Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nejživější, energií nejnabytější a nejnebezpečnější Louis De Funès, jakého znám. Prvních, řekněme pět, zhlédnutí nám nezbývá, než se popadat za břicha,a poté, když už známe všechny geniální scénky nazpaměť, musíme stále více obdivovat skutečně smrtící výkon, jakého se tady menší, podsaditý, četníček s vysokým čelem dopustil. Jako by toho nebylo málo, je osazenstvo místní četnické stanice složeno naprosto nepřekonatelně, kdy Funèmu zdatně sekundují Michel Galabru a Jean Lefebvre, kteří všichni dohromady umí zatočit se všemi neplechy páchajícími neřády, nudisty a ostatními zločinci tak, jak si zasluhují. Snad jen ta představa "plážového" života francouzské nové mládeže časem trochu vyčpěla. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, píše se rok 1964 a na svět přichází první film dnes už legendárních Četníků. Louis de Funes je hereckou extratřídou o tom není pochyb, ale co je na něm asi nejlepší je hlas pana Filipovského. Tento film prošpikovaný tím nejlepším francouzským humorem je pro mě klasikou a tím pádem hodnocení nebude při zemi. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po několika letech viděl tento první díl četníků, ale je to těžký ohodnotit. Mně to trochu přiapdá, jak kdyby to byly dva navzájem propojený filmy. Jednak je tu skvělej film s Louisem de Funesem o příjezdu do St. Tropez, honu na nudisty, atd..., ale na druhý straně se do toho neustále připomíná ta druhá (dost nudná a místy trapná) dějová linie o tom, jak si Genevieve Grad našla nový kamarády. Genevieve Grad sice byla krásná, ale měl jsem z toho chvílema pocit, že hrála nějakou mentálně zaostalou a stejně na mě působili i ty její kamarádi. Když do toho teda připočítám, že je to první díl série četníků a pak nostalgický vzpomínky, kdy jsem v dětství znal všechny díly nazpaměť, tak bych dal nejradši tak 3,5 hvězdičky. 3,5 dát nejde, takže přidávám ještě 0,5 hvězdičky za Fugase. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak já teda nevím. Všichni tu z prvního dílu četnické série dělají totální kult a mě teda nikdy nijak extra nebavil. Pustil jsem si to nedávno a nic moc se na mém názoru nezměnilo. Řekl bych, že Funes má teda určitě lepší filmy a to i v rámci četnické série. Já jsem holt spíš na ty totálně ztřeštěný a ulítlý komedie a to tahle zrovna moc není. Takže nevím v čem spočívá to kouzlo. Asi je to tím, že tenhle film přivedl Louise významně na scénu a lidi si to s tímto faktem spojují. Jinak nevím v čem to tkví. Já prostě to nadšení nesdílím.40% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak to máme deset centimetrů, takže deset dní v chládku !!" - "Cože ?? " - "Ale tati, basa je přece plná !!" - "Tak to já nebudu obtěžovat a stavím se jindy.." ;) To já se ovšem setkání se strážmistrem Cruchotem, kterému rovněž stejně jako famóznímu Funésovi s Filipovským pár centimetrů scházelo, když jim však bylo naděleno měrou vrchovatou jinde, nikdy nebráním, vždyť Giraultova četnická kultovní série, kterou zdobí slavný ústřední motiv Douliou douliou legendárního Raymonda Lefévra, mě bavila už jako děcko.. Přiznávám, že dnes s odstupem času a nespočtu projekcí, se mi Četníci objektivně jeví jako obyčejné letní vpravdě nenáročné komedie převážně stojící na jednoduchém gagu, jejichž popularitu u nás silně ovlivnil ten úchvatný dabing, znovu s Filipovským v čele podobně jako třeba u Mrazíka, nicméně tu občasnou hlušinu, co té mírně přepjaté kritice policejních složek, tématu humoru, které je oblíbené snad všude na světě, lehce podráží nohy, i poněkud banální příběh dokonale vynahrazuje náš milovaný Fufu, perfekcionista a nejslavnější francouzský komik, se svými cholerickými výstupy plnými proudů slov, šílené mimiky a gest.. Navíc Četníkům neupřete ani hromady hlášek a překrásná Geneviéve Grad v roli Nicole rozhodně také nikoho nemůže naštvat.. Škoda, že si tvůrci nevzali k srdci Cruchotova slova z tohoto filmu, jak není důležité množství, nýbrž kvalita, a pěkně tuhle kravku podojili, když přišli s pokračováními, o jejichž zdařilosti by se dalo úspěšně pochybovat, nicméně to už je zkrátka úděl kasovních trháků.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Na jachtě „Olnico“ patřící zlodějům je zavěšena panamská vlajka. (džanik)
  • Filmovanie prebiehalo v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez. Scény zo žandárskej stanice sa nakrúcali na Place Blanqui a zábery z nábrežia na Quai Jean Jaurès 7. Prístav, kde kotví jachta Olnico, ktorú má prenajatú Američan (Giuseppe Porelli), sa nachádza v Saint Tropez a menuje Quai Suffren. Okrem iného sa natáčelo tiež v ateliéroch Riviera v Nice. (dyfur)
  • Četnická stanice Saint-Tropez se v šedesátých letech stala turisty nejvíce fotografovaným objektem v tomto letovisku. Za popularitu vděčí jednoznačně slavné filmové sérii. (WolfR)

Reklama

Reklama