Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Byl to malý krůček pro člověka a ..poslední pro brouka. Zajímavě obsazená (Sarah Paulson ze Studia 60 a Brian Cox) komediální lekce z teorie chaosu uvádí diváka do amorfního mikrokosmu podivností, bizarních postaviček a jedné obsedantně-kompulzivní poruchy. Ale trpí nejednou bolístkou: až příliš hraje na těžce nezávislou notu, kolem fascinujícího efektu motýlího křídla jen letmo protančí a když nějaká linie/postava zaujme a chtěla bych se ponořit hlouběji, přeteče "děj" úplně jinam. Přesto se na ten krovkatý hmyz znovu podívám a třeba si položím i Lorenzovu otázku :Does the flap of the buttersfly’s wings in Brazil set off a tornado in Texas? Napodruhé: 7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Odpočinková komedie, která více než o brouku a jeho údělu měnit po své smrti svět je o náhodě. Lidé se zde potkávají a jejich opravdu víc než hodně navzájem svázaných, až chvílemi divák může ztratit přehled. Muselo být velmi těžké napsat scénář s tolika postavami, každá se svým vlastním příběhem a všechno příjemně proplést tak dokonale, aby se nikdo nenudil a jen žasl nad náhodou, která všechny přivede dohromady. Co dokáže jeden malý brouček, bych nikdy nevěřil, ale moc rád jsem se na to podíval a nechal se unést příjemnou atmosférou. Avšak na 5* mi tam toho chybí příliš. Divák může mít problémy zvyknout si na rychlé střídání postav a nemožnost oblíbit si některou více či méně než ostatní. Příběh je plynulý, ale nesměřuje a neskončí nijak výjimečně co by trochu podtrhovalo náhodnost našeho světa. ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nezávislý filmík s veľmi zaujímavým námetom, uveriteľnými hereckými výkonmi, skutočne vtipným humorom (čo u mnohých komédií nie je vždy samozrejmé) a peknými hravými úvodnými titulkami. Možno by som s prižmúreným očkom dal hviezdičiek aj 5, ale ku koncu sa mi zdali všetky tie postavy prepletené až príliš, takže nakoniec príjemné 4 hviezdičky. ()

Leni-cka 

všechny recenze uživatele

Všechno v životě má svůj význam. Každý detail, každá náhoda, každé šlápnutí vedle. A šlápnutí na malého brouka taky! Všechno může změnit váš život a obrátit ho úplně jiným směrem. Když vám někdo pochválí tričko, zachrání to vaše manželství? Věříte papírkům, které jsou zapečeny v koláčcích? Jíte kuřecí? Věříte na karmu? Žijete ve své vlastní bublině? Dostáváte každý den pokutu za špatné parkování? Nezávislý americký film o tom, jak i malý detail je důležitý! Ohromné, překvapující a navíc to má myšlenku. Tenhle film je nedoceněný. A vy ho musíte najít a objevit jeho dokonalost. A od té doby si začnete dávat pozor na to, co děláte. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nápad je to originální, líbí se mi, jenže... Vadí mi, že některé situace nejsou logickým vyústěním situace výchozí (zašlápnutí brouka - roztrhání pokuty - ucpání odpadu - odchod pro zvon - a nic, zde např. návaznost končí, ale přidá se jiná linie, s touto nesouvisející; podobně vozíčkář, čepice, vyhozené kuře, cítím tam to nucení k návaznosti, jež je zde ale velice chabá a příliš nahodilá. Některé situace, ať by se staly tak, jak se staly, nebo ne, neměly by vliv.), a vadí mi také, že se jde po několika liniích, a ne stále té jedné prvotní příčině. Navíc tahle hříčka už kolem 25. minuty začne poněkud nudit a člověk se dál dívá jen ze setrvačnosti, jak to skončí. Viděl jsem film dvakrát a po pěti letech od prvního zhlédnutí jsem si pamatoval jen jisté scény, ale celkově mi film kromě té roztahané hříčky vlastně nic nedal. (Btw, nejvíc líto mi bylo mechanika, který všechny kolem sebe zachraňoval, ale sám na to vždy doplatil. Asi karma.) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama