Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

subic 

všechny recenze uživatele

To je ten film s tím cabrioletem Cadillac, dlouhým jak tejden, co má pod nárazníky zlato, v křidelkách heroin, v baterii diamant a ten největší uprostřed volantu. Kdo jiný to tam napěchoval než Louis de Funès, který navíc na zboží celou cestu dohlíží. Je ho potřeba přepravit po vlastních z Neapole, je vidět Neapolský hrad, do Bordeaux, kde se má nalodit na loď na Floridu. Bourvil tu sice hraje ťulpase, jako vždy, ale cestou na to přijde. 71% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až mi jednou nějaký bohatý gangster rozloží můj vůz na anionty a kationty, tak přijmu jeho nabídku na projížďku Cadillacem, i když mi dobrák Antoine šeptá do ucha, že to není nejlepší nápad. Jenže já se bavil a to zejména ve chvílích, kdy de Funès rozjel své neurotické kousky - při demonstrování opravy auta, s kulturistou ve sprše či při svém tradičním odsekávání. A ta čtvrtá hvězda je za dokonale žárlivého holiče, jehož zběsilé troubení, úlisný knír i sličnou přítelkyni si budu dlouho pamatovat. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Smoliarove problémy si predstavujem inak. Rola Antoina mohla byť viac absurdnejšia alebo premyslená. Ale aj tak nechápem, na akom banálnom nápade sa dá prostredníctvom perfektných vychytáviek postaviť príjemná jazdy s Funèsom, ktorý mohol viac, než len sekundovať. Dej sa dal a mohol skrátiť, pretože hlavne Bourvilovi postupne dochádzala para a bolo to aj dosť citeľné. Každopádne po fantomasovských sériách konečne je to pre mňa konečne kvalitnejšia funèsovka. Aj keď len na 65%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na Smolaři jde poznat, že tady se Louis de Funès teprve rozjížděl a ještě neřádí tak moc, jak ve svých pozdějších filmech. Na druhou stranu mu zde sekunduje skvělý Bourvil, kterému jeho role sedla jak ulitá a spojení těchto dvou herců bylo geniálním tahem, který se naplno projevil až v jejich pozdějším společném filmu Velký flám. Ve Smolaři se dvojice z mého pohledu ještě obrazně řečeno trochu oťukává, oba však své role zvládli perfektně, snímek je vtipný, sympatický, dobře natočený, prospěla by mu každopádně kratší stopáž, čímž by se eliminovaly určitá slabší místa. Tak či tak dobrá práce, pobavil jsem se. 7/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mělo jít o vychytralý plán, nakonec se z toho stala bláznivá sledovačka – během které vlastně nebylo jasné – kdo je ve skutečnosti ten „smolař“. Zpočátku to byla vážně prdel - Bourvil perlil nejen slovně, ale i svými trampotami, balením holek a naivitou, Louis de Funès zase coby šéf povedené partičky gangsterů, kteří se sami často dostávali do problémů. Užíval jsem si to co to jen šlo, humor, postupné ztráty cenného nákladu i atraktivní děvčata – ovšem v poslední třetině tomu začal pomalu docházet dech. Možná to bylo tím, že to v TV končilo až po půlnoci a mě se chtělo už chrápat, možná tím, že tvůrcům začali docházet vtipné nápady – no nevím, každopádně lepší průměr. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Pri nakrúcaní sa Louis de Funès (Léopold Saroyan) sťažoval , že jeho postava má v scenári omnoho menej dialógov ako postava kolegu Bourvil (Antoine Maréchal). Režisér Gérard Oury ho ubezpečil, že jeho herecké umenie spočíva hlavne v neverbálnych prejavoch, ale to komikovi nestačilo. Napokon do filmu pridali slávnu niekoľkominútovú scénu v sprche, keď sa drobný a vetchý Funès umýva vedľa obrovského svalovca. (Raccoon.city)
  • Ve filmu se objevuje zelené, bílé a červené auto, což jsou i barvy vlajky Itálie, ve které se natáčelo. (camper)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno