Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Takový konec si Četníci nezasloužili! Jestliže minulí Četníci měli problém s tím, že jejich humor byl naprosto trapný, tak tihle Četníci mají problém s tím, že jsou neuvěřitelně nudní. A ta nuda se táhne celým filmem, je to v podstatě o ničem. Tohle už ani jako Četníky, pokračovaní mé oblíbené ságy, neberu. Dal bych odpad, ale prostě si nemohu pomoci, a poslednímu filmu, mistra humoru, Louis de Funeho, dávám, alespoň za něj, 1 hvězdu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

No a máme tu posledný film o slávnych francúzskych policajtoch. Môžeme sa opýtať, či nás očarí niečím novým. Vlastne áno. Každý, kto videl predchádzajúce diely a užil si ich, mal by sa pozrieť na tento.Podľa mňa dej nie je nudný. Čo sa týka humoru, nesklame. Musím však priznať, že niektoré veci sú dosť podobné tým, ktoré sme videli predtým. Ale koniec koncov je to malá nevýhoda a Louis de Funes samozrejme odviedol dobrú prácu ako obvykle. 6/10 ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Funesovi a jeho nezapomenutelném Cruchotovi docela ulítávám, ty komedie mě prostě baví, zvlášť, když ten humor není připitomělý a dabuje František Filipovský. Ale bohužel, všechno se jednou omrzí. Tohle taky. Prostě už toho bylo dost a i když se ani nenudíte, bavíte se, nemůžu hodnotit výše než, protože je to prostě stále o tom samém... Škoda. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pseudointelektuální kecy o lidové zábavě hodˇme do koše - má to být snad zábava pro slony? Scénář je v porovnání s prvními díly poněkud infantilní, ale v tomto stále nepřekonává "Mimozemšťany" a i když narativ kulhá na obě nohy zdárně to kompenzuje řemeslně dokonalá režie.  Jacques François ve své typické vedlejší roli nikdy nezklame - vlastně docela nedoceněný herec. Závěr je jednoznačný: stále je to Louis de Funès a to sakra i po 40 letech znamená něco vyjimečného. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru o zvláštnosti režisérskej pozície v súvislosti s týmto filmom prehovoril v roku 2010: „Zatiaľ čo film by nemohol byť dokončený bez Louisa de Funèsa, pokojne sa dokončil bez svojho režiséra. V tom je krutosť tohto povolania." (Arsenal83)
  • Scenárista Jacques Vilfrid našel pro film námět, když se z tisku dozvěděl o výcviku žen v četnické škole ve Fontainebleau. Projekt, který otevíral ženám tuto možnost, byl ve Francii zahájen v roce 1981. (raininface)
  • Během natáčení zemřel režisér Jean Girault, zároveň nejlepší přítel Louise de Funèse. Původně se pod jeho vedením měl natáčet i další film četnické ságy s názvem "Četník u Waterloo", v němž by Cruchotova parta cestovala časem. Bohužel o rok později zemřel i Louis de Funès a tak sedmé pokračování zůstalo jen v šuplíku. (fandalehy)

Reklama

Reklama