Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (537)

somnar 

všechny recenze uživatele

V tom filmu vystřílí víc mafiánů než Robert De Niro holka, co hrála v Glee a zpívala tam I feel pretty/unpretty. Vlastně jsem se docela bavil, i přesto, že všechny postavy jsou brutální asociálové, co vám narvou nohu do ucha za jeden křivej pohled. Jinak ale chtějí mít sex jen s pravou láskou (ta holka z Glee) nebo nesnesou, když synek u večeře řekne slovo fuck (Michelle Pfeiffer). Jasně, Lucu. 65% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mě, že film měl docela kolísavou úroveň i když to mohlo být zapřičiněno tím, že co dvacet minut byl film přerušen. V kině Lucerna se mně to nestalo poprvé a nevím, zda tam pracují takový amatéři, nebo je tam špatná technika, nebo filmům nepřející vzuch, ale vím, že tohle na zážitku z filmu fakt nepřidá. Film má zpočátku komediální nádech těžící z konfrontace amerického a francouzského způsobu života (likvidace samošky v podání Michelle byla jedinečná ), pak přepíná na drsnějí humor v duchu hesla my jsme mafiáni, kdo je víc, a vše zakončuje poměrně vážně udělané akční finále, které však v sobě nemá žádnou akční scénu, jen bum-bum a pic - pic . Za nejluxusnější považuju scénu kdy Robert s Tommym sedí v kině a uvaděč oznamuje změnu programu a na místo plánovanýho filmu, promítnou film Martina Scorseseho Mafiáni a záběr na Roberta, to bylo fakt výborný, byť je možný, že ne každý divák tenhle fórek pochopí, ale to není má starost. Robert i Mišel jsou v pohodě, hrají tak jak to tenhle film potřebuje, Tommy není příliš výraznej a za zmíňku stojí ještě Dianna Agron a to proto, že by stála nejen za zmíňku, ale i za hřích i když po tý její tenisový hře u rybníka bych asi krapet vahál. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od filmu od Luca Bessona s Robertom De Nirom v hlavnej úlohe človek čaká veľa. Toto bol ale omyl desaťročia. Už ten nápad o rodinke mafiánov, v ktorom sú puberťáci v hlavnej úlohe je šialený. Iste, originálny názov filmu je The Family (rodina) a nič o mafií, ale vo filme sa skutočne jedná o aspoň jedného člena rodiny, ktorý je viac menej mafián. Tento film si ani nemal brať do huby skvelých Goodfellas. Jediné pozitívum filmu bol Tommy Lee Jones, ktorého postava bola však úplne zbytočná a akoby ani nedopísaná. Ešte jedno malé pozitívum bolo, že tam mnoho puberťákov dostalo na hubu, pomerne drsným spôsobom. Inak je to odpad ako vyšitý. Veľké sklamanie. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že byly časy, naposledy asi 5 minut před filmem, kdy jsem o Lucově poslední tvorbě mírně pochyboval. Teď mu děkuju, že mě přesvědčil, jak pevně a neotřele dodnes udrží péro v ruce a švihá s ním jak za mlada. A že nezapomněl, jak se důstojně usadit na stoličku a buzerovat na place k mojí naprosté blaženosti. Snad mu to pár filmů zase vydrží. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohodě film. Není to sice ten typ filmu, na který by jste si i po roce vzpoměli, ale je to příjemná a zábavná podívaná. Robert De Niro je jako vždy skvělý a vtipný. Michelle Pfeiffer také zahrála v pohodě a také se mi líbil výkon Johna D'Leo a nádherné Dianny Agron. Příběh je takový jednodušší, Giovanni Manzoni je bývalý mafián a s celou jeho rodinou jsou v programu na ochranu svědků. A téměř celý film sledujeme jak si "užívají" života v jedné francouzské vesničce. Potěšilo mě, že v příběhu mají výraznou roli i Manzoniho děti, líbilo se mi, že film se zaměřuje i na ně. V závěru filmu se pak dočkáme pořádné akce. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Predtým, než Robert De Niro (Giovani Manzoni) zbije inštalatéra, pomyslí si na citát od Al Caponeho: "You can get further with a kind word and a gun, than you can with just a kind word" (v preklade: "Slušne požiadať s pištoľou v ruke, je lepšie ako slušne požiadať bez nej"). Robert De Niro túto frázu preniesol už ako Al Capone v snímke Neúplatní (1987). (belinko)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama