Reklama

Reklama

Ohavný Dr. Phibes

  • Velká Británie The Abominable Dr. Phibes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Phibes měl jednoho dne autonehodu, která mu změnila život. Při autonehodě přišel o svou ženu a ztratil půlku obličeje. Měl strašný vztek na doktory, kteří operovali jeho ženu a vyčítal jim že ji nezachránili. Doktor Phibes se chtěl doktorům pomstít tak, že na ně pošle morové rány jako v Egyptě, které by je zlikvodovali podle bible: mraky kobylek, armády žab, regimenty krys a další... (JayCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Chytnul jsem slinu na nějakej starší kultovní horor a padlo to na tenhle kousek. Popravdě jsem čekal o něco víc, ikdyž z výsledku zklamanej nejsem. Nejvíc mi celkovej dojem kazila ta detektivní linie. Vyšetřující vypadal komicky stejně tak jako jeho marný vyšetřování. Naopak Vince Price v roli Dr. Phibese předvedl skvělej výkon a jeho vraždy v podobě deseti egyptských ran jsou cool. Zub času sice trochu ubral filmu na síle, ale i tak se jedná o povedenej horor a měl by být povinností každýho hororovýho fanouška. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf. Scény s Vincentem Pricem jsou dobré a on sám je fakt démonický (i když mi občas vadila jeho přílišná teatrálnost). Stylizace do detektivního temného až černého fantomového románu počátku 20. století mi přišla v pohodě. Myslím si, že tohle byl mokrý sen Tima Burtona. Caroline Munro pouze na fotkách je zajímavý článek filmu (nebyl jsem si jist, jestli je to ona a nakonec jsem zjistil, že ji do závěrečných titulků ani nenapsali). Přesto mě to ale nezasáhlo, jak jsem čekal. Místy mi to přišlo dokonce až nezáživně nudné a ukecané. Pro mě tohle rozhodně není nejlepší film ani role Vincenta Price. Ale tak mám za sebou aspoň další (už 72.) kousek z knihy 101 hororů, které musíte vidět než umřete). ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skutečně celkem originální horor. Tím nemyslím příběh jako takový, protože pomsta šílence za smrt manželky příliš originální není, ale to pojetí. Doktor Phibes skvěle zahraný Vincentem Pricem a jeho Henchgirl jsou skutečně vraždící páreček k pohledání. Vraždy podle biblických morových ran jsou nápadité a originálně koncipované. No a ten zbytek je také poměrně bizardní - např. ta Phibesova vilka s umělou kapelou, opalování obličejů voskových figurin atd. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní a originální snímek, který nechce děsit, ale jen tak bavit (mě například pobavila vražda mosazným koněm, kterou by asi nikdo nečekal). Vincent Price je opět skvělý (i když prakticky nemluví) a jeho plán vyvražďování na motivy pohrom starověkého Egypta je skvělý a bizarní. Místy snímek trochu připomínal Priceův dřívější film Dům voskových figurín a místy také jistě sloužil jako inspirace pro tvůrce série Saw (zejm. vražda v masce žabáka). Tenhle horor je možná těžko stravitelný, ale své fanoušky si jistě najde. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv a kdekoliv a znovu se budu dívat na neodolatelného V.Price v roli příšerného Dr.Phibese. Všechny ty rozkošné vraždy prováděné s grácií a zvráceným humorem připomínajícím hrůzy apokalypsy. Nejraději bych je všechny do detailu vypsal, což by však znamenalo ochudit diváka o to nejlepší. Netopýři (zde sice kaloni, ale nechť), krysy, žabí maska, ale úplně nejlepší jsou hladová sarančata! Poetické scény se střídají s vraždami a jejich bezvýchodným vyšetřováním. Oku lahodící kamera zachycuje detaily i karnevalovou hru barev. Britský černočerný humor se zde mísí s bizarností, jaké jen jsou Angličané schopni. Aby taky ne, když dali světu černý román a každý druhý dům v Británii se chlubí vlastním strašidlem...v dálce jsou slyšet varhany a hrdelní smích... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Na motívy tohto filmu zložila horror-punková skupina The Misfits skladbu s rovnomenným názvom na albume "American Psycho". (Krasko666)
  • Vraždy jsou inspirovány deseti morovými ránami ze Starého zákona. Ve filmu zazní to, že pořadí vražd odpovídá tomu, jak je pořadí morových ran zobrazeno v knize Exodus, ale toto pořadí bylo ve skutečnosti úplně jiné a povaha některých ran se také zcela odlišovala - např. místo komárů se ve filmu objevili netopýři. (liquido26)
  • Vulnavia měla být původně dalším z Phibesových mechanických robotů, pouze měla vypadat více jako člověk. Její jméno, Vulnavia, se divák dozví až deset minut před koncem filmu. (liquido26)

Reklama

Reklama