Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kórejská Američanka Hyun- Jae má osemnásť rokov, keď ju unesú, a pod vplyvom drog spolu s ostatnými dievčatami mladšími od nej ju prinútia k prostitúcii. Šéfom celej organizácie je policajný prednosta, takže ich aktivity sa im darí skrývať. Po roku väznenia sa stáva samotnou členkou tejto zločineckej bandy priekupníkov s ''bielym mäsom''. Je to jej spôsob, ako prežiť, alebo sa stala obeťou ''štokholmského syndrómu''? (sochoking)

(více)

Recenze (43)

verbal 

všechny recenze uživatele

Otevřít si v dnešní době kurvinec s šestnáctkama, které nechtějí makat zrovna moc dobrovolně a se zanícením, je docela opruz! Kdo se má s těmi, co zvlášť hrubým způsobem porušily pracovní kázeň furt někde zakopávat, a to navíc tak, aby je nevyhrabali kojoti, střední management je musí pořád hlídat, aby nehryzaly platící zákazníky do svědomí, a to ani nemluvím o tom, nakolik přijde pravidelná údržba podvozků. Holt sehnat dneska loajální, samostatnou a kvalifikovanou pracovní sílu je těžká řehole. Naštěstí tu máme Korejce, co jsou od přirození schopni dřít dvanáctky bez nároků na přesčasy, a tak je zasloužený kariérní postup nemine. Poutavé, výborně natočené a zábavné, jen mi trochu vadilo, že takový megalomanský velkoobchod s masem tří barev a půjčovnu vagín je schopen ušéfovat dvacetiletý, vychrtlý narkáč bez MBA a vyšších manažerských kurzů řízení náctiletých otrokyň. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý film. Vyhovovalo mi, že tam skoro vůbec není zobrazováno násilí, na rozdíl třeba od tematicky příbuzného filmu Trade. Holky tu v záběru prostě nikdo nemlátí a žádné pervertoviny tu také nejsou vidět. Natočeno je to ale dobře a chod organizace je tu zobrazen, takže každému dojde, že tyhle otrokyně prostě musí držet hubu a krok. Navíc je to ještě obohaceno o takovou zvláštní "romanci," kdy se hlavní hrdinka snaží vytěžit co nejvíc z role oblíbenkyně mladého dohlížitele. Jamie Chung zahrála výborně a je velmi půvabná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,EDEN JE HEBREJSKÉ SLOVO, ZNAMENÁ "ROZKOŠ". MYSLÍŠ, ŽE SE TO K TOBĚ HODÍ? MOŽNÁ SE HODÍŠ TY K TOMU JMÉNU“...... /// Myslím, že i Hyun – Jae je jasný, že vodjezd z rande v kufru auta nevěští světlý zítřky. Obchod s masem (lidským) v americký podobě. Nahlídnutí do organizace a cesta za zkušenostmi – aneb ze šlápoty parťákem. Ani ne tak drsný (záleží na tom, co všechno si dokážete představit), spíš zajímavý, páč je to kurva ze života. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečnejch událostí. 2.) Jsem rád, když se ve filmech dbá na hygienu. 3.) Chcu prodávat maso, ale nechcu řešit s koninou. 4.) Thx za titule ,,Kooha“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi bych už jen kopírovala uživatele superpero. Akorát by mě zajímalo, jestli bych to s tím prstýnkem zvládla jako Eden i když pak už jí to bylo asi úplně jedno. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak se sakra mají ty mladé holky seznámit? Bylo to hodné děvče, jejímž největším hříchem bylo, že si tu a tam potají zapálila cigaretu. Nasedla ale do špatného auta a už se to s ní vezlo. Zavřená kdesi v pustině, nevěříc, že se to v létě léta páně 1994 přihodilo právě jí. Poprvé to bylo s kousnutím klienta do genitálií, pak už to přestala počítat. Cejch „podle skutečné události“ může téhle záležitosti možná slušet, ale jsme tu přeci hlavně od toho, aby nás film dokázal vtáhnout, okouzlit, pobavit, překvapit, šokovat. Což se podařilo tak napůl. Výsledek zavání lehkou naivitou (zabezpečení celého systému mi přišlo minimálně laxní), což korunuje nedotažený závěr. Ani ne tak drsné nebo alarmující, jako spíš preventivní nejen pro rodiče náctiletých Asiatek.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V obsahu v úplnom závere užívateľ "sochoking" (ktorý mimochodom píše veľmi solídne obsahy k snímkom) navádza na polemiku, či hlavná hrdinka tohto čisto myšlienkovo drsného snímku, prepadne takzvanému: ''štokholmskému syndrómu''. Je to v podstate porucha vo vnímaní, kedy si OBEŤ vypestuje k PÁCHATEĽOVI určité citové puto, začne ho obdivovať, ochraňovať, ba dokonca to môže zájsť tak ďaleko, že sa stane závislou na fyzickom týraní touto konkrétnou osobou. Priznám sa, toto mňa osobne nalákalo viac ako samotný príbeh. A tak to napíšem alibisticky, čo mi nie je príznačné ani vlastné. Film je to dobrý, pomerne realisticky vyobrazený, no z pohľadu nastolenia otázky zo záveru obsahu, je ďaleko lepším snímkom: "The Poughkeepsie Tapes". ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Môžme sa baviť o tom do akej miery je to naozaj podľa skutočnej udalosti, no príbeh dokáže zaujať. Samozrejme, mnoho vecí som si predstavoval ináč, temnejšie, niektoré scény si doslova pýtali o napätie, ale všetko ostalo pri rutinnom priemere. Samotný útek nebol dosť dramatický, v každom filme by aspoň ten záver mal byť vrcholom. Nevieme presne čo sa stalo s ostatnými dievčatami, kde skončila Ukrajinka Svetlana, ktorej venovali niekoľko minút. Je ľahké domyslieť si to, ale chýbalo to tam. Dobrá téma, priemerné spracovanie. 60%. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavila a ani chvilku nenudila! Tomuhle říkám podnikatelský záměr. Neztrácet čas "přemlouváním báby", nýbrž se zaměřit na naivní náctileté dcery přistěhovalců oxidující prvně v báru, zavléct je do velkoskladu prostitutek dvěstě kiláků za nejbližsí pumpou v totální prdeli, tam je trošku profackovat, rozdat jim na ubikace koťátka, aby se ušetřilo za fet a mohli ste je v tom emocionálním marasmu ještě lépe ovládat a jde se prodávat prcání. Sem tam sice někdo zlobí, pokusí se o útěk, nebo se jako tuhle mladá korejka snaží i v tom totálním průseru myslet hlavou a tudíž se dostat šéfům na kobylku, ale v zásadě je plusová bilance zaručena. Jako nápad neotřelé, od začátku do konce chytlavé. U mě véééliká spokojenost a dle mého názoru zatím podhodnocené! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní náhled do života nedobrovolné prostitutky, snažící se při svym svinskym řemeslu zajistit aspoň o trochu lepší podmínky. Nestandartní film z, bohužel, standartního prostředí. Jamie Chung zaujala jak vizáží, tak projevem. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příležitost vidět Beau Bridgese v roli zmetka jsem si nemohl nechat ujít, ale film mě i jako celek opravdu dost překvapil. Drsný příběh na motivy skutečných událostí o korejské dívce, která je unesena bandou překupníků s bílým masem. Film, ač je až neskutečně decentně pojatý, působí hodně nepříjemně, ale ani na minutu nenudí a divák je neustále v napětí - ato zejména díky parádním hereckým výkonům všech představitelů. Konec je klasicky předvídatelný, ale ono by to snad ani jinak zpracovat nešlo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nj-fešná asiatka v prekérní situaci hraje sociálněstrategickou část Survivora in real life, aby pak v rozhodujícím okamžiku předvedla ukázkový a hromadný blindside. Milión sice nevyhrála, ale aspoň je z toho záživný film. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Jako náhled do problematiky obchodu s lidmi poměrně povrchní a přízemní, leč jako psychologická sonda do hlavy dívky, která musí dennodenně čelit nejhorším nočním můrám, velmi trefné a působivé. Co všechno je člověk ochoten udělat, aby si zachránil život a zmenšil utrpení? Téma pudu sebezáchovy zpracováno šikovně, avšak snímek nikdy neprokročí určitou hranici vkusu, což je škoda. Zde se mělo jít úplně na dřeň a jsem si jist, že talentovaná Jamie Chung by to ustála se ctí. Obchod s lidmi, prostituce, zneužívání a všudypřítomné násilí - to jsou věci, jež si zaslouží špinavý, bezprostřední a autentický pohled. Takhle je to lépe koukatelné, ale kontext působí malinko naivně. Navíc závěrečný bourneovský úprk je drobek nevěrohodný. Ano, sice mám hodně výtek, ale i tak se jedná o nadstandardní filmový zážitek. 7/10! ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Příběh natočený podle skutečné události z roku 1994, s dobrými hereckými výkony (velmi mě bavil Beau Bridges, taky Matt O'Leary nehrál vůbec špatně…). Eden (v hebrejštině Rozkoš), jméno hlavní hrdinky, nomen omen zajisté není! Rozkoší tento příběh není! ~ Snímek Eden nám zprostředkovává realitu obchodování s bílým masem, realitu novodobého otrokářství za účelem sexuálních služeb, přičemž /následují spoilery/ hranice mezi otrokem a otrokářem se s přibývající stopáží ztenčuje a následně ruší… O stockholmském syndromu bych nemluvil, dívka – po počátečním vzdoru, který nikam nevedl – racionálně došla k závěru, že je třeba postupně a vytrvale budovat podmínky, aby se útěk a odstřihnutí se od věznitelů zdařil… (Samotné odstřihnutí sledovacího náramku patří k nejsilnějším momentům…) ~ O svobodě, o hodnotě lidského života,… ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobre drama, kde hraje prim predevsim vyborna kamera. Jedine, co bych malinko vytknul je lepsi propracovanost scenare ohledne fungovani a vztahu uvnitr mafie. Postava, kterou ztvarnil vyborny OLeary, ne vzdy pusobi presvedcive. Palec nahoru davam i krasne Jamie Chung v roli nedobrovolne prostitutky. Film ma dobry zvuk, atmosferu a vice nez dobry vyber hercu, kteri nejsou uplne proflaknuti. Nikdy bych netipnul, ze tento film natocila zena. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ať žije business. Vydělávat prachy se prostě musí a ty policajtský platy jsou tak kurevsky nízký, to snad chápeš...Tak si sem tam přividělat na kolemdoucí holčičky přeci není nic špatného. Ona jen dělá, že se jí to nelíbí...Zkurvení američani. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Typická (ehm) Američanka Hyun-Jae (Jamie Chung) se poprvé dovolí napříč zákazu rodičů vyrazit s kamarádkou do baru. Zde po ní pokukuje sympatický mládenec, a ona se pod vlivem alkoholu nechá svézt (nebo svést?). Každopádně probuzení není vůbec příjemné, v kufru jedoucího auta a pak v budově plné dívek jako je ona, pod hrozbou trestů či drog nucených k prostituci. Eden (takovou dostane přezdívku) stoupá po místním žebříčku oblíbenosti u svých trýznitelů, až si vydobude možnosti o kterých se jí ani nesnilo. Nechá se zlákat a nebo využije možností k osvobození sebe nebo ostatních ? ... Mno, když nad tím tak přemýšlím, tak Jamie Chung vypadá (skoro celý film) jako by neuměla do pěti počítat (což možná taky bylo účelem, pro niž si jí únosci vyhlédli). Jinak film si vybral téma, které je samo o sobě dost citlivé, a film, i kdyby stál za kulový (jako že nestojí), by se nedal tak těžko odstřelit jako jiná lehkovážná témata. Rozhodně ale film stojí za úvahu, kolik takových "buněk" po světě existuje. Abych si přece jen něco málo zkritizoval, tak jsem nepochopil "pozici" jednoho z vůdců bandy - náctiletý klučina, jen o trochu málo starší než unesené dívky, stále na fetu, a i tak v pohodě kaučuje tunu mladejch holek? Vždyť by ho holky umlátili čepicemi. Ale je mi jasné, že od obrazovky se situace hodnotí ouplně jinak... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Neradno sa na prvom rande dávať dokopy s hasičom, najmä nie ak má odznak z hračkárstva... Spočiatku hnusne nechutný film o novodobom otrokárstve prosperujúcom priamo v USA, pričom okolo žijúci ľudia a „klienti“ to majú úplne v prdeli. Neskôr sa hranica medzi otrokom a otrokárom stenčuje až ju nevnímame a nakoniec nevieme, či pomsta vôbec príde alebo ani nepríde... ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Příjemně nepříjemný film, po dlouhé době takový který mi ani minutu nenudil. Skvělí herci v čele s Beau Bridgesem. Rozhodně má na víc než 68 %. Doporučuji! ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, ale čekal jsem to lepší. Na to, že je to kratší, tak mi přišlo, že na to čučím tak přes dvě hodiny. Docela hodně zamrzí, že v tom není skoro žádné násilí a už vůbec žádný sexík. Mohli toho předvést mnohem víc. Skoro žádný detaily, to je asi největší mínus. Herci mi taky nepřišli nějak zvlášť extra. Například ta střelba na (skoro) začátku byla hodně trapná, až amatérsky udělená. Některé scénky si opravdu zasloužily mnohem lepší napjatost. Na druhou stranu to má dost dobrou myšlenku (i když je podobných filmů mraky). Trochu se mi líbilo i to chování otrokyň. Bylo v nich vidět, že jsou fakt na dně a bezmocné. Kupodivu se mi líbila hudba, mohlo jí být o dost víc. Závěr snímku bohužel nic spešl. Jednou vidět to asi stojí za to, ale víckrát bych si to určitě nepustil. Aspoň to můžou promítat ve školách :D „Víš, jak jsem se přestala bát jehel?“ „Představím si někoho, kdo mi řeže ruku motorovou pilou, tahle malá jehla je oproti tomu nic“ ()

Reklama

Reklama