Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

sud 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jinými nekonečnými seriály je toto skvost. První série se mi opravdu líbila už když to dávali prvně a byl jsem malej. Líbila se mi i později, když to opakovali. S přibývajícími díly kvalita rapidně ubývala a poslední díly byly stoprocentně na odpad! (první sérii bych dal možná i čtyři hvězdičky). Celkově myslím, že ty dvě hvězdičky jsou tak akorát hodnocení globálně pro celý seriál. Je to sice hloupost, ale ve stínu toho všeho "Dallas" je pojem, mockrát skloňovaný, parodizovaný, terč mnoha vtipů (Má to 150 IQ a kouká to na televizi....Tři báby čuměj na Dallas) a jeden z nejslavnějších projektů, které běžely v televizích po celém světě. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bože, jak já se u tohohle seriálu nasmál .... Smůla, je, že tohle ale NENÍ komediální seriál. Jenomže ono prostě nešlo se nesmát, i když tohle tvůrci v úmyslu určitě neměli. Tou nejsměšnější figurkou byl samozřejmě J.R., jenž se stal nadlouho synonymem pro slovo "záporák". Klasický tvrdý byznysmen, který neváhá "ze hry" vyšachovat i vlastní rodinu, se stal takovým předobrazem a vzorem spousty dnešních českých podnikatelů, kteří převzali s naprostou samozřejmostí jeho manýry. ()

Reklama

AngiS 

všechny recenze uživatele

OMFG! (a to zkratky opužívám minimálně) Vzpomínám, jak jsem jako malá na to koukala s matkou.. Nemohla vynechat jedinej díl, kdyby bylo hodnocení na ní, pět hvězd by nestačilo. Nikdy nezapomenu jak brečela, když zabili Bobbyho :D Další nezapomenutelný zážitek byl, když z nějakýho časáku sestrojila neuvěřitelně ohromnej plakát celý rodiny.. Nakonec tuhle odpornost pověsila v obýváku nad gauč :DD Táta se mezitím vztekal vedle v pokoji a prostestoval, být hodnocení na něm, tak by odpad byl málo :D Co se týká mě.. sem neutrální :D Z Bobbyho ve sprše sem poznamenaná do teď :DD ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Ano, není to bůhvíjaký skvost, ale vždycky jsem se na to rád díval a Džejár byl mým oblíbencem. Se ségrou jsme si vzali dětský kufřík s obrázkem Šmoulů, nastrkali do něj pár "dokumentů" a na jednoho z největších seriálových sviňáků si dokonce hráli. No a ta Bobbyho zdánlivá smrt a Pamelin sen, roztáhnutý na třicet dílů, to byla lahůdka... :-) (63.) ()

anli 

všechny recenze uživatele

Dnes vlastně klasika a předchůdce nekonečných seriálů.Velká sága jedné naftařské a rančerské rodiny,kteriu zná snad každý a byl to jeden z prvních seriálů USA,který vstoupil na porevoluční obrazovku ČT.Vcelku slušně napsané postavy i zápletky a poměrně dobří herci.seriál dělali koukatelným a místy i zajímavým.Občas trochu příběh zaskřípal(návrat Patricka Duffyho do seriálu na nátlak fanoušků,když ho předtím scénaristé nechali zemřít je přesnou ukázkou scénaristické hlouposti a jednoduchosti-u nás by tohle neprošlo)a občas byl opravdu k popukání,ale když vidím,co se dnes točí,zejména v žánru telenovel,tohle je pořád"o něčem"a slušný průměr.A úvodní melodii zná snad každý.U mě Texaských 50%. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (82)

  • Barbara Bel Geddesová, představitelka Miss Ellie, opustila v roce 1984 seriál kvůli neochotě producentů zvýšit jí honorář. Nahrazena byla Donnou Reed, které bylo po návratu Bel Geedsové vyplaceno vysoké odškodné. (Olík)
  • V komunistickém Rumunsku byly z epizod seriálu vystříhávány eroticky zabarvené scény. (JoranProvenzano)

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama