusu už vyrazili. Mám ze seriálu zkrátka divné pocity. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Rachel Nichols je zcela určitě jednou z nejhezčích hereček současnosti, na tom jejím hraní mi tady ale něco prostě nesedí. Jinak celý seriál vypadá krásně, má to skvělý námět, ale příběh se nikam neposunuje a chybí mi tu i jakákoliv oblíbená postava, a tak se bohužel u mě dostáváme do průměru. Momentálně (13.5.13) sleduju 2. řadu a pokud se něco nezmění tak očekávám, že už ji nedosleduji... ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)
  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)

Reklama

Reklama