Reklama

Reklama

Ohavný Dr. Phibes

  • Velká Británie The Abominable Dr. Phibes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Phibes měl jednoho dne autonehodu, která mu změnila život. Při autonehodě přišel o svou ženu a ztratil půlku obličeje. Měl strašný vztek na doktory, kteří operovali jeho ženu a vyčítal jim že ji nezachránili. Doktor Phibes se chtěl doktorům pomstít tak, že na ně pošle morové rány jako v Egyptě, které by je zlikvodovali podle bible: mraky kobylek, armády žab, regimenty krys a další... (JayCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Chytnul jsem slinu na nějakej starší kultovní horor a padlo to na tenhle kousek. Popravdě jsem čekal o něco víc, ikdyž z výsledku zklamanej nejsem. Nejvíc mi celkovej dojem kazila ta detektivní linie. Vyšetřující vypadal komicky stejně tak jako jeho marný vyšetřování. Naopak Vince Price v roli Dr. Phibese předvedl skvělej výkon a jeho vraždy v podobě deseti egyptských ran jsou cool. Zub času sice trochu ubral filmu na síle, ale i tak se jedná o povedenej horor a měl by být povinností každýho hororovýho fanouška. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Moc krásný snímek a skvěle zpracovaný děj. Vincent Price v roli Dr. Phibese doslova exceluje a interiér jeho domu je místy opravdu nádherný (mechanická kapela např.). To, že deset morových ran knize Exodus neodpovídá je naprosto jedno, jelikož i tak se jedná i moc dobrou podívanou. Film si udržuje parádní, mysteriózně hororovou atmosféru po celou stopáž a své místečko si zde našel i dobře použitý černý homor. "Pánové, nemůže být v tomto klubu chvilku ticho?" :) Celkem bych se i vsadil, že zde trochu čerpal Wan inspiraci při SAW, aspoň tedy maska žáby a některé ostatní části filmu (a není jich málo) mi ho dosti připomněli. Taktéž odkazy na starší filmy zde divák najde. To vše uzavírá moc dobrý, až parádní, konec. The Abominable Dr. Phibes se tak pro mě stává do budoucna sázkou na jistotu! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak asi stejně jako dvojka kterou jsem viděl dříve. Phibes je senza chlapík a jeho vyšinutost nezná hranic. Hlavně vraždy jsou fakt bizarní a dost povedené jen škoda že příběh mě strašně nudil. Je to prostě stále jedno o tom samým. Price byl zajímavej i když nemůžu moct ocenit jeho herectví protože přeci jenom jen chodí. Což je sice pěkné ale ohodnotit to moc nejde. Zvířátka jsou pěkná a nebojí se kousnout. Ale i tak je to pro mě lepší průměr. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní a originální snímek, který nechce děsit, ale jen tak bavit (mě například pobavila vražda mosazným koněm, kterou by asi nikdo nečekal). Vincent Price je opět skvělý (i když prakticky nemluví) a jeho plán vyvražďování na motivy pohrom starověkého Egypta je skvělý a bizarní. Místy snímek trochu připomínal Priceův dřívější film Dům voskových figurín a místy také jistě sloužil jako inspirace pro tvůrce série Saw (zejm. vražda v masce žabáka). Tenhle horor je možná těžko stravitelný, ale své fanoušky si jistě najde. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že se jedná o takovou retro vyvražďovačku s některými moc "pěknými" nápady, jak sprovodit člověka ze světa. Ve skutečnosti by většina způsobů ve filmu ukázaných vůbec nefungovala, ale přesto nebo zrovna proto, že jsou úmrtí podaná s nadsázkou a s jasnou nesmyslností, jsou zábavná. A dokonce mě u filmu napadlo, že autoři současného hitu Saw se nechali, hlavně poslední pasti, inspirovat při psaní scénáře. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • K útoku krys mělo původně dojít na lodi, ale režisér Robert Fuest nakonec zvolil letadlo, protože z lodi by se dalo uniknout. (liquido26)
  • Na motívy tohto filmu zložila horror-punková skupina The Misfits skladbu s rovnomenným názvom na albume "American Psycho". (Krasko666)
  • Dr. Phibes prvně promluví až ve 32 minutě filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama