Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zamotaná zápletka, výborné dialogy a hlavně skvělý Louis de Funès. Ohromná záplava humoru, která v závěru graduje do nepopsatelných výšin. "Germaine, musím ti něco říct. Tvá dcera má milence!" - "Já též...." - "COŽE??" - "Já též ti to chtěla říct." /// "Colette, odpověz mi, je to pravda, že jsi zamilovaná do mého maséra?" - "Pšt, je nahoře." - "To je mi fuk, to je hovado, ten nic nepochopí!" ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelně ztřeštěná komedie plná záměn, ať už šlo o dcery, kufříky či identitu.. Pro mě velice příjemná zábava s několika scénami k popukání a s několika vtipnými dialogy.. Za zmínku určitě stojí Claude Rich, mohla jsem na něm oči nechat a pak taky Paul Préboist, způsobil mi parádní výtlem.. V rámci žánru oddechovka hodnotím kladně.. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie odehrávající se na jednom místě. Zároveň velká "one man" show pro Louise DeFunese. Po čase mě neustálé šílené zvraty a záměrná překombinovanost děje začala nudit. Tak dávám takový slušný průměr. Ale úplně chápu pokud starší ročníky hodnotí tento film mnohem výše. Bohužel mě to moc neoslovilo. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès v plné síle a totálním nasazení, úlisný nápadník Claude Rich, poněkud jednodušší fyzioterapeut Mario David, Agathe Natanson alias dcera na zabití a kdo jiný než Claude Gensac jako Funèsova filmová manželka. A více než malé množství kufříčků. „Germaine! Víš, co je nového? Hrabě Honoré de La Butinière už nemá uhry!“ ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Slavná francouzská divadelní hra Clauda Magniera, se kterou Louis slavil velké úspěchy na divadle a později i ve filmu (v divadle si s ním později zahrál i jeho syn - Olivier). Pro mě jako pro milovnici jeho komiky je Oskar skvělou podívanou, Louis je tu úplná komická střela!! Claude Rich je v roli Christiana prostě roztomilý a je tu opět Louisův komediální ansámbl, zahrnující Claude Gensac, Paula Preboista nebo Maria Davida v roli maséra. ''Kufříček, kde mám svůj kufříček!!''...''Oskar ukradl diamanty služce, která jela na severní pól, protože měl mít dítě ve vašem kufříku!!'' :) http://www.youtube.com/watch?v=fYEyIoJ37s0 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Poprvé spolu ve filmu L.de Funés a Claude Gensac (hráli spolu v osmi filmech). (M.B)
  • Exteriéry domu Bertranda Barniera (Louis de Funès) představovala Le Corbusierova vila Stein ve Vaucressonu nedaleko Paříže. Použité interiéry jsou ale čistě účelové a nesouvisí s Le Corbusierovou tvorbou. (Komiks)
  • Voľbu Claude Gensac za postavu Madame Barnier navrhla Jeanne de Funès, vlastná manželka Louisa de Funèsa, čo Claude Gensac potvrdila počas rozhovoru pre France Dimanche:  „Jeanne potom navrhla, aby si Louis vybral mňa ako svoju partnerku. Chcela, aby som bola manželkou jej manžela na obrazovke.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno