Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří se živí prodáváním dětí pedofilním zvhrlíkům. Kromě Leslie drží ještě stejně starého černošského chlapce Donnieho. Aby všechna ta zvěrstva Leslie s Donniem přežili, slíbí se věčné přátelství a společně unikají z reality do světa dle Knihy džunglí. Po deseti letech již nejsou v rukou únosců, ale stále jsou si nablízku, bez ohledu na činnost, kterou oba vykonávají - prostituci. Ale pak se Leslie dozví, že její rodiče jsou stále naživu... Film se dá rozdělit na dvě poloviny, které jsou obě stejně hrozné (po obsahové stránce), ale skvěle natočené. V té první, při únosu Leslie, se mi docela zvedal žaludek - hlavně při tom, s jakou rafinovaností oba únosci s dětmi pracovali - jak v nich vzbudili iluzi, že jim vlastně pomáhají, brrr. I přes závažnost tématu musím vyzdvihnout herecké výkony malé Ryan Simpkins i Toma Arnolda. Druhá část je o chloupeček slabší, i když slabší asi bude jen když se na to člověk dívá z tepla obýváku po šťastně prožitém dětství a dospívání. Opět musím vyzdvihnout Gillian Jacobs (Leslie starší) i Evana Rosse (staršího Donnieh). Menší role Johna Malkoviche potěšila... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od začátku natolik drsné, syrové a pod kůži i nehty se vtírající drama, že u mnohých scén jen sedíte se zachmuřeným, až depresivním výrazem v tváři a říkáte si, že tohle je poněkud silný šálek kávy, o to silnější, že se podobné věci prostě dějí a nejsou pouze dílem fantazie scénáristů. Pochválit musím obě herečky, které ztvárnily Leslie. Za působivost snímku musím hodnotit plným počtem. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Do bodky súhlasím s larelay. Inak dej je mierne iný, než ho líči Morien. Ide o príbeh dvoch detí (perfektne zvládnuté úlohy detských hercov mimochodom), ktoré banda pedofilov unesie a zneužíva. V dospelosti sa tieto deti stanú asociálmi, ktorí bojujú o svoje prežitie na okraji spoločnosti ... A dodám, že TOM ARNOLD a HAROLD PERRINEAU ako slizkí pedofili podávajú excelentne mrazivé výkony. (27.3.2009) Milá neneka: nevyjadrujem svoje "uznání nad excelentními výkony pedofilů", ale nad excelentnými výkonmi hercov, ktorí ich stvárnili. Tak zo mňa prosím nerob netvora. Alebo byť matkou je menejcennejšie než byť otcom ? (19.4.2009) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Neviem ani čo napísať ... ale predsa len: pri častiach s malou Leslie mi bolo veľmi ťažko a časť s dospelou Leslie sa mi páčila viac, ak sa to tak dá povedať ... celkovo ale, mi niečo v tom filme chýbalo, akoby to nešlo viac do hĺbky a pritom to bola výborná téma ... vo svete sa dejú príšerné veci, a hádam nie ste naivní a doteraz ste si mysleli, že nie. To hádam nie. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští přikrášlovači umí podat všechno tak, abyste si nakonec mile poplakali. Je jedno, zda jde o vyhlazování národů nebo, jako v tomto případě, únosy dětí pedofily a život na ulici. A mně se díky opakující se systematičnosti těchto Fordů filmu klonují komentáře. Ale vždyť oni ty své filmy taky klonují. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama