Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný filmek s neokoukanou mimozemšťanskou tématikou, který ale jede podle okoukané duchařinové šablony. Není to žádný zázrak, ale 97 minut uteklo jako voda s příjemným napětím, co se z toho vlastně vyklube. Nenudil jsem se, několikrát jsem se slušně lekl, mimozemšťana jsem taky viděl, tak nevím, proč bych tomu neměl hraničních 70% přiklepnout.... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konzervatívny úzkoprsý horor nepripúšťajúci inovácie v rámci žánru a budujúci príbeh na tej najväčšej zbierke klišé, ktorá sa za roky nahromadila, s nutnou dávkou predvídateľnosti. Nesympatická cháska reklamných komparzistov, úvodných 20 minút fungujúcich lepšie ako učebnicová uspávanka, hlúpučký scenár s postavami tu viac, tu menej spadnutými z Marsu na hlavu, ecetera ecetera. Pretrpel som to hlavne vďaka Bisharovej znepokojivej nepríjemnej hudbe (vravím to pri každom Wanovom filme - ten chlap je démon!) a slušnému napätiu a atmosfére v neskoršej fáze filmu. (Ne)Logika príbehu, otrepanosť námetu, "herecké výkony" (ak sa za ne počíta aj pozeranie do blba s rozďavenou papuľou či akože psychologické zrútenie a pod.) a maximálne schematická (viac, než život sám) lineárnosť mi nedovolia dať viac. Aj z toho je pol hviezdy za J.K. Simmonsa. Ale ako oddychový horor s pár strašidelnými momentami sa to prežiť dá. Ja však nechcem prežiť, ja sa chcem baviť. Alebo báť. 30% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja som teda čakal niečo zaujímavejšie, aj keď v rámci stále atraktívnej mimozemskej tematiky je to ešte uchádzajúci priemer. Rodinka sa v dome na predmestí stane pozorovateľom a zároveň nechceným účastníkom „mimozemských aktivít“, pričom postupne zisťujú, že všetko bude pravdepodobne eskalovať do väčších rozmerov, končiac až únosom ich dieťaťa. To je na malý horor postačujúci príbeh, navyše šikovne obohatený o niekoľko znepokojujúcich úkazov v jeho priebehu, no napriek tomu celkovo nevyznieva najlepšie. Značný problém som tu mal s rodinkou; ani jeden z nich mi totiž nebol sympatický a film, v ktorom na mňa všetky postavy pôsobia otravne ma proste nedokáže strhnúť. Navyše to bolo až príliš predvídateľné a vo svojich nudnejších úsekoch zase uspávajúce, takže to zachraňovali hlavne scény s mimozemšťanmi, ktoré ale tvorili iba pár minút filmu. Na jedno pozretie to ujde, ale na tie zaujímavejšie „alien invasion / abduction“ filmy (Fire in the Sky, The Arrival, Signs, The Fourth Kind, Knowing...) sa to však nechytá. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Temné nebe má poněkud pozvolnější rozjezd, během něhož jsem si vybudoval celkem dost antipatický vztah k postavě otce (což přetrvalo i po celou další stopáž filmu), ale od prvního zjevení nevítaného navštěvníka se děj filmu pěkně rozjel a nezastavil ho ani divočejší (a možná už moc překombinovaný) závěr. Ve filmu je pár lekaček, které fungují díky dobře zvolenému zvuku/střihu, přesto se ale jedná o spíše umírněnější sci-fi horor, u něhož je zároveň s ohledem na Šediváky cítit i menší rozpočet ($3.500.000). Potěšila mě ale menší role J. K. Simmonse - klidně mohl dostat více prostoru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nehodlám se nijak dohadovat, do jaké míry je scénář originální. Jistěže není! A pro ty, co to ještě nezjistili, tak všechny příběhy světa jsou odvyprávěné v Bibli. Předpokládám, že tohle ví i zkušení diváci. Na druhou stranu co nás odlišuje od robotů je fakt, že každému se líbí něco jiného. A to je dobře! Herci nejsou žádná esa, spíše takoví ochotníci, ale mně to kupodivu nijak nevadilo. Nenápadný film, co si vystačí s málem. Pokud by šlo o duchařinu (stačí si dosadit místo šediváků), pak by mě asi film moc nevzal. Rodina ohrožená mimozemšťany (jojo, v Poltergeistovi jsou to pekelné síly...) se marně snaží ubránit. Kam se hrabe Znamení a jemu podobné! Ovšem chápu diváka, co nemá s mimozemšťany žádnou zkušenost, že ho film třeba dvakrát nevzal. Pro ty, co už mají setkání za sebou, to ale bude vskutku mrazivé. Oni nepřicházejí, oni už tu jsou. Invaze začala již dávno... p.s. a nesmím zapomenout na připomenutí skvělého animovaného horroru Sandman... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní postava Daniel Barrett (Josh Hamilton) si koupí brokovnici a ihned ji také dostane. Ve skutečnosti by však měl absolvovat čekací lhůtu dvou týdnů. (Lucasion)
  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)

Reklama

Reklama