Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 2
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (537)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohodě film. Není to sice ten typ filmu, na který by jste si i po roce vzpoměli, ale je to příjemná a zábavná podívaná. Robert De Niro je jako vždy skvělý a vtipný. Michelle Pfeiffer také zahrála v pohodě a také se mi líbil výkon Johna D'Leo a nádherné Dianny Agron. Příběh je takový jednodušší, Giovanni Manzoni je bývalý mafián a s celou jeho rodinou jsou v programu na ochranu svědků. A téměř celý film sledujeme jak si "užívají" života v jedné francouzské vesničce. Potěšilo mě, že v příběhu mají výraznou roli i Manzoniho děti, líbilo se mi, že film se zaměřuje i na ně. V závěru filmu se pak dočkáme pořádné akce. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na poměry posledních filmů Luca Bessona i Roberta De Niro jsou Mafiánovi rozhodně nadprůměrná zábava se stylovým černým humorem a svižným tempem. Ovšem opravdu dobrou komedii z nich dělá fakt, že příběh zdaleka nestojí jen na De Nirovi a zajímavé jsou také ostatní postavy - členové jeho rodiny i agenti FBI. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně roztříštěné a nevyrovnané, že ani vlastně nevím, zda se mi to líbilo, nebo ne. Je jasné, že se zde Luc Besson snaží o mafiánskou poctu s pekelně černým humorem. Jenže k čemu to je, když postavy jsou tak amorální, až jsou divákovi úplně u řitě a po většinu stopáže se vlastně vůbec nic důležitého nestane. A když už to ke konci spěje k hezkému akčnímu završení, tak i ten dokáže Besson dosti promrhat. Na druhou stranu se zde několik opravdu vtipných momentů rozhodně najde (scénka v kině nemá chybu) a De Niro a spol. si to i přes plochost a nesympatičnost postav hodně užívají. A navíc za akční polohu cute Dianny Agron s bouchačkami v ruce zkrátka tu třetí hvězdu přihodit musím ;) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tahle povedená rodinka mi hodně sedla. Fantastické obsazení všech rolí (Dianna Agron velmi atraktivní), super zábavný děj (zvláště to finále v posledních 20 minutách nemá chybu a připomíná Bessona ve vrcholné formě jeho starší tvorby) a fajn soundtrack. Ne vše tam sice funguje na 100 %, ale osobně jsem si to z mnoha důvodů užil, a proto mám tendenci ten film spíš nadhodnocovat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Neříkat kurva? To je tak dobrý slovo, že je někdy kurva dobrý... '' --- Abych plynule navázal na větu De Nira z filmu, kde se ohrazuje proti Tommyho připomínce proč tak často používá slovo kurva. Bohužel já říkám, nebylo to kurva dobrý. A přitom mohlo být. De Niro je takovým archeotypem mafiána díky jeho dřívějším slavným rolím, Tommy je zase klasickým agentem nějaké tajné služby. Dát tyhle dva dohromady k tomu Michelle mi znělo velmi slibně. Navíc příběh o neustále prchajícím mafiánovi, kterej mluvil díky čemuž je zařazen do programu ochrany svědků protože jde po něm celej mafošskej klan... Jenže když ani tato herecká esa nemají co hrát, je to těžké. Při sledování filmu jsem se zasmál opravdu jen jednou a to při oznámení ve filmovém klubu, že ohlašovaný film nedorazil, ale bude se promítat něco jiného ale také z USA.. :-). Film je dobrou oddechovkou, proteče vám před očima jak voda po jarním deštíku a nezbyde nic... Nejzábavnější film sezóny jak píše cervenak? Ani náhodou. Příjemné, ale průměr. A na závěr dodávám, kurva - že jsem se nestal profesorem matematiky! :-) Tři sklenky hnědé vody. * * * ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku a Normandii. (M.B)
  • Kniha, podľa ktorej je film natočení sa dočkala i sequelu s názvom "Malavita Again" a vyšla v roku 2008. (belinko)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama