Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií s Louis de Funésem. Bohužel více než trošku mi zde překážely všechny scénky s Funésovou dcérkou a její partou. Byly více než nudné a dostávaly velmi mnoho prostoru. Samozřejmě když zrovna úřadoval de Funés, tak to byla paráda. Obrovskou pochvalu si rovněž zaslouží František Filipovský za naprosto kultovní dabing. Bohužel už byl film v televizi tak často, že se již dávno stal okoukaným, takže když si ho po delší době zopakujete, tak už nemá takové kouzlo jako poprvé. 3* ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Jean Girault natočil úspěšné filmy Pouic-Pouic a Faites sauter la banque, které byly vlastně víceméně první, které vsadily na Louise de Funése v hlavní roli. Spíše než pro Louise však byly výhrou právě pro Giraulta, kterému producenti svěřili tuctový scénář policejní komedie okořeněný jen prostředím Cote d'Azur. Jenže ti samí producenti Giraultovi původně nechtěli dovolit obsadit Funése potřetí. V plánu byli buď Darry Cowl (Belmondův účetní z Muže z Hongkongu) nebo Francis Blanche (otec Delonovi vyvolené v Černém tulipánovi nebo Bourvilův bratr v Zelené kobyle). Oba naštěstí odmítli a tak si Girault prosadil svou. Angažoval tedy dále dvojici Guy Grosso-Michel Modo a své oblíbence Jeana Lefébvra, Christiana Marina a Pierra Mondyho jako rotmistra Jeroma Gerbéra. Mondyho mám sice rád, ale to, že v předevečer natáčení odmítl, bylo pro sérii nakonec přínosem. Jeho nezapomenutelný náhradník Michel Galabru ovšem Saint-Tropez nesnášel a roli přijal z přátelství k Louisovi. První díl pak navždy změnil kariéru všech zúčastněných. Těm gagům, které jakoby vypadli z Funésových oblíbených němých grotesek se prostě nedá odolat. A tak když přimhouřím oči nad nudnými scénami s Genéviéve Gradovou, dávám 5*. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Musím (s hlbokým zármutkom) skonštatovať, že "žandárománia" a zábava okolo tohto Funèsovho fenoménu je čistým priemerom, resp. ľahučkým nadpriemerom. A nielen táto sága, všeobecne zjednodušené "kultizovanie" či "mýtizovanie" komédií býva jedným z tradičných iluzórnych klamov filmografie. To, na čom sme sa kedysi všetci zabávali mi dnes vôbec nesedí, na dobrý gag sa čaká dosť dlho a herecké prehrávanie je na bežnej koľaji. A chýba poriadna krimi zápletka! Toto nemá ani na Hitchcockovo Chyťte zlodeja, ktoré patrí do majstrovej druhej či tretej desiatky. Nezachránia ani nostalgické songy. Tvorcovia mohli viacej obkukať čo to z filmu Niekto to rád horúce alebo niečo na ten štýl... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Funèsov humor nie je môj obľúbený, no film mal veľa scénok, ktoré akoby vypadli z mnohých momentov, ktoré sa nám dejú v živote a boli skvelo zábavne spracované. Aj keď neboli príliš výrazné a celkovo film ako taký nie je veľmi výrazný, tak Geneviève Grad mi spríjemnila celý film, lebo som na nej vedel nechať oči a k tomu Saint Tropez, čo je paráda. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Početí a porod v jednom velmi úspěšné série o boji zákona s kriminalitou. Jenže já jsem stále přesvědčen, že kdybych film(y) viděl v původním znění bez dabingu, celá série by ztratila velkou část svého kouzla...a proto nedám nikdy plné hodnocení. Francouzi by měli Filipovskému minimálně koupit nějakou pěknou jachtu v Saint Tropez, jinak by v české kotlince s Fuňésem nikdy tak neprorazili. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Scenárista Richard Balducci se rozhodl napsat příběh o roztržitém strážmistru Cruchotovi poté, co mu na dovolené v Saint-Tropez ukradli kameru. Díky tomu zažil komické setkání s pravými četníky... (fandalehy)
  • Za prvý diel dostal De Funès honorár 90 000 frankov (na porovnanie v štvrtom diele zobral už 2,5 milióna). (Arsenal83)
  • Filmovanie prebiehalo v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez. Scény zo žandárskej stanice sa nakrúcali na Place Blanqui a zábery z nábrežia na Quai Jean Jaurès 7. Prístav, kde kotví jachta Olnico, ktorú má prenajatú Američan (Giuseppe Porelli), sa nachádza v Saint Tropez a menuje Quai Suffren. Okrem iného sa natáčelo tiež v ateliéroch Riviera v Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama