Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozlúčka s legendou, ktorá samozrejme nemá na tie prvé časti, na strane druhej sa vtedy ešte vedela normálne politicky onehdy korektne pustiť do rasistických narážok a nikomu to nevadilo. Vtedy, keď niekto upozornil na černošku, že je čierna, dal sa z toho urobiť žart, dnes by už nasadzovali putá. A Funes by dostal za svoju kariéru minimálne doživotie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel mi pripadá ako taká variácia na American Pie v ktorej sa banda starých žandárov správa jak pubertiaci. Polovicu filmu sa pri pohľade na ženské kolegyne správajú jak retardi a druhú zase jak nevychované prasce, ktoré neustále ohmatávajú kolegyne. Me Too by ich hneď poslalo do basy. Čo pochváliť? Aspoň sa vrátila Claude Gensac ako Funesova manželka. Ale všetci tu už pôsobia strašne staro a opotrebovane. Žiadne nové nápady tento diel neponúka. To že tam majú ženské kolegyne sa nijak poriadne nevyužilo. To už aj pornofilmy zvykli mať vtipnejšie scénky. Dokonca aj tá jedna hromadná havária pôsobí fádne. Tŕ druhú hviezdičku dávam fakt len tesne, lebo nechcem byť až tak krutý na poslednú Funesovku. Ale rozhodne má na konte oveľa lepšie filmy, ktoré na rozdiel od tohto, fungujú aj po rokoch. 3/10. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

ZNARODNENÁ ZAUJIMAVOSŤ - najprv mi bola uznaná -potom ju pridelil admin z neznámych dôvodov inému-dôvod mi nebol zdelený-so zaujímavosťou som prišiel ako prvý ,ale ani to nestačilo..................... 19.5.2013 16:03 smazat zprávu přesunout do složky Anonym od ČSFD posel Milý uživateli, tebou zaslaná zajímavost k filmu Žandár a žandárky (1982) byla právě schválena. Děkujeme za přispění. Text tebou zaslané zajímavosti: Filmovanie prebiehalo v Saint Tropez,v tejto poslednej časti zo série o žandároch,žandari zmenili starú žandarsku stanicu za novu - v novej lokalite: Rue François Sibilli 9-23, Saint-Tropez. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto nám komunisti do kin pouštěli, proto mám na "Četníky" nostalgické vzpomínky. Pamatuji si, jak jsme na to byli s kluky v kině a pak jsme si četnice mezi sebou rozdělili. Každopádně se jedná o klasickou francouzskou komedii těch let. Dnes se to asi mladým líbit nebude. My jsme v mládí neměli internet a torrenty. Výběr byl malý a takový, jaký nám byl nabídnut. V této komedii člověk krásně zavzpomíná na staré časy sedmdesátých a osmdesátých let. Krajina ještě nebyla tak zdevastována civilizací, staré auta, tak nějak život po staru. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň četnické série. Bohužel zde už tvůrcům evidentně došli téměř všechny nápady a je to už spíš vaření z vody a kopírování toho co bylo v předchozích dílech. Snad jenom ty mladý pěkný četnice (z výjimkou tý černý mužatky) za něco stojí a je na ně celkem pěknej pohled. Dvakrát škoda, protože za povšimnutí stojí i fakt, že nás spolu s tímto filmem opustili i dvě velké osobnosti Francouzské komedie. Louis de Funes a režisér Girault. Přál bych jim důstojnější rozlučku, ale nepovedlo se. No co už dám 20% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1979 a auto majitele jachty je Cadillac Fleetwood Limousine z roku 1978. (frolish01)
  • Michel Galabru o zvláštnosti režisérskej pozície v súvislosti s týmto filmom prehovoril v roku 2010: „Zatiaľ čo film by nemohol byť dokončený bez Louisa de Funèsa, pokojne sa dokončil bez svojho režiséra. V tom je krutosť tohto povolania." (Arsenal83)

Reklama

Reklama